Riksja Travel Cambodja

Naar boven

zonsondergang in Kampot

Zwoele zonsondergang in Kampot

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kampot
 • Reisduur:
  3 Dagen/2 nachten
 • Reissom:
  € 235,- p.p. bij 2 personen
Of je nou uit het hectische Phnom Penh of het vanaf het strand komt, Kampot is een mooie afwisseling in je reis. Wij gingen helemaal op in de laidback sfeer die rondom deze plek hangt. Je verblijft in een sfeervol hotel aan de rivier. Het hotel heeft een fijn terras met goed eten en een mooi uitzicht. ’s Avonds geniet je van een Khmer curry met uitzicht op de roze, oranje lucht van de zonsondergang. Slenter na het eten langs de rivier of ga naar het centrum voor een drankje.
Kampt in cambodja
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Kampot

Vandaag kom je aan in Kampot. Je wordt ongetwijfeld warm ontvangen door het vriendelijke personeel van je hotel. Wij vonden het hotel zo’n fijne plek dat wij hier na aankomst zijn blijven hangen. Plof neer in een van de lounge stoelen met een boek en drink een koud drankje aan het water. Heb je zin om vandaag nog iets te ondernemen? Maak dan een wandeling langs de rivier en geniet van de groene, bergachtige omgeving. Voor wat meer drukte wandel je vanuit je hotel ook zo richting het centrum.

Decorative torn edge

Dag 2 – excursie peperplantages, rijstvelden en het centrum van Kampot

Je tweede dag in Kampot start je rustig met een ontbijt op het terras. Wij zijn de eerste dag bij het hotel blijven hangen. Dit is geen probleem want vandaag ga je de omgeving van Kampot verkennen. Je lokale gids kent de plek goed en neemt je mee op pad. Eerst ga je naar de peperplantages, rijstvelden en grotten in de omgeving. In de grotten zagen wij hoe de Cambodjaanse kinderen aan het spelen en klimmen waren. Wij kregen een goede indruk van hoe het dagelijkse leven in Cambodja er uit ziet, je vindt hier namelijk maar weinig toeristen. Hierna vertrek je richting het centrum van Kampot, onderweg passeer je Frans koloniale gebouwen. Vanmiddag bezoek je een lokale vismarkt, een Durian plantage en een dorpje waar er mandjes van bamboe worden gemaakt. Je luncht aan de rivier waar je een duik kunt nemen in de rivier als je behoefte hebt aan wat verkoeling.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Kampot

Waarschijnlijk ben je na je verblijf in Kampot lekker uitgerust en klaar om de reis te vervolgen. Je kunt verder reizen naar het dorp Kep aan de kust om krab te proeven op de lokale markt of het strandeiland Koh Rong Samloem. Liever iets actiefs? Vanuit Kampot reis je ook makkelijk naar het Cardamom gebergte. Je maakt hier een trekking door de jungle. Overnacht in een ecolodge of wanneer je echt avontuurlijk bent in een hangmat in de jungle.

Heeft de aantrekkingskracht van deze relaxte plek zijn werk gedaan en wil je langer blijven? De omgeving heeft nog veel meer te bieden, vlakbij vindt de de Bokor mountains met een nationaal park. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Zwoele zonsondergang in Kampot

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cardemom gebergte in Cambodja
bouwsteen

Sunrise in het Cardamom gebergte

 • Phnom Penh – Chi Phat
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 340,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern