ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Hoe reis je door Amerika?

Vervoer & verblijf

reizen-Amerika-droneview-Florida
Rondreis-Amerika-auto-roadtrip

Vervoer in Amerika

Op een Amerika reis met Riksja Amerika ga je op pad met een huurauto of campervan. Dit vinden wij (en velen met ons) de beste manier om de USA te zien. Met Amerika bouwstenen stel je zelf een reis samen en bij ons overzicht van individuele Amerika rondreizen hebben we al combinaties gemaakt van bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen. Ons team van Amerika specialisten heeft veel reiservaring, we kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Amerika reis met Riksja Amerika, neem dan gerust contact op.

Reis je door Amerika, dan doe je dat volgens ons het beste ‘the American way’; het gevoel van vrijheid voelen in een grote huurauto of hippe campervan. Wat je in films ziet, zo is het ook op de weg. Je rijdt op enorme palmboulevards of kilometervretende wegen dwars door zinderende woestijn. De wegen zijn goed, met brede banen en duidelijke borden. Overigens is tussen New York en Washington de trein de snelste en makkelijkste manier om tussen deze twee drukke steden te ‘hoppen’.

Huurauto

Volgens ons de prettigste manier om Amerika te zien. Als je in Nederland kunt autorijden, dan kun je ook in Amerika de weg op. Amerikanen rijden rechts, de wegen zijn breed en alles is duidelijk aangegeven. Een Amerikaan neemt voor alles de auto omdat afstanden groot zijn en hij gehecht is aan zijn vrijheid. Hotels, motels, supermarkten en steden zijn erop ingericht dat iedereen met de auto komt.

Een auto geeft vrijheid om te stoppen waar je wilt. Je kunt bij een tankstation even lunchen of de auto stilzetten bij een mooi uitzichtpunt om foto’s te nemen en te genieten. ’s Avonds parkeer je de auto bij de leuke accommodaties die wij tevoren voor je hebben gereserveerd. Dat scheelt zoeken naar een sfeervol hotel (best een klus in Amerika..) en extra kilometers. Neem wel zelf een GPS mee, dat scheelt aardig in de kosten. Je hoeft geen internationaal rijbewijs te hebben, omdat er al ‘driving license’ op je rijbewijs staat. Kijk voor meer informatie op autohuur Amerika.

route 66 amerika
Amerika - camper rondreis

Campervan

Ook een hele leuke manier om door ‘the States’ te rijden is met een campervan. Je hebt net als met een huurauto, alle vrijheid om te stoppen waar je wilt en je hebt niet de verplichting om elke avond uiteten te gaan, want koken doe je in je campervan. Je kunt met je campervan gratis overnachten op federaal aangewezen land of je slaapt op een camping. Daar zitten wel wat haken en ogen aan want je moet goed uitzoeken waar je gratis kunt overnachten en de betaalde campings zijn prijzig en dienen in de meeste gevallen ver van te voren vastgelegd te worden. Tevens is het handig om er rekening mee te houden dat er in de meeste modellen van onze campervans geen douche en WC aanwezig is. Meer informatie over onze campers vindt je terug op de camperverhuur pagina.

Trein

Per trein kun je door alle staten van de VS reizen. Het is een leuke manier van reizen, maar niet de snelste tussen de highlights in het westen. Als je New York en Washington combineert kun je het beste wel de trein nemen tussen de steden. Het is makkelijk om midden in de stad op te stappen op het station, en ook weer uit te stappen in het centrum. Dat scheelt je een hoop files en toeterende taxi’s om de stad in en uit te komen. Reizen per trein in het zuidwesten van Amerika raden wij af omdat je dan niet de parken kunt bezoeken. Hier ben je veel tijd kwijt met reizen omdat treinen alleen tussen grote plaatsen rijden. Daarbij ben je dan nog niet op de plek van bestemming zoals Monument Valley. In Amerika rijden lange afstandstreinen vaak ’s nachts. Hierdoor mis je het overweldigende landschap en kun je onderweg niet stoppen waar je maar wilt.

Trein door Amerika heen
yellow taxi

Taxi

Wie kent ze niet, de gele taxi’s van New York. Het is dé manier om de stad te verkennen, naast de metro. Daarbij is het gemakkelijk om zo’n gele wagen aan te houden want ze rijden werkelijk overal, in elke buurt en op elke hoek. Je steekt gewoon je hand omhoog terwijl je aan de weg staat. Stoppen ze niet gelijk voor je? Geen nood, Amerikanen zijn erg behulpzaam om er eentje voor je aan te houden. Naast New York is het in alle steden gebruikelijk om per taxi de stad rond te gaan. Het is een stuk goedkoper dan in Amsterdam, scheelt je gemanoeuvreer op eenbaanswegen en je kunt af en toe eens een wijntje drinken als je uit eten gaat. Wat wij het leuke vinden aan een taxi nemen is dat je een gezellige praatgrage taxichauffeur kunt treffen. Ze praten vaak honderduit over ‘hun’ stad waardoor je leuke dingen te weten komt die niet in reisboeken staan vermeld.

background-pattern