ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Antelope Canyon-Amerika

Antelope Canyon, talloze kleuren rood

bouwsteen

 • Reisschema:
  Page / Antelope Canyon
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteit:
  Bezoek aan de Antelope Canyon
 • Reissom:
  vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
✓ Antelope Canyon is beroemd vanwege de smalle kloof met een bijzonder rood kleurenpallet

✓ In de directe omgeving vind je ook het stuwmeer Lake Powell en het beroemde Horseshoe Bend

✓ Samen met een Navajo gids bezoek je de Upper Antelope Canyon

✓ Optioneel kun je een boottocht door de Glen Canyon maken langs o.a. de Horseshoe Bend

✓ Verblijf in een hotel bij Lake Powell

✓ Keuzeoptie: ga kamperen aan Lake Powell
Antelope-Canyon-reizigers
Decorative torn edge

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Page

Op de eerste dag reis je vanuit één van de omliggende parken naar Page toe en heb je de rest van de dag ook geen excursies gepland staan. De komende nacht verblijf je hier in een centraal gelegen hotel met zwembad.

Relax in de middag aan het zwembad met een boek of breng bijvoorbeeld een bezoek aan Lake Powell. Dit meer is gelegen in de omgeving van Page en ligt op de grens van de staten Arizona en Utah. Het is een kunstmatig, door middel van een grote stuwdam, aangelegd meer . Nabij dit meer ligt ook de Rainbow Bridge, één van werelds grootste natuurlijke bruggen met een spanwijdte van zo’n 88 meter. Bij het meer kun je zelf een boottrip regelen of kajaks huren.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bezoek Antelope Canyon

De volgende ochtend heb je de tijd om lekker uit te slapen. De excursie begint namelijk pas rond het middaguur. Dit is het beste moment om Antelope Canyon te bezoeken, vanwege de lichtinval die dan op z’n mooist is. Samen met de Navajo gids en ongeveer 10 tot 15 andere reizigers vertrek je hobbelend per jeep naar de ingang van de kloof. In eerste instantie lijkt het niet een heel bijzondere plek, totdat je een stap naar binnen zet in de kloof en er talloze kleuren rood verschijnen.

Samen met je gids loop je ongeveer een uur door de kloof. Hij vertelt van alles over de omgeving en laat je de mooiste plekken zien voor het schieten van de foto’s. In de zomermaanden is het een druk bezochte plek en zal je zeker nog wat andere groepen tegenkomen in Antelope Canyon. De gidsen houden hier wel rekening mee, zodat er op de foto’s geen onbekende toeristen terug te vinden zijn. Na de wandeling reis je per jeep terug naar Page en kun je de reis vervolgen. De tour duurt ongeveer 2 uur in totaal.

Decorative torn edge

Met een camera vol foto’s reis je verder naar de volgende bouwsteen. Onderweg heb je nog tijd om een stop te maken bij de Horseshoe Bend, zo’n 6 kilometer vanaf Page. Hier maakt de Colorado rivier een hoefijzervormige bocht. Vanaf route 89 wandel je ongeveer 1 kilometer naar de uitkijkpost in zo’n 20 minuten. De temperatuur kan hier flink oplopen en de schaduw is ver te zoeken. Be prepared! Zorg voor een goede bescherming door middel van een hoed of pet en neem ook voldoende water mee. Je hebt op deze post een geweldig uitzicht en bent weer een ervaring rijker.

Na deze bijzondere waterweg, kun je verschillende routes kiezen voor het vervolg van je reis. Droom weg aan het randje van de Grand Canyon of trek door naar Monument Valley ofwel indianenland. Liever even actief op de fiets, cruise dan naar Zion National Park. Maak je de combinatie Zion national Park met de South Rim, dan heb je niet direct deze nacht nodig in Page en kun je alleen de excursie doen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Antelope Canyon, talloze kleuren rood

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

raften-horseshoe-bend-vakantie-amerika
Antelope Canyon
petrogliefen horshoe bend raften boot
Variant
1

Boottocht Horseshoe Bend

 • Reissom:
  Door omstandigheden ter plaatse is deze excursie momenteel niet boekbaar
 • Inbegrepen:
  boottocht bij de Horseshoe Bend

Dé manier om kennis te maken met de Coloradorivier is volgens ons op een bootje. Nadat je het beroemde Horseshoe Bend van bovenaf hebt gezien kun je natuurlijk niet wachten om te ervaren hoe het is om daar helemaal beneden te zijn. Daar waar de actie is. In zo’n 24 kilometer volg je de rivier van de Glen Canyon Dam tot de Lees Ferry. Ondertussen leer je bij Petroglyph beach meer over de Pueblo-indianen door de 5000 jaar oude tekeningen op de rotsen te observeren. Iets verderop bereik je de Horseshoe Bend zelf, wát een hoge kliffen torenen dan om je heen. In totaal ben circa 2 uur op het water.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Monument-Valley-paard
bouwsteen

Monument Valley; het land van de Navajo

 • Monument Valley
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bezoek ook Bryce Canyon
bouwsteen

Hoodoos in Bryce Canyon

 • Bryce Canyon
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern