Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Visum Cambodja

Voorbereid op reis

Heb je voor Cambodja een visum nodig?

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Op deze pagina lees je alle benodigde informatie over het visum Cambodja, geldzaken en gezondheid.

Visum Cambodja

Bij aankomst in Cambodja kun je een visa on arrival kopen. Wanneer je het liever vooraf regelt kan dit ook. Hier lees je meer over beiden mogelijkheden.

Visum Cambodja bij aankomst

Het Cambodja Visum is ter plaatse verkrijgbaar op de vliegvelden van Siem Reap en Phnom Penh, als je Cambodja per vlucht binnen reist. Tijdens de bouwsteen Varen naar Cambodja (vanuit Vietnam) kun je het visum Cambodja aan de grensovergang regelen. Hetzelfde geldt voor een reis van Thailand of Laos naar Cambodja over land, of andersom. De huidige kosten (2024) van het visum Cambodja zijn $ 30,- voor een visum dat geldig is voor een periode van 30 dagen. Naast het bedrag heb je ook een pasfoto nodig voor je visum Cambodja. De pasfoto eisen voor het visum Cambodja zijn een formaat van 35mm bij 45mm en een recht vooraanzicht van de reiziger.

 

Visum Cambodja aanvragen vooraf

Je kunt het visum van Cambodja ook voor je vertrek regelen. Eén mogelijkheid is om dit aan te vragen bij de Cambodjaanse ambassade in Brussel, of je kunt het visum Cambodja aanvragen online via de Visumcentrale.

Let op! Zelfs wanneer je vooraf je visum regelt in Nederland dien je nog een elektronische arrival card in te vullen. Deze e-card vervangt het papieren immigratieformulier, het gezondheidsformulier en de douaneverklaring en wordt zo een handig, alles-in-één portaal voor aankomstinformatie. Alle reizigers moeten de e-arrival card binnen zeven dagen vóór aankomst invullen. Het aanvraagformulier is beschikbaar op de officiële website of via mobiele app (beschikbaar op Google Play of de AppStore). Na het invullen van het formulier moet de reiziger de QR-code opslaan of er een screenshot van maken voordat hij de website van de e-arrival card sluit. Gebruik je de app, dan vind je de QR-code terug, nadat je het formulier hebt ingediend, zelfs zonder internetverbinding. Reizigers zijn verplicht om de e-arrival card in te vullen, zelfs als ze een visum hebben gekregen.

Om het proces nog verder te verbeteren, kunnen reizigers met het nieuwe systeem ook een e-visum bij aankomst reserveren, waaronder toeristenvisa, gewone visa, diplomatieke visa, officiële visa, hoffelijkheidsvisa, transitvisa en speciale visa. De visumkosten moeten bij aankomst worden betaald.

Paspoort

Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort, dienen voor hun vakantie Cambodja te beschikken over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit Cambodja en daarnaast een visum in het paspoort.

background-pattern