Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Reizen naar authentiek Cambodja

Catch of the day

bouwsteen

 • Reisschema:
  Siem Reap – Kompong Khleang
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 240,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
Deze dagen leer je het Cambodjaanse vissersleven op het Tonle Sap meer kennen. Het Tonle Sap meer is niet alleen het grootste meer van Zuidoost-Azie, het staat ook wel bekend als het meest visrijke meer ter wereld. Je ziet de vissers aan het werk en helpt zelf bij het verkopen van hun waren op de vismarkt.Je slaapt bij een gastgezin in een traditionele paalwoning, die gebouwd is op 10 meter hoge palen. In het regenseizoen zie je de palen amper en is het huis omgeven door water. Het verblijf is basic maar volgens ons de manier om het leven van een visser te ervaren.
Kinderen Ton le Sap
Decorative torn edge

Dag 1 – Siem Reap – Tonle Sap meer

Vanmiddag word je opgehaald bij je hotel in Siem Reap en naar het vissersdorpje Kompong Khleang aan het Tonle Sap meer gebracht, welke zo’n 45 km buiten Siem Reap ligt. Om je gastgezin voor de komende dagen te bereiken, vaar je een stukje over de Khleang rivier, langs de authentieke paalwoningen aan het water.

Bij aankomst in het dorp aan het Tonle Sap meer maak je kennis met je gastgezin. Je zult een van de weinige reizigers zijn in dit dorp, waardoor je zelf net zo’n bezienswaardigheid bent als andersom. Duik samen met de vrouw van je gastgezin de de keuken in, om een typisch Cambodjaanse maaltijd te bereiden. De paalwoningen in het vissersdorp zijn primitief dus verwacht geen warme douche. Ga vanavond niet te laat naar bed, de wekker gaat morgenochtend erg vroeg.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van het Tonle Sap Meer terug naar Siem Reap

Al vroeg in de ochtend, rond 04.30 uur, is het tijd om het Tonle Sap meer op te gaan. Om veiligheidsredenen heeft de Cambodjaanse regering bepaald dat het voor reizigers verboden is om op dezelfde boot te varen als de vissers. Daarom word je bij je homestay opgehaald door een privé-boot en volg je de boten van de lokale vissers.

Deze tocht is een ideaal moment om prachtige foto’s te maken van de zonsopkomst en de hardwerkende vissers. Na de visvangst ga je verder naar de lokale vismarkt, waar de vangst van vandaag direct wordt verkocht. Bij terugkomst bij je gastgezin word je opgewacht voor een laat ontbijt. Daarna reis je weer terug naar Siem Reap. Na deze bouwsteen bij het Tonle Sap meer raden wij altijd nog een nachtje in Siem Reap aan, voordat je je reis door Cambodja vervolgt naar bijvoorbeeld Phnom Penh of het Cambodjaanse platteland.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Catch of the day

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Indrukwekkend Phnom Penh

 • Phnom Penh
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Homestay in Sambor Prei Kuk
bouwsteen

Thuis op het Cambodjaanse platteland

 • Kampong Thom
 • 2 dagen / 1 nachten
 • € 310,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern