ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Geld in Amerika

Voorbereid op reis

visum-geld-paspoort
Contant geld amerika

Geld in Amerika

In Amerika betaal je met de dollar. Het is handig om vlak voor je reis de koers van de US dollar eens te bekijken, omdat de wisselkoers vaak aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hier bij helpen.

Geld pinnen Amerika

In Amerika kun je bij banken, luchthavens en supermarkten geld uit de muur halen als er een Cirrus of Maestro logo op je bankpas staat. De prijs die je voor het pinnen betaalt, wil per bank nogal eens verschillen. In winkels en restaurants is het vaak niet mogelijk om met de pin te betalen. Betaal de American Way met creditcard of cash.

Met creditcard betalen in Amerika

Een creditcard is zo’n beetje het belangrijkste overlevingsitem van de Amerikaan en altijd handig op reis. Bewaar hem tijdens de reis gescheiden van andere betaalmiddelen. In geval van verlies kun je dan altijd terugvallen op je creditcard. Verder is een creditcard vaak verplicht om als borg te dienen bij het huren van een huurauto. In kleinere winkels en restaurants is het soms niet mogelijk om met je creditcard te betalen. Zorg daarom altijd voor voldoende cash.

Gebruik van je betaalpas buiten Europa

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

Atm amerika
Las Vegas Amerika

Zakgeld en fooi

De service in restaurants, taxi’s en barretjes is meestal niet bij de prijs inbegrepen. De meeste Amerikanen betalen 15% fooi bij een goede service. Je persoonlijke uitgaven tijdens je Amerika vakantie zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Wij gaven gemiddeld US$50,- per persoon per dag uit aan maaltijden, fooien, benzine en entreegelden.

background-pattern