Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Indrukwekkend Phnom Penh

bouwsteen

 • Reisschema:
  Phnom Penh
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 190,- p.p. bij 2 personen
Phnom Penh is een sfeervolle stad met veel oude koloniale gebouwen. Voor een Cambodjaanse stad is het vrij modern met geasfalteerde wegen, moderne winkels, een mooie boulevard en vele pinautomaten. In Phnom Penh vind je onder andere de mystieke, culturele rijkdom van de Khmers. Samen met een gids waan je je in het heftige verleden van Cambodja tijdens het bezoek aan het Tuel Sleng Museum en de Killing Fields. Ook het bewonderen van het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagode staan op het programma tijdens je verblijf in Phnom Penh.Je verblijft twee nachten in een sfeervol boutique hotel met zwembad, op 5 minuten rijden met de tuktuk van het drukke centrum. Wil je langer in Phnom Penh verblijven dan kun je dit in Mijn reisplan aangeven.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Phnom Penh

Bij aankomst in Phnom Penh ga je op eigen gelegenheid naar het hotel waar je verblijft. Wil je op een echte Aziatische manier vervoerd worden, dan kun je voor ongeveer 1 tot 3 dollar een Riksja of tuk tuk huren die je naar het hotel brengt. Je verblijft in een sfeervolle accommodatie met een zwembad op vijf minuten rijden met de tuktuk vanaf het drukke centrum. Verblijf je liever middenin het bruisende centrum? Vraag dan onderaan de pagina onze special stay aan.

De naam van deze sfeervolle stad betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Volgens de geschiedenis heeft een vrouw genaamd Penh vier Boeddhabeelden gevonden die door de Mekong aangespoeld waren. Om deze beelden te beschermen heeft Penh de beelden mee op  een heuvel  genomen en daar een gebedsplaats gemaakt. Deze gebedsplaats bestaat nog steeds en is de Wat Phnom. Je vindt hier een pagode en marktstalletjes en kleine aapjes bevolken de heuvel. Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Phnom Penh kun je ’s middags een bezoek brengen aan deze oudste plek van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Phnom Penh, excursie Killing Fields en Tuol Sleng museum

Vandaag ga je met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken en leer je meer over de geschiedenis van Cambodja. Meestal begin je de dag met een bezoek aan het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagode. Het Nationaal Paleis is pas aan het begin van de 20e eeuw gebouwd. Je ziet fleurige binnenpleinen, elegant gebeeldhouwde gevels en lange galerijen. In de Zilveren Pagode (ofwel de tempel van de Buddha van Emerald) vind je de beroemde zilveren vloer. Deze is opgebouwd uit 5000 zilveren tegels van een kilo per stuk.

Vervolgens neemt de gids je mee naar het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. In 1975 trok de Rode Khmer de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh binnen. Pol Pot werd premier van Cambodja en probeerde op bloedige wijze van Cambodja een communistische landbouwstaat te maken. Geld, onderwijs, godsdienst en privé bezit werden afgeschaft. Huwelijken werden gearrangeerd en kinderen werden gescheiden van hun ouders. Personen die niet meewerkten werden omgebracht. Ook intellectuelen en academici werden gedood. Pol Pot geloofde namelijk niet in hun ideeën en beschouwde hen als lastige obstakels. Tuol Sleng is een oude basisschool die gebruikt werd als martelgevangenis voor politieke vijanden. Voor velen was dit de laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, ook net even buiten Phnom Penh in een boomgaard. Hier zijn ruim 17.000 mensen omgebracht. Een bezoek aan het museum en de Killing Fiels zijn erg indrukwekkend, je wordt hier direct geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Phnom Penh

Vandaag pak je je koffer weer in en verlaat je deze sfeervolle stad. Afhankelijk van waar je je reis bent begonnen, kun je de reis door Cambodja vervolgen of verder reizen naar Vietnam. Vanuit Phnom Penh start onze natuurbouwsteen ‘Sunrise in het Cardamon gebergte’. Wil je een paar dagen ontspannen, reis dan naar de rustige stranden van Zuid-Cambodja met de bouwsteen ‘Even zen aan zee…’. Ben je geïnteresseerd in de culturele erfenis Angkor Wat, dan reis je verder naar de stad Siem Reap. Wil je Cambodja combineren met Vietnam dan kun je via de waterwegen van de Mekong Delta je reis vervolgens naar Ho Chi Minh City in het zuiden van Vietnam. Wil je je snel en comfortabel vanaf Phnom Penh naar Bangkok of Ho Chi Minh City verplaatsen, dan kunnen wij ook een vlucht voor je inplannen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Indrukwekkend Phnom Penh

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Phnom Penh hotel zwembad
Phnom Penh hotel
Phnom Penh hotelkamer
Phnom Penh hotelkamer
Phnom Penh hotel tuin
Phnom Penh hotel
Variant
1

Special stay - Phnom Penh

 • Reissom:
  € 215,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad en inclusief ontbijt, dagexcursie in Phnom Penh met gids en auto met chauffeur

Ons standaardhotel in Phnom Penh is een prettig verblijf met zwembad, gelegen op vijf minuten rijden met de tuktuk vanaf het centrum. Vind je het lekker om vanuit je hotel zo het bruisende centrum in te wandelen, dan kun je hier ook kiezen voor onze Special Stay accommodatie. Dit hotel ligt vlakbij het paleis in het hartje van de stad, maar wel in een rustige straat. Hier kun je tussen de tempel- en museumbezoeken door relaxen op de loungebedden aan het zwembad. In de tropische tuin van het hotel vind je overal kleine zitjes waar je met een verse vruchtensap in de kussens ploft. De kamers zijn wat ruimer en wij hebben hier heel goed gegeten in het restaurant.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cardemom gebergte in Cambodja
bouwsteen

Sunrise in het Cardamom gebergte

 • Phnom Penh – Chi Phat
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 340,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
cambodja vietnam drijvende markt mekong
bouwsteen

Varen naar Vietnam

 • Phnom Penh – Mekong Delta – Ho Chi Minh City
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 685,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern