ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

New York, Hoogtepunten

De hoogtepunten van New York

blog

Ben je van plan om naar The City That Never Sleeps te gaan? Dan mag je natuurlijk niet New York highlights als Central Park, Downtown Manhattan, Brooklyn en de Empire State Building of de Top of the Rock overslaan. Maar New York heeft zoveel meer te bieden. Ben je juist benieuwd naar de hidden gems? Wij geven onze beste tips!
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 8 mei
Geschreven door
Lianne Boerma

Onze 8 hoogtepunten van New York

1. Woon een gospelmis bij

In de wijk Harlem vind je wel vierhonderd kerken en gospelmissen zijn er zeer populair. Gelukkig zijn ze niet besloten; ook jij kunt deze bijwonen en genieten van prachtige gospelmuziek. Het koor zingt over het geloof en vaker dan niet dragen de leden een toga. De meeste kerkgangers swingen op de muziek mee en zingen zelfs de liederen uit volle borst mee. Het is een typisch Amerikaanse ervaring die je nergens zo intens beleeft als in New York. Houd er wel rekening mee dat je een echte kerkdienst bijwoont en dat de gospelmissen niet bedoeld zijn als act.

Gospelmis, Hoogtepunten New York
New York highlights

2. Ga op hiphoptour in The Bronx

Hiphop speelt een belangrijke rol in het leven van veel New Yorkers. Deze muziekstroming is in de jaren 70 ontstaan in de getto van The Bronx. Hiphop is dan ook onlosmakelijk met de stad verbonden. Tijdens een hiphoptour kom je meer te weten over het ontstaan van deze muziekstroming en hoe hiphop een rol speelt in het dagelijkse leven van de stedelingen. Je wordt door een bekende rapper meegenomen langs belangrijkste plekken uit de geschiedenis van hiphop en rap. Of je nu wel of niet van hiphop houdt, deze tour is en blijft een must-do. Je leert een andere kant van New York kennen en bovendien kom je tijdens de tour niet alleen meer over de geschiedenis van de muziek te weten, maar ook over de stad zelf.

3. Struin door de rijke buurt van Brooklyn

Van de ruige straten in The Bronx reizen we door naar de rijkste buurt van New York: Brooklyn Heights. Gelegen net voorbij de Brooklyn Bridge vind je een prachtige wijk, vol elegante rijhuizen met enorme trappen en schitterende ornamenten. Online zijn verschillende wandelroutes te vinden. Tijdens een wandeling zie je de mooiste woningen en loop je langs belangrijke bezienswaardigheden. Een van de highlights van de wijk is de boulevard, vanwaar je een weids uitzicht hebt over Manhattan.

Brooklyn
Highlights New York

4. Ga naar een speak easy

Bars vind je in overvloed in New York, maar wist je ook dat er door de gehele stad verborgen kroegen te vinden zijn? Deze zogeheten speak easy’s zijn ontstaan in de tijd dat alcohol verboden was en locals de raarste plekken bedachten om stiekem te drinken. Dit deden ze bijvoorbeeld achter winkels, waarbij je via een achterdeur in een kleine kroeg terechtkwam. Omdat de politie hier niet achter mocht komen, was het verboden in de kroeg luid te praten; vandaar de term speak easy. Deze barren bestaan nog steeds, inmiddels mag je er wel op normaal volume praten.

5. Feest erop los in de vroege ochtend

Nog maar weinig reizigers kennen de daybreakers: feestjes waarbij de locals om zes uur in de ochtend flink gaan raven. Het lijkt in eerste instantie op een normaal nachtfeest, maar er wordt niet gedronken en niemand probeert elkaar te versieren. Bovendien gaan de meesten verkleed; niet zoals op carnaval waarbij iedereen zijn gekste kostuum aan trekt, maar subtiel. De feestjes zijn vooral populair onder mannen en vrouwen tussen de 25 en 35 jaar, die even een paar uur helemaal losgaan voordat ze moeten werken.

Hoogtepunten New York
William Vale

6. Doe een drankje op het dak van William Vale

In New York vind je tal van dakterrassen die uiteraard allemaal een spectaculair uitzicht bieden over de stad. Een dakterras waar wij héél blij van worden is het dakterras van boutiquehotel William Vale in de district Williamsburg. Je waant je hier helemaal buiten alle hotspots van New York en daarom kun je de gehele skyline van een afstand bekijken. Ga hier rond zonsondergang heen en zie hoe alle lichtjes beginnen te schitteren als de avond valt.

7. Breng een bezoek aan Lower East Village

Brooklyn, Queens, Manhattan en Harlem: het zijn allemaal bekende wijken die zo hun charmes hebben, maar ook andere wijken in de Big Apple beginnen zo langzamerhand aan populariteit te winnen. Zo ook Lower East Village, een nog redelijk onontdekte wijk. Toeristen kom je hier bijna niet tegen. Wie dan wel? Je vindt er vooral hipsters en kunstzinnige types. En dat is niet voor niets: de cafés hebben een hipster-inrichting en je vindt hier en daar prachtige street art.

Lower East Village
Highline wandelen in New York

8. Maak een wandeling over de highline

De highline mag dan wel een populaire bezienswaardigheid zijn in New York, toch verdient-ie een plek in deze lijst. Hoewel de highline niet veel voorstelt in ijzige winterdagen, is het een grote aanrader in overige seizoenen. Het betreft een vroegere spoorlijn die langs de rand van de stad reed om goederen te vervoeren. Echter, zodra was besloten om het gebruik hiervan stop te zetten, werden torenhoge appartementen eromheen gebouwd. Gelukkig bleef de highline en is het inmiddels omgetoverd tot een wandelpad. Tegenwoordig wordt het omringd door planten en bloemen en je kunt stiekem bij veel appartementen naar binnen gluren. Het biedt een originele manier om een inkijkje te krijgen in het leven van de New Yorkers.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern