Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Rondreis door Cambodja

Cambodja ‘on a shoestring’

rondreis

 • Reisschema:
  Siem Reap – Phnom Penh – Kep - Kampot – Koh Rong Samloem
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  € 1.195,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Bezoek Angkor Wat
 • Vervoer:
  Diverse transfers en bussen
 • Vluchten:
  Apart bij te boeken
 • Aanvang:
  dagelijks
✓ Een individuele Cambodja-rondreis 'on a shoestring'
✓ Zelfs voor reizigers met een kleiner budget tóch alle hoogtepunten
✓ Highlight Angkor Wat pak je mee: indrukwekkende tempels verborgen in een groene jungle
✓ Je sluit je reis af op de tropische stranden van Koh Rong: spierwit zand en een helderblauwe zee
Angkor Wat in Siem Reap - Cambodja
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 – Vertrek Amsterdam  en aankomst Siem Reap

Je kunt voor je Cambodja rondreis vertrekken vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Brussel en met een overstap kom je de volgende dag aan in Siem Reap. Hier staat onze chauffeur  al voor je klaar, die je naar je hotel in Siem Reap brengt. Nu kan je Cambodja rondreis gaan beginnen.

Siem Reap is een stad die helemaal in het teken staat van het Cambodja hoogtepunt: Angkor Wat. Deze naam komt veel voor in de namen van accommodaties en restaurants. Het centrum van Siem Reap ligt om de “Pub Street” en je vindt er talloze restaurantjes, terrasjes en souvenirwinkeltjes. Aan het eind van de middag wordt er een avondmarkt opgebouwd waar je allerlei lokale gerechten kunt proberen. Je kunt het centrum vanuit je hotel gemakkelijk te voet verkennen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bezoek Angkor Wat met privé-gids

Je begint je Cambodja rondreis gelijk met hét hoogtepunt: het tempelcomplex Angkor. Je bezoekt onder begeleiding van een gids dit uitgestrekte gebied vol nostalgische tempels. Om alles te kunnen zien, heb je wel een paar dagen nodig, omdat de tientallen tempels verspreid liggen over een gebied van 25 vierkante kilometer. Samen met de gids ga je naar een aantal van de meest bekende tempels om een goede indruk te krijgen van het indrukwekkende Angkor Wat. Je gids vertelt je alle verhalen achter de tempels en de ingegraveerde tekeningen. Ook neemt hij je mee naar de meest unieke fotospots voor een bijzonder kiekje van de tempels.

Decorative torn edge

Met de fiets door de jungle – optioneel

Je kunt de tempels ook op een actieve manier bekijken, namelijk op een MTB. Samen met een gids fiets je van Siem Reap naar de tempels. Onderweg fiets je door de groene jungle, trap je door rijstvelden en passeer je kleine dorpen. Houd er rekening mee dat het in Zuidoost-Azië altijd warm is en dat de afstand die je vandaag aflegt behoorlijk is. Wij vonden het echter meer dan de moeite waard. Onze gids komt zelf uit dit gebied en kent alle bospaden op zijn duimpje. Je fietst van de ene indrukkwekkende tempel naar de andere en geniet onderweg ook nog van een lokale lunch. Aan het einde van de dag waren we compleet bezweet maar ook onder de indruk van al het moois wat we gezien hadden. Een warme douche en duik in het zwembad waren een fijn einde van de dag.

Decorative torn edge

Dag 4 – Verblijf Siem Reap op eigen gelegenheid

Vandaag kan je ervoor kiezen om nog een dag Angkor te bezoeken. Zelf hadden wij na een dag gewandeld te hebben door Angkor Wat juist zin om iets heel anders te doen. Slenter door de authentieke stad of maak een fietstocht over het platteland in de directe omgeving.

Als je wilt kan je via ons ook een dagtour boeken, waarbij je Khmer leert koken en een ontmoeting hebt met monniken waarbij je alles kunt vragen wat je wilt weten over het boeddhisme. Als je deze dagtour wilt toevoegen aan je Cambodja rondreis, voeg deze dan toe aan je reisplan onderaan deze pagina.

Decorative torn edge

Dag 5 –  Busreis van Siem Reap naar Phnom Penh

Reistijd circa 6 uur

Na het ontbijt reis je met een bus met airco Siem Reap naar Phnom Penh. Deze comfortabele rit duurt ongeveer 6 uur en je ziet het landschap aan je voorbijtrekken. Bij aankomst in Phnom Penh kun je je op een Cambodjaanse manier met een Tuk Tuk naar je hotel laten brengen, voor ongeveer 5 USD.

Phnom Penh is een sfeervolle stad met veel oude koloniale gebouwen. Voor een Cambodjaanse stad is het vrij modern met geasfalteerde wegen, moderne winkels, een mooie boulevard en vele pinautomaten. Je verblijft in een kleinschalig boutique hotel met zwembad in de tuin net buiten het drukke centrum.

Decorative torn edge

Dag 6 – Verblijf Phnom Penh op eigen gelegenheid

Vandaag heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. In Phnom Penh vind je veel terug van de Cambodjaanse geschiedenis. Wij vonden het erg waardevol hier meer over te leren bij het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng museum was tijdens het regime van Pol Pot een oude basisschool die gebruikt werd als martelgevangenis voor politieke vijanden. Voor velen was dit de laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, net buiten Phnom Penh gelegen. Een bezoek aan het museum en de Killing Fields zijn erg indrukwekkend en je wordt hier direct geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden.

Huur ter plaatse voor een halve dag een Tuk Tuk om beiden te bezoeken of vraag ons een dagexcursie voor je in te plannen. Wanneer je Phnom Penh via onze dagexcursie ontdekt geeft onze gids je ook de gelegenheid om het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagoda te bezoeken. Je kunt deze onderaan de pagina aanvragen.

Decorative torn edge

Dag 7 –  Busreis van Phnom Penh naar Kep

Reistijd circa 2,5 uur

Per minibus vervolg je je rondreis in ongeveer 3,5 uur van Phnom Penh naar Kep aan de kust van Cambodja. Bij aankomst in Kep kun je per Tuk Tuk voor ongeveer 2 USD naar je hotel gebracht worden. Kep is een dorp aan de kust waar vooral de locals komen voor wat verkoeling. Bovendien heet Kep ook wel de crab-stad van Cambodja. Hier vind je de beste krab van het hele land, verser dan vers. Verscholen tussen de heuvels vind je het smalle, witte zandstrand gelegen aan een kleine boulevard.

Decorative torn edge

Dag 8 – Verblijf op eigen gelegenheid in Kep

Vandaag staat er niks op programma en kun je op eigen houtje het dorp Kep verkennen. Een van de hoogtepunten is de krabbenmarkt waar de krab vers voor je uit zee wordt gevist en bereid wordt zoals jij wilt. Na een hapje gegeten te hebben aan het strand vonden wij het leuk om de ferry te nemen naar het nabijgelegen Rabbit eiland, ook wel bekend als Koh Tonsay. Dit is een onbewoond, wit strandeiland waar je schommelend in je hangmat een kokosnoot op kunt slurpen.

Decorative torn edge

Dag 9 – Van Kep naar Kampot

Reistijd circa 30 minuten

Op een half uurtje rijden van Kep ligt het slaperige stadje Kampot. Je wordt opgehaald door onze chauffeur en naar je hotel in Kampot gebracht. Het is een rustige stad gelegen aan de oevers van de Kampot rivier omringd door berglandschap. Je verblijft in onze accommodatie omringt door een groene tuin net buiten het centrum.

Decorative torn edge

Dag 10 – Verblijf op eigen gelegenheid in Kampot

In Kampot kun je je prima een paar dagen vermaken. Wij hebben geen excursie voor je gepland, dus je kunt zelf kiezen wat je gaat doen. Vandaag kun je ervoor kiezen om het platteland in te trekken en de bekende Kampot pepper te proeven op de pepervelden. ’S Avonds vonden wij het leuk om aan de boulevard in het centrum op een van de boten te stappen voor een rondvaart bij zonsondergang. Deze boten varen in een uurtje ongeveer over de rivier terwijl de zon achter de bergen langzaam zakt. Onderweg stop je om vuurvliegjes te spotten. In ons blog over Kampot lees je nog meer tips over wat hier te doen is.

Decorative torn edge

Dag 11 – Van Kampot naar Koh Rong

Reistijd circa 2,5 uur (excl. boottocht)

Na het ontbijt word je opgehaald door onze chauffeur en naar Sihanoukville gebracht. Hier neem je de boot naar het eiland Koh Rong. Koh Rong is zon, zee en (wit) zand! Een prettige afsluiter van je Cambodja rondreis. Vanuit je houten bungalow stap je zo het witte strand op.

Decorative torn edge

Dag 12 en 13 Verblijf op Koh Rong

De komende dagen staan in het teken van ontspanning. Daarom hebben we bewust niets voor je ingepland en bepaal je zelf wat je wilt gaan ondernemen. Ga je liever snorkelen, duiken of ben je meer in voor een beachvolleybalwedstrijd?

Koh Rong is ongerept en met verschillende witte zandstranden en veel natuur. Wij hebben in de namiddag het eiland verkend en een korte wandeling gemaakt. Langs watervallen en nieuwsgierige aapjes waren we binnen 30 minuten al aan de andere kant van het eiland.

Decorative torn edge

Dag 14 en 15 Koh Rong – Phnom Penh – Amsterdam, einde Cambodja rondreis

Reistijd circa 5 uur (excl. boot en vlucht)

Vandaag neem je alweer afscheid van Cambodja. Vanaf Koh Rong neem je de boot terug naar Sihanoukville. In Sihanoukville staat vervolgens de transfer al op je te wachten om je verder te brengen naar het vliegveld in Phnom Penh. Mocht je meer tijd te besteden hebben, dan kan je deze Cambodja rondreis natuurlijk uitbreiden. Als je bij onze bouwstenen kijkt, dan zie je waar je uit kan kiezen. Wij kunnen dit vervolgens in je Cambodja vakantie opnemen.

Decorative torn edge
torn-edge

Cambodja ‘on a shoestring’

Onze slaapplekken

background-pattern