Menu background

Naar boven

Antelope Canyon-Amerika

Antelope Canyon, talloze kleuren rood

bouwsteen

 • Reisschema:
  Page / Antelope Canyon
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteit:
  Bezoek aan de Antelope Canyon
 • Reissom:
  € 206,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een hotel bij Lake Powell

✓ Samen met een Navajo indiaan bezoek je de Upper Antelope Canyon
Decorative torn edge

Dag 1 – Page, aankomst

Op de eerste dag reis je vanuit één van de omliggende parken naar Page toe en heb je de rest van de dag ook geen excursies gepland staan. De komende nacht verblijf je hier in een centraal gelegen motel met zwembad.

Relax in de middag aan het zwembad met een boek of breng bijvoorbeeld een bezoek aan Lake Powell. Dit meer is gelegen in de omgeving van Page en ligt op de grens van de staten Arizona en Utah. Het is een kunstmatig, door middel van een grote stuwdam, aangelegd meer . Nabij dit meer ligt ook de Rainbow Bridge, één van werelds grootste natuurlijke bruggen met een spanwijdte van zo’n 88 meter. Bij het meer kun je zelf een boottrip regelen of kajaks huren.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bezoek Antelope Canyon

De volgende ochtend heb je de tijd om lekker uit te slapen. De excursie begint namelijk pas rond het middaguur. Dit is het beste moment om Antelope Canyon te bezoeken, vanwege de lichtinval die dan op z’n mooist is. Samen met de Navajo gids en ongeveer 10 tot 15 andere reizigers vertrek je hobbelend per jeep naar de ingang van de kloof. In eerste instantie lijkt het niet een heel bijzondere plek, totdat je een stap naar binnen zet in de kloof en er talloze kleuren rood verschijnen.

Samen met je gids loop je ongeveer een uur door de kloof. Hij vertelt van alles over de omgeving en laat je de mooiste plekken zien voor het schieten van de foto’s. In de zomermaanden is het een druk bezochte plek en zal je zeker nog wat andere groepen tegenkomen in Antelope Canyon. De gidsen houden hier wel rekening mee, zodat er op de foto’s geen onbekende toeristen terug te vinden zijn. Na de wandeling reis je per jeep terug naar Page en kun je de reis vervolgen. De tour duurt ongeveer 2 uur in totaal.

Decorative torn edge

Met een camera vol foto’s reis je verder naar de volgende bouwsteen. Onderweg heb je nog tijd om een stop te maken bij de Horseshoe Bend, zo’n 6 kilometer vanaf Page. Hier maakt de Colorado rivier een hoefijzervormige bocht. Vanaf route 89 wandel je ongeveer 1 kilometer naar de uitkijkpost in zo’n 20 minuten. De temperatuur kan hier flink oplopen en de schaduw is ver te zoeken. Be prepared! Zorg voor een goede bescherming door middel van een hoed of pet en neem ook voldoende water mee. Je hebt op deze post een geweldig uitzicht en bent weer een ervaring rijker.

Na deze bijzondere waterweg, kun je verschillende routes kiezen voor het vervolg van je reis. Droom weg aan het randje van de Grand Canyon of trek door naar Monument Valley ofwel indianenland. Liever even actief op de fiets, cruise dan naar Zion National Park. Maak je de combinatie Zion national Park met de South Rim, dan heb je niet direct deze nacht nodig in Page en kun je alleen de excursie doen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Monument Valley, in indianenland

 • Monument Valley
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 262,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Cross naar Zion en Bryce Canyon

 • Zion NP en Bryce Canyon NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 266,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge