ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Wat te doen in Yellowstone

Onze ervaringen en tips voor Zion National Park

blog

Zion National Park in het Zuidwesten van Amerika is volgens ons een must tijdens je reis door Amerika. Op slechts 3 uur afstand van Las Vegas vind je een indrukwekkend landschap van rode rotsen, rivieren en groene bomen.  Je kunt het park op verschillende manier ontdekken; lekker actief op de fiets of met een hike tegen de stroming in op de Virgin River bij de Narrows. Wij geven je wat tips uit eigen ervaring zodat je je tijd in Zion NP goed kunt besteden.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 9 juni
Geschreven door
Lianne Boerma

Slapen in Springdale

Reis je met Riksja Amerika dan slaap je in het knusse plaatsje Springdale, direct bij de ingang van Zion National Park. Het is een typisch Amerikaans dorpje dat leeft van het toerisme. Je vindt er dus genoeg restaurants en souvenir winkels om ’s avonds lekker langs te slenteren. Het lekkerste ijsje op hete dagen eet je bij de Springdale Candy Company. Ons favoriete restaurant is Oscar’s Cafe, een druk Mexicaans restaurant waar je soms wel even moet wachten op een tafel maar geloof ons, het is de moeite waard.De temperatuur kan in de zomermaanden flink oplopen maar gelukkig heb je altijd een zwembad bij je hotel zodat je altijd even lekker af kunt koelen.

Hotel met zwembad in Zion
Fietsen door Zion National Park

Fietsen in Zion National Park

De meeste reizigers hebben een volle dag in Zion National Park te besteden. Dat is prima om de hoogtepunten te zien. Je kunt natuurlijk gaan wandelen maar als Nederlanders vinden wij fietsen nog veel leuker. De fietshuur regelt Riksja Amerika vast voor je en ’s morgens haal je in het dorp je fiets op. Je kunt naar de ingang van het park fietsen en vanaf daar loopt de weg omhoog het park in. De echte sportievelingen fietsen omhoog maar wij plaatsten onze fiets voorop een van de gratis shuttlebussen die je zo naar de top brengt. Vanaf hier hoef je alleen maar naar beneden te fietsen en kun je tussendoor stoppen voor bezienswaardigheden met bijzondere namen als de Temple of Sinawava, weeping rock en court of the Patriarchs. Haal zeker bij de ingang van het Park even een parkkrant op met een goede kaart en veel extra informatie.

Hiken door de Narrows

Is alleen fietsen nog niet sportief genoeg voor je? Maak dan de wandeling door de Narrows. Dit is een smal deel van de Virgin River dat tussen de rotswanden door stroomt. Je kunt dit prima combineren op een dag met het fietsen. Bij de fietsverhuur kun je waterschoentjes en wetsuit sokken huren (het water is koud!). Je kunt natuurlijk ook prima met je eigen (water)schoenen de kou trotseren. Je bepaalt zelf hoe ver je door wilt lopen en hoe lang je voeten en benen de kou aan kunnen. Op sommige stukken komt het water tot boven je knieën maar er zijn ook wat droge stukken en rotsen waar je even op kunt warmen.

Narrows
Angels Landing Trail

Angels Landing Trail

Zion National Park staat bekend om de goede wandelingen. The Narrows is de bekendste wandeling en daarom ook erg druk. Voor meer geoefende wandelaars is er de Angels Landings Trail van 9km met een hoogteverschil van 453 meter. Je loopt over smalle wandelpaden met diepe afgronden en helemaal zonder gevaar is het dan ook niet. De trail wordt dan ook afgeraden om met kinderen te doen. Je bent al snel 4-5 uur aan het wandelen maar het uitzicht over Zion is spectaculair!

Canyon Overlook Trail

Heb je een extra nacht in Springdale om bijvoorbeeld Bryce National Park te bezoeken dan is de Canyon Overlook Trail een goed alternatief voor de pittige Angels Landings Trail. De route is “maar” 1,6 km en het hoogteverschil 50 meter. Ook dan heb jee een prachtig uitzicht over de canyon en je bent maar een uur aan het wandelen. Je bereikt de trail met de auto op weg naar de Oostelijke ingeven en je rijdt er langs als je richting Bryce gaat. De parkeerplaats bij het begin van de trail is klein waardoor parkeren een uitdaging kan zijn.

Overlook Zion National Park

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern