Riksja Travel Cambodja

Naar boven

10 Redenen waarom óók jij naar Cambodja moet

blog

Geschreven op
zondag 20 januari
Geschreven door
Vincent de Kolf

Op zoek naar een ongerepte bestemming voor een afwisselende rondreis? Lees hier 10 redenen om naar Cambodja te reizen!

bezienswaardigheden-cambodja-blog-samloemRedenen om naar Cambodja te reizen #1: Duurzaam reizen

Cambodja is een duurzame vakantiebestemming waar je op veel verschillende manieren iets kunt bijdragen aan het milieu en de lokale bevolking. Draag wat bij aan de lokale bevolking met een homestay of bezoek de provincie Mondulkiri waar het toerisme voornamelijk gericht is op het behoud van de natuur.

Redenen om naar Cambodja te reizen #2: De ultieme jungle-experience

In Cambodja kom je ook voor een unieke jungle ervaring. Met een trekking in het Cardamom gebergte heb je de mogelijkheid om te slapen in een hangmat. Na een actieve dag sluit je je ogen in de open natuur.

Redenen om naar Cambodja te reizen #3: Bounty-eiland (Koh Rong Samloem)

Waar de stranden in de omliggende landen Vietnam en Thailand veelal overspoeld worden door toeristen met bijkomende grootschalige resorts, vind je in Cambodja nog het echte bounty gevoel. Op Koh Rong Samloem verblijf je in een houten bungalow op het witte zandstrand. Het eiland bestaat uit strand en jungle. Nog één van de belangrijkste redenen om naar dit eiland in Cambodja te reizen is de afwezigheid van wegen. Helemaal zen dus…

Redenen om naar Cambodja te reizen #4: Budgetproofmondulkiri 300x225

En dan hebben we het over 1$ bier en 5$ curry. Reden genoeg toch om naar Cambodja te reizen?

Redenen om naar Cambodja te reizen #5: De warmhartige bevolking

Ondanks de heftige, recente geschiedenis en de armoede zijn de Cambodjanen zeer gastvrij en behulpzaam. Een rondje lopen door een Cambodjaans dorp maakt mij altijd vrolijk door de vriendelijke, blije, mensen die je stuk voor stuk een glimlach schenken.

Redenen om naar Cambodja te reizen #6: Angkor Wat

In Cambodja kun je het wereldwonder Angkor Wat van je bucketlist strepen. In dit afwisselende tempelcomplex raak je niet verveeld. De verschillende tempels liggen in de jungle en zijn in verschillende stijlen gebouwd. Zorg dat je de tempels bezoekt met een lokale gids om alle verhalen achter de graveringen in de tempels te horen.

Redenen om naar Cambodja te reizen #7: Geschiedenis

Cambodja heeft een aangrijpende en heftige geschiedenis waar je in het dagelijkse leven nog met de gevolgen wordt geconfronteerd. Maak je trip educatief en bezoek in Phnom Penh de Killing Fields en het Tuol Sleng museum en leer de huidige staat van het land te begrijpen.

Redenen om naar Cambodja te reizen #8: Bruisende steden

In de steden van Cambodja komen de Aziatische en Westerse cultuur samen. Dit leidt tot een interessante mix van streetfood kraampjes, hippe cocktailbars en lokale markten.

Redenen om naar Cambodja te reizen #9: Cambodjaanse keuken

Where Asian meets French! Probeer de beef Lok Lak; een vleesgerecht met pepersaus en rijst. Of een kruidige Amok viscurry met kokosmelk. Wil je iets avontuurlijker proberen? Een kikker, krekel of tarantula is ook als snack te verkrijgen.

cambodja-monks-battambangRedenen om naar Cambodja te reizen #10: Leer nieuwe culturen kennen!

In Cambodja heb je volop mogelijkheid om kennis te maken met andere culturen; ga een gesprek aan met een monnik over het boeddhisme, leer over het vissersleven tijdens een verblijf in een homestay op het Tonlé Sapmeer of maak kennis met ongerepte etnische minderheden in Mondulkiri.

Overtuigd dat je volgende bestemming Cambodja wordt? Kijk gerust rond bij onze bouwstenen, rondreizen of neem contact op met onze reisspecialisten voor persoonlijk advies.

background-pattern