Menu background

Naar boven

Zion-Amerika

Cross naar Zion en Bryce Canyon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Zion NP en Bryce Canyon NP
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Fietsen in Zion
 • Reissom:
  € 266,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een hotel met zwembad in Springdale

✓ Optioneel te verlengen voor een bezoek aan Bryce Canyon

✓ Een dag fietsenhuur
Decorative torn edge

Dag 1 – Zion, aankomst

Vanaf Grand Canyon of Monument Valley rijd je in vijf tot zes uur noordwaarts door kleine oude westerndorpjes naar Zion National Park. De weg kronkelt door roodwitte rotsformaties – hier en daar een tunnel er dwars doorheen – tot je bij het dorpje Springdale aan de westkant van het park aankomt. Wij vinden dit het leukste dorp in de omgeving met sfeervolle restaurants, terrasjes en kunstgaleries.

Je verblijft in een hotel met zwembad zodat je ook even kunt ontspannen en afkoelen in de broeierige Amerikaanse Nationale parken.

Decorative torn edge

 

Dag 2 – Fiets Zion National Park

Na het ontbijt loop je of neem je een gratis bus naar de fietsshop in Springdale, waar je fiets klaar staat. In de drukke zomermaanden is een gedeelte van Zion afgesloten voor auto’s. Vraag aan de fietsverhuurder hoe je hier komt en wat een leuke route is. Je kunt je fiets meenemen op de gratis parkshuttle naar het einde van de weg in de canyon van Zion National Park. De Pa’rus trail met de smalle fietspaden is leuk om mee te beginnen of juist af te sluiten (afhankelijk of je naar boven fietst, of juist naar beneden). Neem voldoende drinken mee voor onderweg en rust af en toe uit bij een van de picknicktafels. Na een paar uur fietsen ben je terug in Springdale. Tijd voor een uitgebreide lunch op een terrasje in de zon of een verfrissende duik in het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 3 – Zion, vertrek

Vandaag heb je nog voldoende tijd om nogmaals het prachtige Zion National Park te bezoeken of ga je lekker bijkomen aan het zwembad bij je saloonhotel. In de loop van de middag rijd je in zo’n drie uur naar neonstad Las Vegas voor de bouwsteen What happens in Vegas. Plan je vertrektijd zo dat je in het donker Vegas binnenrijd. Deze compleet ‘over the top’ stad komt dan helemaal tot leven met een gigantische neon cowboy en verlichte achtbanen om hotels heengebouwd. Als leuke bonus heb je een uurtje extra in Vegas, want de klok gaat hier achteruit.

Ben je al in de casino’s van Las Vegas geweest, ga dan naar het Indianen leven bij Monument Valley of kies je toch voor de Grand Canyon?

Ben je benieuwd naar onze tips in Zion National Park? Lees dan onze blog.

Decorative torn edge
Tip: Bezoek aan Bryce Canyon

Wij plannen graag een extra nachtje in bij Zion zodat je voldoende tijd hebt om ook Bryce Canyon te bezoeken, een rit van ongeveer twee uur. In Bryce kijk je uit over een immense pilarenzee in alle tinten bruin-geel-rood. Bij uitzichtpunten zie je diepe kloven met steeds andere ‘hoodoos’; bizarre puntige rotsformaties. Bij de ingang van het park ontvang je een trailkaart van Bryce Canyon. Wij vinden het leuk om de Navajo trail te combineren met de Queens Garden trail. Vervolgens loop je dwars door de kloof van Wall Street, met goudrode wanden die als wolkenkrabbers de lucht in schieten. Na twee tot drie uur lopen ben je weer terug bij de auto voor nog een laatste overnachting bij Zion. Wil je liever in Bryce Canyon overnachten laat het ons dan even weten. Houd er rekening mee dat dit een stuk minder sfeervol is dan bij Zion national park. Wel wat goedkoper, dus dat kan ook een overweging zijn.

Decorative torn edge

Springdale is een geliefde plek om te overnachten. Gelukkig zijn er meerdere leuke plekken om te slapen en boek je op tijd, dan lukt het altijd wel om hier te verblijven. Hieronder zie je een foto selectie van onze meest geboekte hotels. 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie Antelope Canyon tour

 • Reissom:
  € 79,- p.p.
 • Inbegrepen:
  tour met gids door de Antelope Canyon

Na je avontuur in Zion vervolg je je reis door het ruige Zuidwesten. Onderweg kun je (na ongeveer 3 uur rijden) een stop maken bij de Antelope Canyon. Deze canyon is in de loop der jaren door water en modder uitgesleten. Doordat het zonlicht door de smalle openingen naar binnen schijnt, ontstaan de meest bizarre lichteffecten.

Met een Navajo gids en een groep van ongeveer 10 andere reizigers rijd je per jeep naar de ingang van de canyon. Vanaf hier ga je te voet de kloof in. Je bent ongeveer een uur in de kloof. De kloof is klein en wordt steeds populairder, met name in het hoogseizoen kan het druk zijn.

Decorative torn edge
Variant
2

Glamping in Zion - hotel met een hart

 • Reissom:
  Op aanvraag
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een glamping tent bij Zion National Park

Onze glamping camping in Zion is prachtig gelegen aan de rand van Zion National Park met uitzicht over de woestijn van Utah! Hier ervaar je hoe comfortabel kamperen kan zijn; in deze mooie tenten ben je van alle gemakken voorzien.

Je overnacht hier in een Hotel met een hart. Dat betekent dat deze accommodatie rekening houdt met mens en natuur. Zo worden de high-end glamping tenten gebouwd op een manier die het landschap zo min mogelijk verstoort. Daarnaast is de hele campsite water- en energiezuinig en wordt de hoeveelheid afval geminimaliseerd! Er worden geen éénmalige plastics gebruikt en op de camping vind je verschillende waterpunten waar je je eigen flessen kan hervullen.

Op deze manier kan jij op deze bijzondere plek genieten van de natuur, zonder deze te verstoren. Super toch?!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

What happens in Las Vegas …

 • Las Vegas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge