Rocky Mountains

5 Redenen om naar de Rocky Mountains te gaan

blog

The Rocky Mountains is een grote bergketen die helemaal van Canada tot in het westen van Amerika loopt. Het is de hoogste en bekendste bergketen van Amerika met meerdere pieken die boven de 4.000 meter liggen en bijna 500 kilometer aan wandelpaden. Een groots en bekend natuurpark wat niet mag missen tijdens een rondje door Midwest-Amerika. 5 Redenen om de Rocky Mountains zo snel mogelijk te bezoeken.
Decorative torn edge
Spiegelmeer, Rocky Mountains

Spiegelmeren

Het mooiste van de Rocky Mountains is toch wel de natuur. Met de auto kom je gemakkelijk uit bij verschillende stops waaronder Bear en Sprague Lake. Leuk voor families want ze zijn makkelijk te bereiken, hebben goede wandelpaden en bieden een mooi uitzicht. Loop je een stukje verder dan wordt het steeds rustiger en idyllischer met eyecatchers als Dream Lake en Emerald Lake. Je loopt van het ene spiegelende meer naar het volgende, omringt door alle kleuren bladeren van een grote diversiteit aan bomen. Je luncht op een van de rotsen met uitzicht op het reflecterende meer met vogeltjes die nieuwsgierig naar je kijken en dan vooral naar de sandwich kruimels die je laat vallen.

Wildlife

Wildlife

Er is veel wildlife te vinden in de Rocky Mountains. Het is net een Amerikaanse safari. Zeker op de hoogvlaktes vind je veel verschillende diersoorten. Er zijn kuddes elk waarbij de mannetjes de baas zijn en met elkaar de competitie aangaan en hun enorme geweien in zetten in de strijd. Een spektakel om te beschouwen. Daarbij zijn er ook beren, elanden en Bighorn schapen te vinden. Typisch voor het midwesten van de States.

Bijzondere wegen

Je rijdt over de ‘Trail Ridge Road’, de hoogste doorlopende bergpas van Amerika, dwars door Rocky Mountain National Park. Mooie vergezichten en grote hoogteverschillen maken dit een ‘must-do’ in dit gebied. Tevens heeft een park nog een route voor de avonturiers, namelijk de ‘Old Fall River Road’ deze route is alleen aan te raden met een 4×4. Het is niet geasfalteerd, er is geen veiligheidsbarricade en je gaat van de ene haarspeldbocht naar de andere. Een mooie uitdaging voor de echte avonturier.

Indian Summer

Indian Summer

Reis je buiten het hoogseizoen naar Amerika in de maanden september, oktober en november dan kleuren de bladen van de bomen bij de Rocky Mountains knalgeel, oranje en herfst-rood. Er valt een soort van magische deken over het National Park waarbij elke kleur geaccentueerd wordt en het samen een speels kleurrijk schouwspel vormt.

Overnachting in Estes Park

Het is een sfeervol dorp aan de rand van de bergketen waar in de zomer de dagjestoeristen de winkels en boutiques afgaan voordat ze reis doorzetten en waar het in de winter draait om fervente hikers die de sneeuw trotseren in de bergen. Begin je dag met een typische American Pancake in een van de diners of trakteer jezelf op een luxe diner. Estes Park is de prefecte uitvalsbasis voor je bezoek aan de Rocky Mountains.

Ook zo veel zin om naar de Rocky Mountains toe te gaan? Voeg de bouwsteen Dwars door de Rocky Mountains nu toe aan je reiskoffer. Je kunt deze bouwsteen inplannen aan het begin of einde van je Amerika reis bijvoorbeeld nadat je uit Moab of Mount Rushmore komt.

Enkele Amerika-bouwstenen:

bouwsteen

Dwars door de Rocky Mountains

 • Rocky Mountain National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 147,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Raften door de Rockies

 • Teton NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 272,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Arches National Park, op de Coloradorivier

 • Moab - Arches National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 310,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Bizonder Yellowstone

 • Yellowstone NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 425,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge