Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Doen! Vespa foodtour in Phnom Penh

blog

Geschreven op
woensdag 25 april
Geschreven door
Vincent de Kolf

Experience Phnom Penh nightlife, lees hier de ervaring van reisspecialist Anouk

Na een zware dag bij het Tuol Sleng museum en de Killing fields was ik toe aan een luchtig uitje. De levendige stad Phnom Penh bruist ’s avonds nog lekker door. Op de avondmarkt worden de producten uitgestald en verzamelen de locals zich voor de dagelijks boodschappen. Anderen nemen plaats bij een van de streetfood-restaurants voor een hapje. Voor de toeristen is er een groot aanbod aan hippe cocktailbars.

Geen idee hoe je alles in een beperkte tijd kunt zien en waar je moet zijn? Laat je meenemen op de Vespa tour langs alle hotspots van Phnom Penh en ervaar het nachtleven volledig in één avond. Omdat je een Khmer biertje of een cocktail waarschijnlijk niet wilt afslaan óf je liever niet wilt deelnemen in het drukke verkeer hebben wij je chauffeur al geregeld. Ik deed deze tour tijdens mijn reis en ben erg enthousiast! Lees hier hoe ik de Phnom Penh nightlife tour heb ervaren…

vespa tour phom penhLike a local: een bezoekje aan de avondmarkt

Met de Vespa werd ik opgehaald en de avond startte vervolgens bij een fancy rooftop bar waar ik de andere deelnemers ontmoette en we aftrapte met een hapje en een drankje. Vervolgens brom je naar een lokale avondmarkt waar de locals hun boodschappen inslaan voor het avondmaal. Ik keek mijn ogen uit naar de vreemde versnaperingen die hier verkocht werden. In Cambodja worden werkelijk alle onderdelen van een dier gebruikt voor het eten en deze worden ook aantrekkelijk bij de marktkraampjes uitgestald. Ik vond het prettig om hier een gids bij ons te hebben omdat we hier de enige toeristen waren en een beetje vreemd werden aangekeken. Op de markt speelt zich het lokale leven rustig af, kinderen rennen er rond en er worden gezellige praatjes gemaakt.

Vervolgens gingen we naar een streetfood-restaurant waar ik mijn eerste Khmer biertje dronk en oesters geserveerd kreeg. Hier waande wij ons tussen de locals die druk met elkaar aan het praten waren, oester aten en biertjes dronken. Erg gezellig! Een andere stop is het bekende Raffles Hotel waar we in de Elephant Bar kennismaakte met de ‘Femme Fatale’. Dit is een cocktail gemaakt voor Jackie Kennedy, de first lady die in 1967 deze bar bezocht en inmiddels een iconisch drankje voor de stad.

Phnom Penh bezienswaardigheden by night en het proeven van vreemde hapjes…nightlife phnom penh food tour

Het onafhankelijkheidsmonument in Phnom Penh wordt ’s avonds mooi belicht en is ook in het donker een bezichtiging waard. Na een stop voor een paar kiekjes stond er weer een hapje op de planning. In een lokaal restaurant, onder het genot van live muziek kreeg ik spannende lokale lekkernijen voorgeschoteld. Een schoteltje met kleine kikkers en rundvlees gebakken in miereneieren. Met een volle maag waren we nu klaar voor het echte Phnom Penh nightlife.

phnom penh nightlife tour barHet bruisende nachtleven en hippe cocktailbars

Voor uitgaan in Cambodja ben je in Phnom Penh op de juiste plek. Ik had geen idee waar het Phnom Penh nightlife zich afspeelt. Mijn gids gelukkig wel. We werden gebracht naar Bassac Lane, een plek die ik zelf nooit had gevonden. Hier vind je een verzameling van hippe, kleine cocktailbarretjes en hier bruist het Phnom Penh nightlife. Ik had het idee dat deze barretjes een soort hotspot voor expats zijn. Een paar heerlijke cocktails maakte deze laatste stop een mooie afsluiting van mijn avond uitgaan in Phnom Penh. Aan het einde van de avond werd ik per Vespa weer netjes naar mijn hotel gebracht.

Ook benieuwd naar het nachtleven van Phnom Penh en houd je van een avondje uitgaan? Wij regelen deze Vespa tour graag voor je als aanvulling op onze bouwsteen in Phnom Penh.

Vraag de Phnom Penh nightlife Vespa tour hier aan onderaan de bouwsteen pagina.
background-pattern