Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Cardamom gebergte in Cambodja

Sunrise in het Cardamom gebergte

bouwsteen

 • Reisschema:
  Phnom Penh – Chi Phat
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 340,- p.p. bij 2 personen
 • Beste reistijd:
  november t/m mei
✓ Maak een trekking door de jungle en vaar door mangroves
✓ Koel af in watervallen
✓ Flora en fauna
✓ Je maakt deze trekking met een lokale gids: hij kent de omgeving én je steunt de lokale bevolking
✓ Optie voor de echte avonturier; overnachten in een hangmat in het Cardamom gebergte
Cardemom gebergte in Cambodja
Decorative torn edge

Dag 1 – Phnom Penh – Cardamom gebergte

Op de eerste dag van deze bouwsteen word je ’s morgens na het ontbijt opgehaald bij je hotel in Phnom Penh en reis je met een lokale bus naar het Cardamom gebergte. Na een busrit van ongeveer vier uur kom je aan bij het dorpje Andong Teuk, waar je je reis vervolgt per boot. Tijdens de boottocht kun je even heerlijk ontspannen en genieten van de groene natuur om je heen. Rond het middaguur kom je aan in Chi Phat en word je door de dorpsbewoners hartelijk ontvangen met een zelfbereide lunch.

Het dorpje is een uitstekende uitvalsbasis om het Cardamom gebergte te bezoeken. Veel dorpsbewoners bieden homestays aan, maar wij hebben een klein, sfeervol bungalowpark gevonden net buiten het dorp. Hier overnacht je in een houten bungalow, wat naar onze mening goed past bij de beleving van deze bouwsteen. Elektriciteit is hier beperkt, dus vergeet niet om je camera volledig op te laden voordat je uit Phnom Penh vertrekt. Je zult zien dat je het ene na het andere plaatje schiet…

Decorative torn edge

Afhankelijk van hoe laat je vandaag aankomt, neemt de gids je vanmiddag al mee voor de eerste wandeling door het gebied. Je maakt een korte trekking van ongeveer 2 km naar de rivier met haar stroomversnellingen. Vergeet van tevoren je zwemkleding niet mee te nemen, na deze wandeling ben je vast toe een een verfrissende duik in het koele water.

Samen met de gids maak je vervolgens een stop bij het Cardamom Reforestation Project. Als je wilt, kun je hier een kleine donatie geven en je eigen boom planten. Zo steun je het project om het bos weer opnieuw te laten groeien. Aan het einde van de middag reis je – typerend voor deze omgeving – per motortaxi weer terug naar Chi Phat, waar het diner al op je staat te wachten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Zonsopkomst in het Cardamom gebergte

Vandaag sta je vroeg op en begin je je dag met een rustige tocht langs de rivier. Je zult ontbijten op de boot, terwijl je geniet van de zonsopgang boven het spiegelende water. Rustig dobberend op de rivier in je roeiboot, heb je tijd om de wilde dieren te spotten op de oevers. Met enig geluk zie je apen en neushoornvogels voorbij komen. Neem wel je verrekijker mee, de meeste aapjes verschuilen zich hoog in de bomen. De gids neemt je vervolgens in een rustig tempo mee naar een open plek tussen alle hoge bomen. Middenin de flora en fauna van het Cardamom gebergte geniet je hier van een smaakvolle lunch.

Aan het begin van de middag reis je langs lokale dorpjes terug naar Chi Pat. In de vroege namiddag kom je terug bij je bungalow, waardoor je de rest van de dag nog vrij bent om zelf te omgeving te verkennen. Neem een verfrissende duik bij een nabijgelegen waterval of speel samen met de kinderen van het dorp.

Decorative torn edge

Dag 3 – Einde van de bouwsteen

Vandaag komt er alweer een einde aan deze bijzondere ervaring. Na het ontbijt zeg je Chi Phat en zijn bewoners gedag en neem je de boot en bus terug naar Andong Teuk. Vanaf Andong Teuk kun je terug reizen naar de hoofdstad Phnom Penh of kiezen voor een ontspannen verblijf aan de stranden van Cambodja.

Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Phnom Penh naar Siem Reap te gaan voor de bouwsteen Antiek Angkor of om verder te reizen naar Vietnam tijdens de bouwsteen ‘Varen naar Vietnam‘. Laat ons gerust even weten waar je voorkeur naar uitgaat.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Sunrise in het Cardamom gebergte

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

cambodja cardamom hangmat
Variant
1

Expeditie door het Cardamom gebergte

 • Reissom:
  vanaf € 425,- p.p. op basis van 2 personen
 • Inbegrepen:
  vierdaagse reis door het Cardamom gebergte met een extra overnachting in een hangmat, met ontbijt.

Voor de echte avonturier is deze bouwsteen een uitkomst. Je maakt een bijzondere trekking van ongeveer 10 tot 12 km in een aangenaam tempo door het gebergte. ’s Nachts slaap je middenin de natuur; in een hangmat. Geniet van de weidse uitzichten en probeer eens te tellen hoeveel verschillende vogelsoorten je tegenkomt.

 

In de namiddag bereik je het kamp waar je de nacht zal doorbrengen. Dit is zonder twijfel een eenvoudige overnachting, maar wij vinden dit de ultieme natuurbelevenis. Nadat je je hangmat hebt opgehangen, ga je naar een open plek in het bos waar je ook een grote vijver vindt. In het Cardamom gebergte leven ook wilde dieren, zoals tijgers en Siamese krokodillen. Verheug je hier echter niet teveel op, deze dieren leven vooral in de schaduw. De kans dat je hier een olifant tegenkomt is een stuk groter. Wanneer je ’s nachts in je hangmat onder de klamboe ligt, hoor je de geluiden uit de jungle en de vogels die aan het zingen zijn. De volgende ochtend reis je weer terug naar de open plek van de dag ervoor om hier te ontbijten, om vervolgens weer terug te gaan naar het dorpje Chi Pat.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

cambodja vietnam drijvende markt mekong
bouwsteen

Varen naar Vietnam

 • Phnom Penh – Mekong Delta – Ho Chi Minh City
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 685,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Aanlegsteiger bij Koh Rong - Cambodja
bouwsteen

Even zen aan zee…

 • Koh Rong
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 385,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern