ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Hollywood sign Los Angeles, Amerika-reis

Los Angeles: tips van onze reizigers

blog

Tijdens je reis door het Zuid Westen van Amerika kom je bijna altijd een keer in Los Angeles. Het is handig om naar toe te vliegen en het hoort er nou eenmaal een beetje bij. Veel van onze reizen eindigen en/of starten dan ook in deze stad van de “Rich & Famous”. Toch horen we vaak dat mensen de stad een beetje tegen vonden vallen. Natuurlijk wil je de standaard hoogtepunten zien zoals de Walk of Fame en het Hollywood sign maar wat zijn nog meer leuke dingen om te doen? We vroegen het aan onze reizigers op Facebook en hebben zelf ook nog wel wat tips.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 26 mei
Geschreven door
Lianne Boerma

Huurauto in Los Angeles

De stad is enorm groot en bestaat eigenlijk uit verschillende grote wijken met allemaal bekende namen zoals Venice, Santa Monica, Hollywood etc. Wil je veel zien dan heb je echt een huurauto nodig. Op de meeste plekken is het wel betaald parkeren maar wij vonden de kosten wel meevallen omdat je vaak niet al te lang geparkeerd staat. Met een creditcard kun je heel makkelijk de parkeerkosten voldoen. Slaap je via ons in een hotel in de strandwijk Monica del Rey of Venice Beach dan kun je lopend naar het strand en kun je de auto bij het hotel laten staan.

Los Angeles tips, huurauto
Los Angeles walk of fame

Walk of Fame

Overdag is het vaak heet en van reizigers kregen we de tip om hier aan het einde van de dag pas heen te gaan. Natuurlijk handig om nog wat daglicht te hebben om leuke foto’s te maken maar als de lichtjes ’s avonds aan gaan heeft het wat meer sfeer. Overdag vonden wij het een beetje vergane glorie. Maar je wilt het gewoon gezien hebben.

Hollywood Sign

Natuurlijk wil je het Hollywood Sign zien maar zo dichtbij als je altijd in de films ziet, is helaas lastig. Wij konden het goed zijn vanuit Griffith Park maar reiziger Jeanette is ’s avonds naar het Griffith Observatory gegaan. Een sterrenwacht met een museum en planetarium. Je kunt vanaf hier sterren kijken maar kunt ook het bekende Hollywood sign goed zien.

Net als in de film

Los Angeles is omringd met allerlei pretparken die vaak iets te maken hebben met films. De bekendste parken zijn Disney en Universal Studio’s. Reiziger Joyce vond Warner Bros Studios tour een aanrader. “Je krijgt een tour met een soort golfcar langs allerlei filmsets en series met goede uitleg van een gids. Op sommige plekken wordt gestopt zodat je de filmset zelf op kunt gaan. Denk aan de filmset van Pretty little liars, het central perk cafe van Friends, de set van Fuller house, enz. Voor Harry Potter liefhebbers is er een museum met orginele kostuums e.d. De tour duurt circa 2,5 uur. Zo zie je het op tv en zo sta je zelf op de filmset, erg leuk!”

Let’s play ball

In Amerika is sport erg belangrijk en elke seizoen kent zíjn eigen sporten. In de winter wordt er veel basketball gespeeld en de zomermaanden staan in het teken van baseball en American football. Ben je een sportliefhebber kijk dan zeker of er op de dagen dat jij er bent bijvoorbeeld een wedstrijd is van de LA Lakers (basketball) of de Dodgers (honkbal). Zo kom je echt in Amerikaanse sferen. Manon en John bezochten een wedstrijd van de Dodgers en vonden dat een van de hoogtepunten van hun reis.

Hollywood sign, Amerika-rondreis
Los Angeles honkbal

Even wat actiefs

Langs de boulevard kun je op meerdere plaatse beachcruisers huren. Je fietst zo heel relaxed langs het strand en ziet zowel het chiquere Santa Monica als het excentrieke Venice Beach. Wil je weten waarom Venice naar Venetië is genoemd? Duik dan de straatjes achter het strand in. Hier vind je kanalen met bruggetjes en hele mooie huizen. Vind je fietsen te makkelijk huur dan rollerskates.

Eten & shoppen

Een fijne plek waar je eten en shoppen combineert is 3rd street promenade in Santa Monica. Een autovrij stukje stad (uitzonderlijk in LA) net achter de boulevard met veel restaurants en winkels. Wij aten heerlijk Mexicaans met een grote Margerita cocktail bij Cabo Cantina.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en ga je tijdens je reis naar Zuid West Amerika goed voorbereid naar Los Angeles

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern