Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Hoe reis je in Cambodja?

Algemene informatie

Brug in Cambodja
Cambodja Battambang

Hoe reis je in Cambodja?

Bij Riksja Cambodja heb je de mogelijkheid om zelf een individuele reis door Cambodja samen te stellen met bouwstenen. Dit zijn korte Cambodja reizen van 2 tot 8 dagen. Ook kun je een van onze  samengestelde Cambodja rondreizen uitkiezen. Onze Cambodja rondreizen zijn routes opgebouwd uit onze losse Cambodja bouwstenen. Cambodja is een divers land met niet al te grote afstanden. Dit maakt het een ideaal land voor kortere reizen van één tot twee weken, maar het land ook is divers genoeg voor langere reizen van drie tot vier weken.

Jouw Cambodja reis start je in Siem Reap of Phnom Penh. Deze luchthavens hebben een voordelige en efficiënte vliegverbinding met Nederland of België. Lees op onze Cambodja vliegticket pagina meer informatie over de vluchten naar Cambodja. Een reis door Cambodja is ook goed te combineren met een bezoek aan een van de omliggende landen; Vietnam, Laos of Thailand. Je reist over land met een van onze Cambodja combinatiebouwstenen op een leuke manier de grens over.

Onze ervaren Cambodja reisspecialisten helpt je graag op weg met behulp van jouw reisplan waarmee jij je gewenste Cambodja bouwstenen of Cambodja rondreis aan ons kunt doorgeven. Je kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen via cambodja@riksjatravel.nl met daarin je wensen en contactgegevens of bellen op +31(0)71 89 10 329.

Wat is de meest logische route tijdens je Cambodja vakantie?

Meestal begint je reis Cambodja met een bouwsteen in Phnom Penh of een bouwsteen in Siem Reap. De transfer vanaf de luchthaven, de eerste overnachtingen en je stadstour zijn dan al geregeld. Vervolgens kun je een keuze maken uit een groot aantal Cambodja bouwstenen om je rondreis te vervolgen.

Vanuit Siem Reap reis je eenvoudig naar het platteland bij Battambang in west Cambodja. Het is vanuit Siem Reap ook eenvoudig om naar het oosten van Cambodja te reizen. In het oosten van Cambodja vind je ongerepte natuur in Mondulkiri en kun je de zeldzame zoetwaterzolfijnen spotten in kratie. Via west of oost Cambodja reis je uiteindelijk naar Phnom Penh.

Start je jouw Cambodja rondreis in Phnom Penh dan kun je kiezen voor een reis via het oosten- of het westen van Cambodja naar Siem Reap om de Angkor Wat tempels te ontdekken. Ook reis je vanuit Phnom Penh gemakkelijk naar de Cambodjaanse zuidkust. Bezoek bijvoorbeeld de lokale krabbenmarkt in Kep of ga lekker bijkleuren op de witte stranden op het eiland Koh Rong Samloem.

Om een meer gedetailleerd overzicht van de mogelijke routes in Cambodja te bekijken raden we aan een kijkje te nemen op onze pagina met Cambodja rondreizen. Hier vind je verschillende reisroutes door Cambodja waaronder een route langs de hoogtepunten van Cambodja.

bouwstenen | Riksja Cambodja
mekong rivier

Cambodja combineren met Vietnam, Cambodja combineren met Laos of Cambodja combineren met Thailand?

De exotische Mekong Delta vormt de grens tussen Vietnam en Cambodja. Vaar in smalle bootjes en bezoek drijvende markten vanuit Ho Chi Minh City naar Phnom Penh of andersom met Varen naar Vietnam. Een efficiënte én leuke manier om je Cambodja reis te combineren met Vietnam.

De Mekongrivier verbind ook de landen Laos en Cambodja met elkaar. Wil je Cambodja combineren met Laos? Kijk dan eens bij onze bouwsteen ‘Via dolfijnenrivier naar Laos‘ en zie hoe je vanuit Phnom Penh langs Kratie en Stung Treng naar Laos reist.

Wil je Cambodja combineren met Thailand? Ook dat is mogelijk, vanuit Siem Reap of Battambang reis je namelijk zo de Thaise grens over voor bijvoorbeeld een strandafsluiting op het Thaise eiland Koh Chang.

Vervoer tijdens je Cambodja vakantie

Het vervoer tijdens je Cambodja reis is een combinatie van verschillende mogelijkheden: boot, bus en privé auto met chauffeur. Uiteraard regelen wij dit voor je. Vlieg je liever tussen de grote steden, dat behoort ook tot de mogelijkheden.

Overnachten tijdens je Cambodja vakantie

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties te vinden die passen bij de sfeer en cultuur van het land. We hebben alle plaatsen zelf bezocht en kiezen bewust voor deze knusse hotels op de juiste plek. Kijk op onze overnachten pagina voor een indruk van onze keuzes.

Slapen in Kratie
background-pattern