Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Trappen langs de tempels van Angkor Wat

bouwsteen

 • Reisschema:
  Siem Reap
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 270,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
✓ Hét hoogtepunt van Campbodja: Angkor Wat
✓ Overwoekerde tempels, midden in de jungle
✓ Verken de tempels én de jungle erom heen met gids, op een MTB
✓ Of 'laat je rijden' van tempel naar tempel (optioneel)
✓ Je overnacht in een fijn hotel, met zwembad
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Siem Reap

Siem Reap is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempels van Angkor Wat. Kom je met het vliegtuig? Dan regelen we met veel plezier een transfer voor je; sinds december 2023 ligt het nieuwe vliegveld op ongeveer 1,5 uur rijden van Siem Reap en het is wel zo prettig wanneer op voorhand het vervoer naar de stad geregeld is. Je hotel ligt in de buurt van de rivier en de drukke, oude markt. Het heeft ruime kamers met airconditioning en vriendelijke personeel, het ontbijt is inbegrepen.

Op de eerste dag in Siem Reap vonden wij het fijn om het wat rustig aan te doen. Heb je vandaag liever nog wat te doen in Siem Reap? Probeer eens een Khmer maaltijd in de stad, zoek een massagesalon op of struin over een van de markten. Het centrum van de stad is niet groot en komt charmant over met z’n smalle straten en kleine café’s. Met hoogtepunt Angkor Wat in de buurt zul je niet de enige toerist zijn, maar zo’n mengeling van locals en toeristen heeft juist wel wat. ’s Avonds kun je lekker eten op de night market waar je een mix van restaurants vindt. Hier is voor elk wat wils te vinden.

Decorative torn edge

Phare Circus

Vind je het leuk om vanavond wat te doen? Ga dan naar het Phare Circus, net buiten de stad. De acrobaten zijn allemaal studenten of afgestudeerden van de Phare Centre in Battambang. Deze stichting is opgericht in 1994 door negen jonge mannen, die na het Rode Khmer-regime jarenlang in een vluchtelingenkamp hebben gezeten. Door middel van muziek, dans en acrobatiek vertellen ze de geschiedenis van Cambodja. Je kunt van tevoren een hapje eten bij één van de food trucks waarna je in de circustent vermaakt wordt door de jonge artiesten. Je kunt online zelf kaartjes kopen voor dit leuke avondje uit.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Op de fiets Angkor Wat verkennen

Na het ontbijt ga je met je gids op pad, op een mountainbike. Je gids is hier geboren en getogen; via achteraf paden en door de jungle rijd je naar de beroemde tempels. Je passeert kleine dorpen en rijdt lang groene rijstvelden; dit alleen al is een ervaring op zich. Angkor Wat betekent ‘heilige tempelstad’ in het Khmer, of Cambodjaans. Het grootste en tegelijkertijd meest bekende bouwwerk van Angkor is de hindoeïstische tempel Angkor Wat, bekend van de plaatjes. De overwoekerde Ta Phrom behoort tot de mooiste tempels van Angkor. De ruïne is bedekt met klimplanten en lianen, en ziet er nog bijna exact hetzelfde uit als tijdens haar ontdekking in 1860. Als je het hele complex zou willen zien, dan ben je dagen zoet. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. En natuurlijk blijf je op de gebaande paden, want er liggen veel mijnen in het gebied van de vroegere Khmer-oorlog. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd, iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter. Wil je liever niet fietsen? Dan plannen we een auto met gids en chauffeur voor je in.

Decorative torn edge

Dag 3 – Je verblijf in Siem Reap

Je hebt vandaag een dag ter vrije besteding in Siem Reap. Heb je nog geen genoeg van Angkor? Ga dan zeker terug om op eigen gelegenheid wat tempels te bezoeken. Het tempelcomplex is zo groot dat je hier gemakkelijk twee dagen kan doorbrengen. Eeuwenlang is deze stad overgroeid geweest door de jungle, totdat begin 1900 een Franse expeditie de ruïnes ontdekte. Een aantal van de tempels zijn gerestaureerd, aan andere kun je nog steeds duidelijk  zien hoe de jungle de tempels overwoekerd heeft. De Ta Prohm tempel is nog niet volledig hersteld. Hier zie je hoe de enorme woudreuzen de tempel overwoekeren. Een indrukwekkend gezicht.

Zelf hadden wij na een dag gewandeld te hebben door Angkor Wat juist zin om in Siem Reap wat te doen. Slenter door de authentieke stad of maak een boottocht over de rivier.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Siem Reap

Het is weer tijd om naar de volgende bestemming te reizen. Wil je nog meer zien van de Angkor-tempels, dan boeken we een extra overnachting voor je in Siem Reap. Is dit de laatste stop van je reis, dan ga je zelf terug naar het vliegveld voor je vlucht terug naar huis. Als je nog niet in Phnom Penh geweest bent, dan is de bouwsteen Indrukwekkend Phnom Penh een goede keus. Je vindt hier een rijke historie en kunt onder andere de Killing Fiels bezoeken. Wil je je reis liever afsluiten op een wit poederstrand, reis dan door naar de grens met Thailand. We plannen vervolgens een transfer in naar Ko Chang Watervaleiland. Op het eiland vind je dicht regenwoud, zandstranden vol palmbomen en een knalblauwe zee.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Trappen langs de tempels van Angkor Wat

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Antiek Angkor in Siem Reap

 • Reissom:
  € 195,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in een comfortabel hotel in Siem Reap inclusief ontbijt, vervoer en gids

Wanneer je het te warm vindt om te fietsen, te inspannend, of wanneer je gewoon geen zin hebt, regelen we vandaag een tuk tuk voor je, met gids en chauffeur. Je gaat van tempel naar tempel, door dichte jungle en over rode zandpaden. Een indrukwekkende dag; Angkor Wat is nog beter in het echt dan op de plaatjes. Na een dag vol cultuur en nieuwe ervaringen slaap je weer in het hotel in Siem Reap.

Decorative torn edge
meet een monnik 300x225
Variant
2

Meet een monnik

 • Reissom:
  € 105,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Fietstocht met gids, kookworkshop en lunch

Oranje gewaden en indrukwekkende pagoda’s; dat is Cambodja! Maar waarom dragen de monniken eigenlijk oranje en lopen ze ’s ochtends over straat om eten te verzamelen? Met deze fietstour krijg je een unieke kans om kennis te maken met het boeddhisme. Je ochtend begint met een kookworkshop bij een Cambodjaanse familie. De maaltijd doneer je aan de monniken op het platteland. Monniken zijn afhankelijk van de donaties van anderen en mogen na 12.00 uur ’s middags niet meer eten. Bij de monniken ontvang je als dank een traditionele zegening en krijg je de kans om alles te vragen wat je wilt weten. Je sluit de ochtend af met je zelf gekookte Khmer lunch bij de familie thuis.

Decorative torn edge
Variant
3

Steentje bijdragen

 • Reissom:
  € {4264},- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Excursie met gids

Heb je nog een vrije dag te besteden in Siem Reap? Ontdek dan de omgeving op een bijzondere manier. Je reist naar het platteland waar je op bezoek gaat bij een lokaal hulpproject. Dit project wordt gerund door een non-profit organisatie die door middel van enkele projecten de Cambodjaanse bevolking ondersteunt. De stichting werft fondsen en donateurs en verzamelt hulpgoederen als kleding, gereedschap en speelgoed. Wij vinden het belangrijk om iets bij te dragen aan de bestemmingen waar we naartoe reizen. Tijdens deze excursie maak je kennis met een project waar Riksja Cambodja aan bijdraagt.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Indrukwekkend Phnom Penh

 • Phnom Penh
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Rijstvelden en verborgen tempels in Battambang

 • Battambang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
cambodja thailand ko chang
bouwsteen

Ko Chang waterval eiland

 • Ko Chang
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern