Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Kep in Cambodja: Wat is hier te doen?

blog

Geschreven op
donderdag 21 maart
Geschreven door
Vincent de Kolf

Kep, Cambodja: een sfeervolle kustplaats zonder massatoerisme. De moeite waard? Dat lees je hier: wij geven je alle highlights die Kep je te bieden heeft.Kep Cambodja verse Krab

Kep is een kleine kustplaats in het zuiden van Cambodja. De gemeente en provincie waar deze stad in ligt, heten ook beiden Kep. Tussen grofweg 1865 en 1955 was Cambodja in handen van Frankrijk. Het waren de Fransen die Kep in 1908 hebben gesticht. Tijdens de koloniale overheersing was Kep een populaire strandbestemming. Het waren vooral de rijke Franse bewoners van Cambodja die het hier prima vertoeven vonden. Tijdens de overheersing van de Khmer Rouge (1975-1979) nam die populariteit sterk af en raakte de stad in verval. Inmiddels begint dit kleine kustplaatsje steeds meer in trek te raken. Zeker de lokale Cambodjanen toch slaan veel mensen deze bestemming nog over.

krab in kep

Krab in Kep Cambodja

Ben jij gek op seafood? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Kep! Kep in Cambodja staat namelijk bekend om zijn ‘crab market’. De crab market in Kep is dé bezienswaardigheid van deze plek. Een van producten die ze aanbieden op deze markt is – hoe kan het ook anders – krab! De Kampot pepper crab is een echte aanrader. Je zult niet snel krab tegen komen die verser is dan in Kep. De heerlijke saus die erbij hoort, heeft als hoofdingrediënt Cambodja’s verse peper uit Kampot, jammie! Je kunt vanuit Kep gemakkelijk doorreizen naar Kampot. Hier kun je onder andere een bezoekje brengen aan de peperplantages.

Ben je vegetariër of ben je geen fan van seafood? Ook dan kun je je prima vermaken op de markt in Kep. De krabbenmarkt in Kep is ook een goede plek voor fotografen om interessante en mooie foto’s te schieten. Er is naast krab ook genoeg ander lekkers fruit te koop, zoals vers fruit. Heb je bijvoorbeeld al eens een hapje van de beroemde durian vrucht geproefd? Wees gewaarschuwd, deze valt niet bij iedereen in de smaak. 😉

Kep strand en Koh TonsayKep Koh Tonsay hangmat

Het kleur van het zand in dit gebied is een beetje bruinig. Omdat de meeste mensen wit zand mooier vinden, hebben ze een beetje vals gespeeld in Kep. Er is namelijk wit zand vanuit Sihanoukville aangevoerd en bovenop het, van oorsprong donkere, zand gedropt. Wij vinden Kep beach niet het meest bijzondere strand van Cambodja. Toch vinden wij dat Kep en haar omgeving zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Bezoek je Kep in het weekend? Dan zit het strandje vol met vrolijke locals die genieten van hun vrije weekend. Ben je hier op een maandagochtend, dan zul je waarschijnlijk het strand voor je alleen hebben. Beiden niet verkeerd als je het ons vraagt!

Vanuit Kep kun je met een longtail boot naar Rabbit Island (Koh Tonsay). Dit ritje duurt ongeveer 30 minuten en brengt je naar een heerlijk rustig eiland. Als je op zoek bent naar een middagje ontspannen dan zit je hier helemaal goed. Wieg wat heen en weer in je hangmat, lees een boek of dobber wat in zee.

Wil je een echte bounty ervaring? Dan is onze bouwsteen ‘even zen aan zee‘ waarschijnlijk precies wat je zoekt. Koh Rong en Koh Rong Samloem zijn twee prachtige eilanden met wit zand en blauw water. Ze liggen niet ver van Kep en zijn een mooie toevoeging aan je rondreis door Cambodja. Meer weten over de stranden van Cambodja? Lees dan ons blog over de mooiste stranden van Cambodja.

Kep Cambodja aapjesKep National park

Als je het luieren aan de kust even zat bent kun je ook prima actief aan de slag in het Kep National Park. Er zijn verschillende leuke wandelroutes die je kunt lopen. Trek je goede schoenen aan en loop helemaal naar boven voor een mooi uitzicht over Kep en de zee. Ben je na dit park nog niet verzadigd en wil je meer natuur? Reis dan door naar het Cardamom gebergte. Hier kun je kleurrijke vogels spotten en een lange jungle trekking maken.

 

background-pattern