Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Klimaat en beste reistijd Cambodja

Algemene informatie

Het klimaat Cambodja

Het weer Cambodja

Reis je naar Cambodja voor een volledige rondreis of om de Angkor Wat tempels in Siem Reap te aanschouwen? Dan is het handig je in te lezen over het klimaat Cambodja. Het weer in Cambodja is warm; de temperatuur Cambodja verschilt tussen de verschillende gebieden binnen het land, maar de gemiddelde temperatuur Cambodja ligt op 27 graden. Het klimaat Cambodja is subtropisch, wat betekent dat er twee seizoenen zijn; een droog seizoen en een regenseizoen. Op deze pagina lees je alle informatie over Cambodja met betrekking op het klimaat.

Cambodja regenseizoen

Het regenseizoen Cambodja loopt grofweg van juni t/m oktober met uitloop in begin november. Dit betekent dat het droge seizoen van november t/m mei loopt. Tijdens het regenseizoen valt de meeste regen in de maanden september en oktober. In het regenseizoen valt er vaak vooral ’s middags een flinke bui. Gedurende de rest van de dag wisselen zon en bewolking elkaar vaak af.

Wat is de beste reistijd Cambodja?

De beste tijd om te reizen is van half oktober t/m maart, het drogere seizoen, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn. In april kunnen temperaturen van ruim 40 graden gehaald worden. Het regenseizoen, ook wel het groene seizoen van half juni tot half oktober is nat, maar het is minder stoffig, er zijn meer vruchten, het landschap is diepgroen en er is volop water in de watervallen en rivieren. In deze tijd blijft de temperatuur overdag ook rond de 24ºC, ’s avonds kan het koeler zijn.

Klimaat Cambodja – strandweer?

De kust van Cambodja is gezegend met spierwitte kustlijnen en paradijselijke bountyeilanden. Voor deze verblijven is het uiteraard belangrijk dat je te maken hebt met goed weer. Hiervoor geldt dat je er het beste kunt verblijven in de droge periode van november t/m half juni. In april en mei is het juist fijn om lekker aan het strand te verblijven, omdat in deze maanden de temperaturen flink op kunnen lopen richting de 40 graden. Een flinke bui kan je hier verwachten in de maanden juli, augustus en september. Toch zal ook in die periode regelmatig de zon te zien zijn en zijn de buien vaak van korte duur. Lees ook eens ons reisblog over de mooiste stranden van Cambodja of bekijk onze bouwsteen ‘Even zen aan zee’ voor een verblijf op het bountyeiland Koh Rong Samloem.

Weer Cambodja december

December is in Cambodja de drukste maand. De temperaturen zijn aangenaam en er valt weinig regen, het klimaat Cambodja is dus erg gunstig in deze maand. Het is dan ook een populaire bestemming om de feestdagen door te brengen op een van de tropische Cambodja stranden. Wie op zoek is naar een bestemming voor de kerst is hier aan het goede adres. Zorg wel dat je op tijd bent met boeken van je decemberreis naar Cambodja zodat de vluchten niet te duur zijn en er voldoende beschikbaarheid is aan de stranden.

Weer Cambodja Siem Reap

Bezoek je Cambodja als aanvulling van je Thailand, Laos of Vietnam reis alleen om de Angkor Wat tempels te bezichtigen. Dan is het goed om te weten dat Siem Reap in principe het gehele jaar door goed te bezoeken is. Zolang je een poncho meebrengt moeten de Angkor Wat tempels in elke maand van het jaar goed te bezoeken zijn. De infrastructuur rondom de stad is goed en ook met regen zijn de tempels goed te bereiken.

bouwsteen

Trappen langs de tempels van Angkor Wat

 • Siem Reap
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Cambodja ‘on a shoestring’

 • Siem Reap – Phnom Penh – Kep - Kampot – Koh Rong Samloem
 • 15 dagen / 14 nachten
 • € 1.195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
straatbeeld luang prabang
bouwsteen

Beleef Luang Prabang

 • Luang Prabang
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 108,- p.p. op basis van 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis cambodja - angkor monniken
rondreis

Langs wereldwonderen en verborgen schatten

 • Siem Reap - Angkor Wat – Kampong Thom – Sambor Prei Kuk - Kratie – Mondulkiri – Phnom Penh – Kampot – Koh Rong
 • 21 dagen / 20 nachten
 • € 2.048,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern