Naar boven

Visum Cambodja

Algemene informatie

Heb je voor Cambodja een visum nodig?

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Op deze pagina lees je alle benodigde informatie over het visum Cambodja, geldzaken en gezondheid.

Visum Cambodja

Bij aankomst in Cambodja kun je een visa on arrival kopen. Wanneer je het liever vooraf regelt kan dit ook. Hier lees je meer over beiden mogelijkheden.

Visum Cambodja bij aankomst

Het Cambodja Visum is ter plaatse verkrijgbaar op de vliegvelden van Siem Reap en Phnom Penh, als je Cambodja per vlucht binnen reist. Tijdens de bouwsteen Varen naar Cambodja (vanuit Vietnam) kun je het visum Cambodja aan de grensovergang regelen. Hetzelfde geldt voor een reis van Thailand of Laos naar Cambodja over land, of andersom. De huidige kosten (2018) van het visum Cambodja zijn 30 USD  voor een visum dat geldig is voor een periode van 30 dagen. Naast het bedrag heb je ook een pasfoto nodig voor je visum Cambodja. De pasfoto eisen voor het visum Cambodja zijn een formaat van 35mm bij 45mm en een recht vooraanzicht van de reiziger.

Visum Cambodja aanvragen vooraf

Soms kan het Cambodja visum bedrag wat verschillen als je overland Cambodja binnenkomt. Cambodjan border officials nemen het ‘nogal ruim’ met de betalingen van de visa. Heb je geen zin in gedoe bij een grensovergang dan kun je je visum Cambodja aanvragen van te voren. Wij kunnen dit niet voor je regelen maar je kunt het visum Cambodja aanvragen bij de Cambodjaanse ambassade in Brussel of je kunt het visum Cambodja aanvragen online via de Visumcentrale.

Paspoort

Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort, dienen voor hun vakantie Cambodja te beschikken over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit Cambodja en daarnaast een visum in het paspoort.

background-pattern