ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Hoe reis je in Amerika?

Algemene informatie

Route-advies voor je Amerika-reis

Onze keus voor reizen door Zuidwest-Amerika en Californië is gebaseerd op de immense natuurparken, diversiteit en de ultieme vrijheid van het rijden over de American highway. De ene dag poker je in de glamour van Vegas, de andere dag hike je langs woeste watervallen of spot je alligators in de Everglades.

Tijdens je individuele rondreis met Riksja Amerika ga je op pad met je eigen huurauto of campervan en kom je langs de meest bijzondere plaatsen van het land. Op deze site staan Amerika bouwstenen waarmee je je eigen Amerika vakantie samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Amerika rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van Amerika specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en houden rekening met jouw wensen.

Die afwisseling tijdens een individuele Amerika vakantie vinden wij belangrijk en dé manier om het land echte leren kennen. De accommodaties van Riksja Amerika hebben we allemaal zelf bezocht en uitgekozen en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, vriendelijkheid en servicegerichtheid van het personeel samen met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Reis de American Way met een huurauto over de highway. De wegen zijn goed, alles is perfect aangegeven en je hebt alle vrijheid. Uiteraard regelen wij een huurauto met uitstekende voorwaarden. Kijk voor meer informatie over huurauto’s op vervoer in Amerika.

Wat is de meest logische route?

Californië en de Southwest

Start de film: Onze Amerika reizen beginnen meestal tussen de sterren in Los Angeles. Je haalt de huurauto op en rijdt naar je hotel waar de eerste overnachtingen zijn geregeld. Vervolgens kun je een keuze maken uit een groot aantal bouwstenen. De meeste reizigers gaan vanaf Los Angeles naar het oneindige ravijn van de Grand Canyon en door naar de rode rotsen bij Zion en Bryce Canyon. Via neonstad Las Vegas naar de bossen en watervallen in Yosemite National Park. Je Amerika vakantie eindigt aan de kust in multi-culti stad San Francisco. Hiervandaan vlieg je terug naar Europa.Om je Amerika vakantie een relaxt staartje te geven, kun je langs de Californische klifkust reizen. Je individuele Amerika vakantie sluit je af in Hollywood. Je vliegt vanaf Los Angeles terug naar huis.

Florida

Kies je voor een Florida reis dan start je Amerika vakantie in Miami of Orlando. In Orlando is het prettig om direct je huurauto mee te nemen vanaf de luchthaven, omdat je dan ’s avonds wat meer keuzevrijheid hebt dan alleen de fastfoodketens. Als je reis in Miami start, dan heb je eerst geen huurauto nodig omdat je die in de stad niet nodig hebt en parkeren vrij prijzig is. Bij aankomst op de luchthaven pak je een taxi naar je hotel. Je huurauto haal je pas op na je verblijf in de stad. De meeste reizigers starten met de bouwsteen Miami vibes, waarna je naar de attractieparken van Orlando reist. Neem nog een stukje onbekend Florida mee op visserseiland Cedar Key en snorkel met zeekoeien aan de westkust. Vervolgens alligators spotten in de Everglades en afsluiten in Caribische sferen op de Keys. Je vliegt vanaf Miami of Orlando terug naar huis.

Washington DC Amerika

Het noordoosten: New York, Washington en de Niagara Falls

Veel vluchten van Europa naar de Amerikaanse westkust en Florida gaan via New York. Ideaal om aan het begin of het einde van je Amerika vakantie een stopover te maken in deze hippe wereldstad. Bij aankomst pak je een taxi naar je hotel in Manhattan. Per trein kun je doorreizen naar het witte huis in Washington DC. Zoek je wat verkoeling bij de watervallen? Dan plannen we een vlucht voor je in naar de Niagara Falls.

We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Amerika reis.

Onze lokale vertegenwoordiger

In de Verenigde Staten werken wij nauw samen met onze lokale partners. Hun kantoren zijn gevestigd in Los Angeles, New York en Miami. In de reisbescheiden die je voor vertrek van ons ontvangt vind je hun contactgegevens terug. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je tijdens je Amerika vakantie ter plaatse altijd iemand hebt om op terug te vallen bij hulp of vragen.

New world travel team

Huurauto versus campervan?

Wij bieden zowel reizen aan met de huurauto als met een camper(van). Beide hebben hun voordelen. Zo is het voordeel van de camper natuurlijk dat je niet gebonden zit aan hotels en zelf kunt koken. Het voordeel van een huurauto is echter dat je in sfeervolle hotels overnacht met zwembaden, je eigen bed niet op hoeft te maken en wat meer comfort hebt. Klik verder als je meer informatie wilt over onze huurauto’s en ons aanbod in campers.

background-pattern