ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Niagara Falls - Amerika

Go East

rondreis

 • Reisschema:
  New York - Philadelphia - Washington - Amish dorp - Finger Lakes - Niagara Falls - Kingston - Boston
 • Reisduur:
  17 dagen / 16 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.845,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Food tour in Philadelphia, Amish Experience, boottocht onder de Niagara Falls, Freedom Trail in Boston
 • Vervoer:
  trein (inclusief) en huurauto (exclusief)
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 500,- per auto
 • One way kosten ca. US$185 ter plaatse te betalen
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 750,- p.p.
✔ Afwisselende rondreis met steden en natuur

✔ Je reist per trein en huurauto

✔ Ontdek de wereldsteden New York, Philadelphia, Washingon en Boston

✔ Food tour in Philadelphia

✔ Freedom Trail in Boston

✔ Bezoek de Amish gemeenschap

✔ Bekijk vanuit een boot de Niagara watervallen
NYC_boot_skyline
Decorative torn edge

Dag 1 – New York, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven regel je eenvoudig en snel zelf een iconische gele taxi naar je hotel in het centrum van de stad. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je nog de kans om je vast een beetje te oriënteren in de grote stad. Breng vast een bezoek aan Times Square en maak een plan voor wat je de komende dagen wilt gaan doen. Wij vonden wereldsymbolen als het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en Ground Zero de highlights van onze New York-reis. Voor het beste uitzicht over de stad ga je naar het Rockefeller Center waar je op de 70e verdieping het ‘Top of the Rock’ uitzichtpunt vindt. Hier ontwijk je namelijk de lange wachtrijen die je bij het Empire State Building wel hebt.

Decorative torn edge

Dag 2 en 3 – New York, verblijf

Je hebt twee volle dagen om New York te verkennen en alleen op Manhattan is al genoeg te doen en te zien. Loop tussen de krijtstreeppakken door op Wall Street of dwars door Little Italy. In Chinatown vind je Chinese tekens op de muur en een oud vrouwtje dat een zak rijst op haar schouder draagt. Een blok verder zochten wij een terrasje op in Sex and the City-wijk Greenwich om uit te blussen van al die wereldse indrukken. We kunnen vooraf allerlei tours voor je regelen, kijk voor een overzicht onderaan de bouwsteenpagina.

Voor wat ontspanning in de hectiek van New York ga je naar Central Park waar je ziet hoe de inwoners zich ontspannen. Het park is heel groot, dus huur een fiets als je veel wilt zien en cruise op je gemak het park door.

Decorative torn edge

Dag 4 – Trein New York – Philadelphia

Reistijd: circa 1,5 uur

Na een koffie en een donut is je bezoek aan New York voorbij en stap je op de trein naar Philadelphia. Wij regelen vooraf de treintickets voor je. Je reist in zo’n anderhalf uur naar Philadelphia. Philly, zoals de stad ook wel liefkozend genoemd wordt, is drastisch veranderd de afgelopen jaren waardoor de stad nu optimaal te voet te verkennen is. Daarom verblijf je in een modern hotel midden in het winkelgebied, zodat je in ongeveer twintig minuten naar de Independence Historic Area loopt.

Maak de eerste avond een wandeling door de buurt en zoek een café, restaurant of club op om de avond te eindigen of te beginnen … Zie je een BYO-bord (Bring Your Own) in het restaurant hangen, dan mag je je eigen wijn of bier meenemen. Je betaalt soms een “corkage fee”, een kleine vergoeding voor het ontkurken van je eigen wijnfles en de glazen die je gebruikt.

Decorative torn edge

Dag 5 – Philadelphia, verblijf

Begin met ontbijt in het hotel of in een van de omliggende cafés. Daar waar vroeger de stadsgrens eindigde, begint vandaag de rondleiding. Je maakt deze samen met een Engelssprekende gids in een groepje. Je begint in de wijk die bekend staat om mozaïeken en muurschilderingen en eindigt op de Italiaanse markt om lokale lekkernijen te proeven.

In de middag kun je verder op zoek naar de bezienswaardigheden in de historische wijk. Bezoek de plek waar de grondwet werd opgesteld en de Verklaring van Onafhankelijkheid werd ondertekend en de Indepence Hall waar de Liberty Bell vroeger in de toren hing. Om de Indepence Hall te bezoeken, haal je in het Visitor Center een gratis ticket waarop een bepaalde tijd aangegeven wordt waarop je de hal mag bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 6 – Trein Philadelphia – Washington

Reistijd: circa 2 uur

Dan is het tijd om Philadelphia weer te verlaten en stap je op de trein naar Washington. Je doet er zo’n twee uur over. Washington D.C. is een groene, ruim opgezette stad met veel laagbouw en elegante witte gebouwen. Wij regelen een hotel in de sfeervolle jazzy-wijk Dupont, vol barretjes, restaurants en boekwinkels. Bij aankomst op het station kun je voor een paar dollar een taxi nemen naar je hotel.

De rest van de dag ben je vrij om Washington te verkennen. Op een kwartiertje lopen staat het Witte Huis. Voor een kijkje in het leven van een Amerikaanse president kun je een bezoek brengen aan het White House Visiting Centre (7:30 am – 16:00 pm). Hier hebben ze informatie over de presidenten, het interieur en het leven in het Witte Huis.

Decorative torn edge

Dag 7 – Washington, verblijf

Na het ontbijt wandel je naar de bijna 3 kilometer lange Mall. Hier hield Martin Luther King zijn ‘I have a dream’-speech. Aan de andere kant, op de treden van het Capitool, sprak President Obama voor het eerst zijn volk toe. Rondom de Mall liggen vijvers, fonteinen en grasveldjes. Hier komen activist, patriot, toerist en hondenuitlater bij elkaar.

Het Capitool, waar de Amerikaanse regering zit, is ook te bezichtigen. Sta dan vroeg op, zodat je om 8:00 uur in de rij staat. De entree is gratis, net als de meeste musea in Washington. In het populaire Air and Space Museum is het eerste vliegtuig van de Wright Brothers geland en te bezichtigen. Aan de overkant van de rivier ligt Arlington Cemetery, een indrukwekkende, oneindige hoeveelheid witte grafstenen op een groen veld.

Decorative torn edge

Dag 8 – Washington – Lancaster

Reistijd: circa 2,5 uur

Na een bak koffie en een bagel is het tijd om naar de volgende bestemming te gaan. Vanaf hier reis je met je eigen huurauto.

Je reist door een gebied met groene wijngaarden: een goed contrast met de drie grote steden die je tot nu toe tijdens deze reis hebt gezien. In dit vruchtbare gebied zijn acht wijngaarden waar je wijn kunt proeven in de kelders. Soms wordt er ook een rondleiding gegeven.

Je overnacht in een bed and breakfast midden in een Amishnederzetting, waar je ’s morgens uit het raam de koeien ziet grazen of de boeren moeizaam door de grond ziet ploegen. Als deze B&B volgeboekt is, zullen we twee nachten in een charmant stadshotel reserveren, in het centrum van Lancaster.

Decorative torn edge

Dag 9 – Bezoek aan de Amish

Vandaag krijg je een kijkje achter de schermen van het leven van de Amish. Met je gids bezoek je een Amish farm. Hier krijg je een goed beeld van hoe de gemeenschap woont en hoe het voor hen is om zich te onthouden van de technologische vooruitgang.

Het tweede deel van de tour is met de bus. Onderweg zul je zeker meerdere koetsen en Amish op een step tegenkomen en ondertussen krijg je veel informatie te horen. De tour is ontwikkeld voor toeristen en voelt als een openlucht museum. Omdat de Amish van hun privacy houden, is dit de enige manier om ze enigszins te leren kennen.

Neem de rest van de dag de tijd om een wandeling door het gezellige oude centrum van Lancaster te maken en sluit de dag af met een stevig diner, Amish style, in één van de gezellige restaurants.

Decorative torn edge

Dag 10 – Lancaster – Ithaca

Reistijd: circa 4 uur

Voordat je doorreist raden we je aan om naar de Bird-in-Hand-markt te gaan. Hier wordt alles uit de Amish cuisine verkocht; van zelfgemaakte jam tot pretzels en kaas. Stap hierna in je auto en vervolg je rondreis naar de levendige stad Ithaca.

Ithaca is de thuisbasis van Cornell University en dat maakt de stad levendig met veel restaurants, cafés en kunstgalerijen. Je verblijft in een prima hotel met buitenzwembad waar een simpel ontbijt inbegrepen is. Wandel ’s avonds door de stad of op de campus van de universiteit. Moosewood restaurant vinden wij een aanrader, waar ook de locals graag eten. Niet voor niets hebben de eigenaren inmiddels dertien kookboeken uitgebracht!

Decorative torn edge

Dag 11 –  Ithaca – Niagara Falls

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag reis je door naar de Niagara Falls. Onderweg kun je een stop maken bij het interactieve Corning Museum of Glass.

Je verblijft in een grootschalig hotel vlakbij de Niagara Falls. Alles in dit dorp is lekker Amerikaans ‘over the top’ met casino’s, neonlichten en ketenhotels en -restaurants.

Alvast een sneak preview van de watervallen? Loop dan bij de rivier langs het pad tot aan de rand waar het water naar beneden valt. Ook ’s avonds is het leuk een kijkje te nemen bij de watervallen, die dan verlicht worden door lampen in allerlei kleuren. Als je geluk hebt, wordt er zelfs vuurwerk afgestoken.

Decorative torn edge

Dag 12 – Boottocht Niagara Falls

Vandaag ga je een boottocht bij de watervallen maken. Je krijgt ter plaatse een regencape en een paar sandalen. De boot vaart rustig richting de watermuur. Hoe dichterbij je komt, hoe natter je wordt en hoe harder het bulderende geluid is. Je tuurt door de dauw, je hoort het donderende water en voelt de druppels op je gezicht.

In de middag heb je tijd om Canada even aan te tikken. Loop na de boottocht over de Rainbow Bridge naar de overkant, dan sta je in buurland Canada. Vergeet niet om je paspoort mee te nemen want je gaat hier officieel de grens over. Aan deze kant van de watervallen bezoek je de Horseshoe Falls. Ook leuk: de Cave of the Winds, Hurricane Deck. Vergeet je cape en je sandalen niet want hier kun je het water aanraken (maar dan ben je wel doorweekt)!

Decorative torn edge

Dag 13 – Niagara Falls – Stockbridge

Reistijd: circa 5,5 uur

Tijd om weer op pad te gaan. Je rijdt met de huurauto naar Stockbridge, door up state New York. Stockbrige ligt in de Berkshire regio in op de route van Niagara Falls naar Boston. Het is vandaag een wat langere rit, maar Stockbridge is een klein sfeervol plaatsje. Een leuke plek om de route naar Boston te onderbreken. Er staan veel huizen uit de achttiende eeuw omdat de rijken hier hun zomer doorbrachten. Ga ’s avonds eten in een van de gezellige restaurantjes.

Decorative torn edge

Dag 14 – Stockbridge – Boston

Reistijd: circa 4,5 uur

De volgende dag reis je naar het eindpunt van deze rondreis: Boston. Je levert je huurauto in omdat je die bij je verblijf in Boston niet meer nodig hebt. Nadat je ingecheckt hebt in je centraal gelegen hotel ga je deze bruisende universiteitsstad ontdekken.

Struin door het stadscentrum en ga een hapje eten bij een van de restaurants in de wijk Beacon Hill. Je kunt de stad goed te voet ontdekken, omdat de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum liggen en op loopafstand zijn.

Decorative torn edge

Dag 15 – Freedom Trail

Je kunt vandaag rustig beginnen met een ontbijtje en dan op je gemak naar het startpunt van de Freedom Trail-wandeling gaan. De gids lijkt wel uit de achttiende eeuw gekomen te zijn en kan bijzonder levendig vertellen over zijn moedige voorouders. Laat je anderhalf uur lang meeslepen naar de tijd van heldendom terwijl je langs de bezienswaardigheden van de Freedom Trail loopt. Leer hoe de ‘vaders van de vrijheid’ gevochten hebben om uiteindelijk de Verklaring van Onafhankelijkheid in Philadelphia te kunnen ondertekenen. De wandeling eindigt bij een van de tavernes, waar je een lekker drankje kunt drinken en de verhalen rustig op je in laat werken. De rest van de dag deel je lekker zelf in. Er is geen planning voor de middag, dus doe gewoon waar je zelf zin in hebt.

Decorative torn edge

Dag 16/17 – Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Na het ontbijt neem je op eigen gelegenheid een taxi naar de luchthaven van Boston en vlieg je terug naar Europa. Dit is het einde van je reis door Oost-Amerika. Bye bye America!

Decorative torn edge
torn-edge

Go East

Onze slaapplekken

background-pattern