Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Lokale vrouw op het plattenland van cambodja

Thuis op het Cambodjaanse platteland

bouwsteen

  • Reisschema:
    Kampong Thom
  • Reisduur:
    2 dagen / 1 nachten
  • Reissom:
    € 310,- p.p. bij 2 personen
✓ Overnachting in homestay op het platteland

✓ Ontmoeting met de locals

✓ Een kijkje in het leven van de Khmer

✓ Fietstocht naar de Sambor Prei Kuk tempels
Homestay in Sambor Prei Kuk
Decorative torn edge

Dag 1 – Phnom Penh – Kampong Thom – Sambor Prei Kuk (Start in Siem Reap is ook mogelijk)

Na het ontbijt in je hotel in Phnom Penh word je door een lokale chauffeur naar het busstation gebracht. Hij koopt een buskaartje voor je en wijst je naar de juiste bus. Je laat de stad achter je en rijdt naar Kampong Thom in het binnenland van Cambodja waar een gastvrije familie voor je klaar staat bij hun homestay. Hier kom je niet voor een comfortabele accommodatie: de homestay is eenvoudig. Hier kom je wel voor het èchte Cambodja: rijstvelden worden met de hand bewerkt, families wonen in houten huizen en kinderen begroeten je al zwaaiend wanneer je ze passeert.

Bij aankomst in Kampong Thom word je opgehaald bij het busstation en per tuk tuk in een uur naar de homestay gebracht. Vanuit het huis van je Cambodjaanse familie maak je kennis met het leven op het platteland. Deze middag staat er niets op het programma en heb je alle tijd om het dorp te verkennen. In het dorp ontmoet je locals die het Pol Pot regime hebben overleefd en speel je een potje voetbal met de kinderen. Wij voelden ons hier snel thuis.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cambodja Sambor Prei Kuk tempels – Siem Reap (Eindigen in Phnom Penh is ook mogelijk)

’s Ochtends vroeg word je gewekt door het gekraai van hanen. Na het ontbijt fiets je samen met je lokale gids naar de ruïnes van Sambor Prei Kuk. Te voet ontdek je verschillende historische tempels, die ieder hun eigen kenmerken hebben. De tempels zijn soms wat vervallen, maar wij vinden ze zeker indrukwekkend.

Je fietst door het bos terug naar het dorp waar je afscheid neemt van de familie. Dan reis je per tuk tuk naar Kampong Thom waarvandaan je chauffeur je per auto naar Siem Reap brengt.

In Siem Reap mag een bezoek aan Angkor Wat niet ontbreken. Struinend door de jungle verken je de tempels van dit immense complex.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Thuis op het Cambodjaanse platteland

background-pattern