ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Monument Valley-Amerika

Monument Valley; het land van de Navajo

bouwsteen

 • Reisschema:
  Monument Valley
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteit:
  Paardrijtocht met een Navajo gids
 • Reissom:
  vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
✓ Ga met een Navajo-gids te paard de vallei in

✓ Overnacht in een Navajo Lodge in Monument Valley

✓ Keuzeoptie: kamperen midden in Monument Valley

✓ Optioneel kun je het paardrijden omwisselen voor een avontuurlijke jeeptour

Monument-Valley-paard
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Bluff

Met de airco op de koudste stand cruise je naar Monument Valley. Een eindeloze lange weg met een paar bochten dwars door de woestijn. De afstand die je vandaag aflegt is ongeveer 350 kilometer; wat zo’n 4 uur rijden is vanaf de Grand Canyon. Je laat langzaam de uitlopers van de Grand Canyon achter je, waarna je onderweg 1001 tinten bruinrode rotsen tegenkomt. Bezoek Amerika indianen op weg naar Bluff en neem een kijkje bij traditionele indianen hogans, oftewel ronde kleihuizen. Deze Navajodorpen zijn opgezet voor toeristen, maar zijn wel de plek om meer te weten te komen over hoe het leven vroeger was.

Je overnacht vanavond in een lodge vlak bij de ingang van Monument Valley

Decorative torn edge

Dag 2 – Monument Valley Amerika paardrijden

Vandaag rijd je na het ontbijt naar Monument Valley. Ineens zie je uit het niets in de verte immense rotsen aan de horizon. Het lijkt alsof je een schilderij inrijdt. Je bent gearriveerd in de ‘vallei tussen de rotsen’ zoals de Navajo indianen hun Monument Valley noemen. Rotsen met namen als Elephants Butt, Three sisters en Totempole rijzen wel 365 meter de lucht in! Trek een lange broek en schoenen met sokken aan want je gaat samen met een Navajo indiaan te paard de vallei in. Volgens ons de leukste manier om dit ‘indianenland’ te verkennen omdat het verboden terrein voor auto’s is. Je hoeft niet te kunnen paardrijden, want je hobbelt op een rustig tempo door de vallei. Tijdens de rit vertelt de Navajo indiaan je over hun manier van leven, rotskunst en het ontstaan van rotsnamen als ‘Ear of the wind’ (oor van de wind).

Je stapt ongeveer 2 uur door het rode landschap en rond lunchtijd zadel je af. Zie je het niet zitten om op een paard te hobbelen, dan kun je ook de vallei in per stoere jeep. Laat het ons even weten als je liever de jeeptour van 1,5 uur met gids maakt.

Decorative torn edge

Op naar Zion of Grand Canyon!

Na het paardrijden in Monument Valley stap je snel de auto in want je hebt een lange rit voor de boeg als je richting Zion of Grand Canyon nationaal park gaat. De rit duurt ongeveer 5 uur. Onderweg kun je een paar mijl ten zuiden van Page een stop maken bij de beroemde Horseshoe Bend in de Colorado River, waar de blauwe rivier een scherpe bocht maakt in het spectaculaire roestrode landschap.

Je kunt ook een stop maken bij Antelope Canyon. Deze canyon is in de loop der jaren door water en modder uitgesleten. Doordat het zonlicht door de smalle openingen naar binnen schijnt ontstaan de meest bizarre lichteffecten. Soms lijkt het net een straal van vuur die voorbij schiet terwijl je een foto maakt!

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Monument Valley; het land van de Navajo

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Per jeep de Monument Valley ontdekken

 • Reissom:
  vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen, jeeptour door Monument Valley

Spreekt het paardrijden je niet aan, dan kunnen we de bouwsteen “Monument Valley, het land van de Navajo” aanbieden inclusief een jeeptour. Met een gids rijd je in 1,5 uur door de vallei en kom je op plekken waar je met je eigen auto niet mag komen. De gids kent alle plekken om te stoppen voor het juiste uitzicht. Behalve dat je het paardrijden vervangt door een jeeptour blijft de bouwsteen verder gelijk.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bezoek ook Bryce Canyon
bouwsteen

Hoodoos in Bryce Canyon

 • Bryce Canyon
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Grand Canyon uitzicht
bouwsteen

Miles-down-to-earth Grand Canyon

 • Grand Canyon South Rim
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 340,- p.p. bij 2 personen bij verblijf in Grand Canyon NP
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern