Riksja Travel Cambodja

Naar boven

7x De gaafste activiteiten voor de natuurliefhebber in Cambodja

blog

Geschreven op
woensdag 28 november
Geschreven door
Vincent de Kolf

Heb jij dat ook wel eens? Dat je tempel-moe bent? Dat je zoveel tempels gezien hebt dat je ze niet meer van elkaar kunt onderscheiden.

Gelukkig wordt je dat in Cambodja niet. Want naast prachtige, oneindige tempels, is er nog veel meer te ervaren. Trek bijvoorbeeld lekker de natuur in. Wij hebben hier in ieder geval voor jou de gaafste activiteiten in de natuur van Cambodja!

1. Slapen in een hangmat in de jungleCambodja Cardamom gebergte-jungle

Dit is natuurlijk de ultieme jungle-ervaring. Sluit na een dag hiken door de jungle je ogen in de open lucht en dommel lekker in slaap onder het genot van natuurgeluiden. Dit wil jij toch ook? Kijk gerust eens bij onze bouwsteen in het Cardamom Gebergte.

2. Zipline in de jungle

Pomp je adrenaline niveau op en vlieg door de jungle, in plaats van een hiking. Met onze zipline in Mondulkiri vlieg je boven de Bou Sraa waterval. Met het zipline-park ben je wel zo’n twee uur zoet.

 

3. Kajakken met dolfijnen

Wist jij dat je ook wilde dieren kunt spotten in Cambodja? Vlakbij Kratie leeft nog de zeldzame Irrawaddy dolfijn (oftewel zoetwaterdolfijn) in de Mekong Rivier. Ga hier lekker kajakken en kijk je ogen uit naar de dolfijnen die naast je kajak omhoog springen.

4. Vogels spotten

Op het Tonlé Sapmeer, vlakbij Siem Reap, vind je het vogelreservaat Prek Toal. Stap aan boord van een boot en vaar door het ondergelopen bos. In Prek Toal zijn al zo’n 150 verschillende vogelsoorten gespot, maar de grootste vogelsoorten die je hier vindt zijn de Grijze Pelikaan, de Indische Maraboe, de Javaanse Maraboe, de Maleise Nimmerzat, Indische Nimmerzat, de Indische Witte Ibis, de Indische Slangenhalsvogel en de Grote Rivierarend. Vraag ons naar de mogelijkheden.

5. Zwemmen met lichtgevend plankton

Ga eens  ’s avonds de zee in bij Koh Rong Samloem. Bij beweging licht het planton in het water op. Een zee vol met kleine lichtjes! Wij vonden dit prachtig.

6. Picknicken bij de Bou Sraa Watervalbou sraa

De Bou Sraa Waterval is volgens ons een prettige plek om een middagje te relaxen in de natuur. Rondom de waterval heb je picknickhutjes met schaduw waar je lekker kunt picknicken. Voor verkoeling neem je een duik in de waterval. Klinkt dit aantrekkelijk? Kijk eens bij onze Mondulkiri bouwsteen.

7. Maak een trekking door een olifantenreservaat

Bezoek het Elephant Valley Project in Mondulkiri. Hier wonen zes olifanten die gered zijn van ondiervriendelijke toeristenactiviteiten. Het olifantenreservaat dient gelijk ter bescherming van de jungle tegen het kappen van bomen. Het is een verantwoord project waar vriendelijk met de olifanten om gegaan wordt; GEEN olifantenritten dus. Je kunt wel een trekking maken door het reservaat waar de olifanten vrij los lopen.

background-pattern