ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Deze vier pretparken wil je niet missen

blog

Met een groot zak zoete popcorn loop je van de ene thrill seeking achtbaan naar de ander. Of ga je liever met je Micky Mouse oortjes op de foto met Goofy? Een ding is zeker: Orlando is dé plek voor attractiepark-fanaten. Van Walt Disney World Resort, waar je omringd bent door magie, zoetsappige Disneyfiguren en natuurlijk het roze kasteeltje van Doornroosje. Ben je liever op zoek naar een adrenalinekick? Busch Gardens Tampa Bay heeft de meest spannende, misselijkmakende, snelle attracties waar je nog dagen over zult praten. Voor iedereen is er wel een attractiepark te vinden. Lees welke je absoluut niet mag overslaan.
Decorative torn edge

Walt Disney World

Walt Disney World

Disney heeft geen introductie nodig, want wie is er niet opgegroeid met de films van Aladdin, Lion King of De Kleine Zeemeermin? Je hebt in Florida maar liefst vier themaparken en twee waterparken. Magic Kingdom is het bekendste park met het beroemde roze kasteel van Doornroosje. Epcot is een futuristisch park met een World Showcase. Animal Kingdom is een park met meer dan 250 diersoorten. Ga op ‘safari’ in Kenia en bewonder olifanten, neushoorns en giraffen. In Disney Hollywood Studios zijn vele attracties op film, theater en televisie gebaseerd.

Kosten Disney World

Het is goedkoper om een meerdaagse ticket te nemen. Je moet dan wel van het ene park naar de ander rijden. Dit zijn de prijzen per park: één park is 90 euro, twee parken is 179 euro, drie parken is 256 euro en vier parken is 284 euro.

Universal Orlando

Universal Orlando

Universal is één van de grootste filmproducenten en heeft twee parken in Orlando: Universal Studios en Universal Island of Adventure. Voor actie en sensatie ben je bij Universal aan het goede adres. Hier vind je achtbanen waar je een adrenalinekick van krijgt. In Universal Studios kom je de sets van bekende films tegen. Dit park voelt als een familiepark. In Universal Island of Adventure vind je trillseeking achtbanen en bijzondere attracties. De meest bekende attractie is misschien wel de ‘The Wizarding world of Harry Potter’.

Kosten Universal

Hoe meer parken je bezoekt, hoe meer korting je krijgt. Voor één park is dit 89 euro en voor twee parken is het 129 euro. De parken liggen naast elkaar, dus je kunt er makkelijk naartoe lopen.

Legoland

Legoland

Legoland Florida is één van de grootste legolandpretparken ter wereld. In Florida vind je er een aantal: LEGO Kingdoms, Land of Adventure, LEGO City en Pirates’ Cove. Uiteraard zijn alle parken gebaseerd op het LEGO-speelgoed. Zo vind je bijvoorbeeld in LEGO Kingdoms een kasteel gemaakt van LEGO met een kinderachtbaan.

Kosten Legoland

Een dagkaartje is 88 euro, voor twee dagen betaal je 106 euro en voor drie dagen betaal je 154 euro.

Busch Gardens Tampa

Busch Gardens Tampa

Busch Gardens Tampa Bay is een avonturenpark met een Afrikaans thema. Het is opgedeeld in verschillende gebieden, met ieder zijn eigen thema. Een van de populairste gebieden is de Serengeti Plain. Vanuit je safari-auto bewonder je olifanten, giraffen, zebra’s en neushoorns. In het themagebied Jungala, kun je tijgers, orang-oetans en krokodillen van dichtbij bekijken. Voor de allerkleinste in de familie is er ook genoeg te beleven. In Sesame Street Safari of Fun zijn er attracties voor (kleine) kinderen. Beleef waterpret en ontmoet figuren uit Sesamstraat.

Kosten Busch Gardens

Een dagkaartje kost 104 euro.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

background-pattern