ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Grand-Canyon-Amerika

Miles-down-to-earth Grand Canyon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Grand Canyon South Rim
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 340,- p.p. bij 2 personen bij verblijf in Grand Canyon NP
 • :
  vanaf € 430,- p.p. bij 2 personen bij verblijf net buiten de ingang in hotel met zwembad
✓ Grand Canyon is één van de diepste canyons in de wereld en het meest bezochte nationale park in Amerika

✓ Klauter een stuk naar beneden om de diepte te ervaren of wandel en rijd van uitzichtpunt naar uitzichtpunt

✓ Verblijf in een lodge midden in het Grand Canyon National Park

✓ Optioneel kun je met een helikopter boven de Grand Canyon vliegenGrand Canyon uitzicht
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Grand Canyon

Vandaag rijd je naar de zuidkant van het Grand Canyon National Park. De Grand Canyon is vaak het eerste nationale park op je Zuidwest Amerika reis en het is dan ook de plek waar je je ‘America the beautiful’ nationale park pass koopt. In de maanden juli en augustus kan het erg druk zijn: de wachtrijen bij de ingang kunnen oplopen tot een half uur. Parkeer na aankomst je auto en check in bij je houten cabin, op de rand van de canyon.

En dan sta je daar eindelijk, op de rand van dé Grand Canyon. Een bizar gevormd stuk natuur, circa 2 miljard jaar geleden uitgesleten door de denderende Colorado rivier. De scheur in de aardkorst is op sommige plaatsen bijna 1800 meter diep en het breedste stuk is 29 kilometer breed! En jij staat er dan, op het randje, turend in de diepte en de verte. Ons advies; ga op het randje zitten en geniet van de eerste indrukken! We plannen twee nachten voor je in zodat je de volgende dag een volle dag de tijd hebt om erop uit te trekken.

Decorative torn edge

 Dag 2 – Wandelen langs de rim of kijken vanaf uitzichtpunten

Natuurlijk kun je blijven zitten waar je zit, of een stuk gaan wandelen over de ‘rim’. Je kunt kiezen voor de makkelijke route van het ene uitkijkpunt naar het volgende of een stuk naar beneden klauteren, echt de canyon in. Neem je eerst de bus naar Hermits Rest en loop je vanuit hier terug, dan is het vaak rustiger. Je loopt tegen de stroom in en bent vaak eerst op plekken waar overige bezoekers pas aan het einde van de dag komen. Hoogtevrees kan de kop opsteken… Het uitzicht is telkens net even anders, en soms kijk je honderden meters de diepte in. Deze ‘rimtrail’ is zo’n 20 km lang, dit hoef je niet allemaal te lopen. Tussen vrijwel alle uitkijkpunten rijden milieuvriendelijke bussen.

Kies je voor flink klauteren, dan brengt de Bright Angel Trail je een stukje naar beneden de Grand Canyon in. De gemarkeerde route begint bij de ingang van het park. Houd er rekening mee dat je continu naar beneden loopt. Je daalt snel af, en reken voor elk uur dat je naar beneden loopt dat het ongeveer 1,5 uur kuitenbijten is om terug te komen. Overdag kan het erg heet zijn, neem daarom voldoende water, wat te eten, een petje en zonnebrand mee.

De tofste manier om de Grand Canyon te zien is toch wel door middel van een helikoptervlucht. Bekijk onderstaand filmpje en zie meer informatie onderaan deze pagina.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Grand Canyon reis

Vandaag laat je deze scheur in de aardkorst weer achter je. Na het ontbijt stap je in de auto en reis je door over de woestijn highway naar het oosten. Ontmoet Amerika’s oorspronkelijke bewoners van Monument Valley in een spectaculair stukje natuur tijdens de bouwsteen In Indianenland. Heb je weinig tijd dan kun je ook direct doorreizen naar Bryce Canyon en Zion nationaal park, twee parken dicht bij elkaar. Stap op de mountainbike tijdens Cross naar rode rots in Zion en bekijk de grillige formaties van Bryce. Onderweg kun je nog een bezoek brengen aan de Antelope Canyon.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Miles-down-to-earth Grand Canyon

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Alternatief verblijf Grand Canyon: Glamping tent

 • Reissom:
  vanaf € 195,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Overnachting glamping tent

Zoek je wat speciaals, dan bieden wij als alternatief ook een bijzonder glamping verblijf aan, in een woestijnachtige omgeving op circa 45 min rijden vanaf de Grand Canyon. De tenten zijn ingericht met comfortabele bedden en beschikken over een privébadkamer met douche en toilet. Verder zijn ze voorzien van een houtkachel voor als het ’s avonds afkoelt. Daarnaast is er een restaurant waar je terechtkunt voor ontbijt en diner, en er is een vuurplek waar je ’s avonds gezellig marshmallows kunt roosteren.

Decorative torn edge
Grand-Cayon-zwembad-hotel
Grand-Canyon-hotel-bar-Amerika-reis
Grand-Canyon-Tusayan-kamer
Variant
2

Hotel met zwembad net buiten de ingang van Grand Canyon NP

 • Reissom:
  vanaf € 430,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een hotel met zwembad

Vooral in de zomermaanden zijn de houten cabins in Grand Canyon Village snel volgeboekt. Vele andere hotels en motels liggen op grote afstand van dit nationale park in plaatsen als Flagstaff. Wij hebben een comfortabel hotel gevonden in het dorp naast de zuidingang van het park. Het is vanaf hier slechts 15 minuten rijden voordat je in Grand Canyon Village bent en je over het randje kunt staren. Het hotel heeft een zwembadje voor de deur voor een verfrissende plons. Je zit hier ook op loopafstand van restaurants, het IMAX theater voor wat vertier in de avond en de luchthaven voor als je een vogelvlucht per helikopter hebt geboekt. Na je verblijf rijd je zo weer highway 64 op voor het vervolg van je roadtrip.

Decorative torn edge
Grand-Canyon-Helikoptervlucht-Amerika-vakantie
Helicopterview-Amerika-vakantie
Helicopterview-Amerika-reis
Grand-Canyon-helicoptervlucht
Variant
3

Helikoptervlucht Grand Canyon

 • Reissom:
  vanaf € 280,- p.p.
 • Inbegrepen:
  helikoptervlucht van 30 minuten boven de Grand Canyon

Dat de Grand Canyon een hele diepe kloof is wordt pas echt duidelijk als je erboven vliegt. Dé manier om de canyon echt goed te zien is volgens ons per stoere helikoptervlucht. Met maximaal 6 personen stap je in de helikopter met grote ramen. Zo kan iedereen alles goed zien. Voordat je opstijgt krijg je de nodige veiligheidsinstructies en zet je de koptelefoon op. Je beseft pas hoe diep de canyon is op het punt dat de grond ‘wegvalt’ onder de helikopter. Ineens kijk je honderden meters diep de kloof in waar de Colorado rivier als een klein stroompje doorheen sijpelt. Terwijl dit eigenlijk een wild stromende rivier is… Je vliegt over de rivier heen en als je goed kijkt zie je beneden op de rivier de boten tegen de stroming vechten. Het half uur vliegt voorbij…

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Kamperen bij Navajo
bouwsteen

Kampvuurverhalen bij de Navajo

 • Monument Valley
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bezoek ook Bryce Canyon
bouwsteen

Hoodoos in Bryce Canyon

 • Bryce Canyon
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Antelope-Canyon-reizigers
bouwsteen

Antelope Canyon, talloze kleuren rood

 • Page / Antelope Canyon
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Monument-Valley-paard
bouwsteen

Monument Valley; het land van de Navajo

 • Monument Valley
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern