ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Over Riksja Amerika

Yosemite-National-Park-rondreis-Amerika
Monument-Valley-rondreis-met-kinderen-Amerika

Reizen met Riksja

Over Riksja Amerika

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Amerika-bouwstenen en Amerika-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door Amerika. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Amerika en de Amerikaanse bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over duurzaam reizen in Amerika met ons.

Anne-Marie: Amerika specialist

Amerika is voor mij… de stranden en pretparken in Florida, cowboys-indianen en de overweldigende natuur in het zuidwesten en The Big Apple New York. Ik vind Amerika een heerlijk land, vanwege de overweldigende natuur en veelzijdigheid maar ook vanwege de enorm gastvrije Amerikanen die je graag de weg wijzen, vragen hoe het met je gaat en benieuwd zijn naar jouw ‘hometown’.

Ik woonde er een half jaar, waarbij ik werkte voor Disney World in Florida. Een hele gave ervaring!
Het zuidwesten ontdekte ik tijdens mijn honeymoon. Een heerlijke roadtrip waarbij we startten in het gezellige San Francisco, de Nationale parken bezochten en een gokje waagden in Las Vegas. Natuurlijk mocht wereldwonder Grand Canyon in onze reis niet ontbreken.

Riksja is voor mij … het inspireren van reizigers door ze uit te dagen het onbekende te ontdekken. Bij Riksja Travel krijg ik de mogelijkheid om mijn passie voor reizen te delen en mensen dichter bij hun bestemming te brengen.

Wil je meer weten over mijn reis naar het Zuid Westen lees dan de blog van mijn Amerika reis.

Yellowstone National Park

Lianne: Amerika specialist

Mijn meest bijzondere reissouvenir is…
… Een houten blokken puzzel van Amerika. Heel gaaf vorm gegeven. Elk blok vertegenwoordigt een van de 50 staten met op elk blok onder andere de tweelettercode, informatie zoals de hoofdstad, oppervlakte en kaart van de staat. We hebben dit souvenir gekocht toen ik net wist dat ik zwanger was. De puzzel pronkt nu op de slaapkamer van mijn zoontje.

Bas: Amerika-fanaat

Mijn meest bijzondere ontmoeting op reis was… een nacht wildkamperen bij de Navajo midden in Monument Valley. In plaats van een 5-sterren hotel, slaap je een nacht in een tent onder duizenden sterren. Back-to-basic, maar zeker niet afzien. Je wordt begeleid door een lokale Navajo gids. Hij laat je Monument Valley zien en vertelt traditionale verhalen rondom het kampvuur.

Na al die jaren (bijna 15) nog steeds bij Riksja, omdat… ik mijzelf mag blijven ontwikkelen en ik mag doen waar ik blij van word in een inspirerende omgeving met hele fijne collega’s.

New world travel team

Onze partner ter plaatse

In Amerika werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Amerika reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

riksjatravel reisgraag award

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern