Menu background

Naar boven

Mountainbiken door Zion

bouwsteen

 • Reisschema:
  Zion NP
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Mountainbiken door het nationale park
 • Reissom:
  € 265,- p.p. bij 2 personen
✓ Zion NP staat bekend om groene valleien omringd met rode rotsen waar je heerlijk doorheen kunt fietsen
✓ Huur daarom een dag een fiets met kaart en routebeschrijving
✓ Verblijf in een hotel met zwembad in Springdale
Zion national park fietsen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Springdale

Vanaf Grand Canyon of Monument Valley rijd je in vijf tot zes uur noordwaarts door kleine oude westerndorpjes naar Zion National Park. De weg kronkelt door roodwitte rotsformaties – hier en daar een tunnel er dwars doorheen – tot je bij het dorpje Springdale aan de westkant van het park aankomt. Wij vinden dit het leukste dorp in de omgeving met sfeervolle restaurants, terrasjes en kunstgaleries.

Je verblijft in een hotel met zwembad zodat je ook even kunt ontspannen en afkoelen in de broeierige Amerikaanse Nationale parken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Fietsen in het Zion National Park

Na het ontbijt loop je of neem je een gratis bus naar de fietsshop in Springdale, waar je fiets klaar staat. In de drukke zomermaanden is een gedeelte van Zion afgesloten voor auto’s. Vraag aan de fietsverhuurder hoe je hier komt en wat een leuke route is. Je kunt je fiets meenemen op de gratis parkshuttle naar het einde van de weg in de canyon van Zion National Park. De Pa’rus trail met de smalle fietspaden is leuk om mee te beginnen of juist af te sluiten (afhankelijk of je naar boven fietst, of juist naar beneden). Neem voldoende drinken mee voor onderweg en rust af en toe uit bij een van de picknicktafels. Na een paar uur fietsen ben je terug in Springdale. Tijd voor een uitgebreide lunch op een terrasje in de zon of een verfrissende duik in het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek naar Bryce Canyon, Las Vegas of Grand Canyon

Vandaag heb je nog voldoende tijd om nogmaals het prachtige Zion National Park te bezoeken of ga je lekker bijkomen aan het zwembad bij je saloonhotel. Nog niet genoeg van al dat natuurlijke pracht? Vervolg je reis dan naar de puntige hoodoos van de Bryce Canyon. Anders rijd je in de loop van de middag in zo’n drie uur naar neonstad Las Vegas voor de bouwsteen What happens in Vegas. Plan je vertrektijd zo dat je in het donker Vegas binnenrijd. Deze compleet ‘over the top’ stad komt dan helemaal tot leven met een gigantische neon cowboy en verlichte achtbanen om hotels heengebouwd. Als leuke bonus heb je een uurtje extra in Vegas, want de klok gaat hier achteruit.

Ben je al in de casino’s van Las Vegas geweest, ga dan naar het Indianen leven bij Monument Valley of kies je toch voor de Grand Canyon?

Ben je benieuwd naar onze tips in Zion National Park? Lees dan onze blog.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bezoek ook Bryce Canyon
bouwsteen

Hoodoos in Bryce Canyon

 • Bryce Canyon
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 100,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

What happens in Las Vegas …

 • Las Vegas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 220,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
raften op de colorado rivier
bouwsteen

Arches National Park, raften op de Coloradorivier

 • Moab - Arches National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 320,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge