Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Geld in Cambodja

Voorbereid op reis

cambodja
Cambodja munteenheid

Geld in Cambodja

De Cambodjaanse munteenheid is de Riel. Er gaan ongeveer 6.000 Riel in een Euro, maar dit is aan fluctuatie onderhevig. Kijk even op oanda voor de laatste koersinformatie. Desondanks berekenen Cambodjanen veel diensten en goederen in Amerikaanse dollars.

Pinnen in Cambodja is inmiddels goed te doen tijdens je Cambodja vakantie. In Phnom Penh, Siem Reap en Battambang staan pinautomaten, voornamelijk op de luchthavens en bij banken in het centrum. Let er wel op of je bankpas beschikt over een Cirrus, Maestro of Visa logo. Buiten deze twee steden is het soms lastiger aan geld te komen. Wanneer je naar het platteland, de jungle of het eiland Koh Rong Samloem reist zorg er dan voor dat je voldoende vooraf hebt gepind om niet voor verrassingen te komen staan.

Credit Cards worden alleen geaccepteerd in de grote hotels, enkele restaurants en de duurdere souvenirshops. Je betaalt minstens 2% commissie voor het gebruik van de kaart. Alleen grote banken accepteren travellercheques en buitenlandse valuta (uitgezonderd USD).

Persoonlijke uitgaven tijdens je Cambodja vakantie, zijn sterk afhankelijk van het bestedingspatroon. Reken op ongeveer € 200,- per week voor eten, drinken, fooien, entreegelden (voor zover niet inclusief) en kleine souvenirs. Uiteraard is dit bedrag een schatting.

Fooi Cambodja: Gezien het lage salarisniveau wordt het geven van fooi in Cambodja zeer gewaardeerd. Natuurlijk is het geven van een fooi nooit verplicht en is dit afhankelijk van je tevredenheid. Voor fooien houden wij meestal richtlijnen aan van 4USD per dag voor een gids en 2USD voor een dag voor een chauffeur. Dit is natuurlijk door jezelf te bepalen. In een restaurant kun je denken aan ongeveer 5 tot 10% van de rekening.

Overig: Geld, paspoorten en waardepapieren kun je tijdens je vakantie in Cambodja het beste in de kluis van je hotel achterlaten. Bijna alle hotels die Riksja Cambodja boekt hebben een kluis. Laat nooit waardepapieren op de kamer achter. Er is altijd schoonmaakpersoneel met een sleutel van de kamer. Wij vermijden ook liever om ’s avonds met ons hele ‘hebben en houwen’ over straat te lopen.

Cambodja kinderen
background-pattern