Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Wie zijn wij?

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Cambodja-bouwstenen en Cambodja-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Cambodja. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Cambodja en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Cambodja duurzaam reizen.

Vincent - Cambodja specialist

Cambodja is voor mij…

…het land waar ik een geweldige tijd heb gehad tijdens mijn reis. Ik deed een trekking diep de jungle in waar we langs verschillende dorpjes kwamen en ons eten op een vuurtje opwarmden. De mensen waren zo lief en nieuwsgierig hier. Hierna reisden we door naar de stranden waar iets gebeurd wat ik nog nooit had meegemaakt. Het zand was zo zacht dat het aanvoelde alsof je over sneeuw liep! Het was heerlijk om hier nog een aantal dagen tot rust te komen en te genieten van de rust.

De meest bijzondere ervaring die ik in Cambodja heb opgedaan is…

….per fiets langs de verschillende tempels in het Angkor What complex rijden. Als een échte Nederlander wilde ik natuurlijk al deze tempels vanaf mijn fiets zien, zo ging ik op een nét te kleine fiets op pad en stond al snel het zweet op mijn voorhoofd. Ik vond het leuk om de verstopte tempeltjes te zoeken en hier even lekker te ontspannen. Op deze manier kom je af en toe een monnik tegen die hier ook even van zijn rust geniet.

Onze partners ter plaatse

In Cambodja werken wij met een Cambodjaanse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Cambodja reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern