Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Varen naar Vietnam

bouwsteen

  • Reisschema:
    Phnom Penh – Mekong Delta – Ho Chi Minh City
  • Reisduur:
    3 dagen / 2 nachten
  • Reissom:
    € 685,- p.p. bij 2 personen
Tussen Cambodja en Vietnam ligt de uitgestrekte delta van de Mekong rivier met vele pittoreske waterwegen, exotische natuur en vooral het landelijke boerenleven van zuid Vietnam. Overal staan mensen te wassen, kippen te hoeden of het land te bewerken. Soms zie je iemand opeens met een groep eenden overzwemmen. De mensen zwaaien vrolijk als je langs komt en gaan dan weer verder met hun bezigheden.Tijdens deze bouwsteen reis je dwars door de delta van Cambodja naar Vietnam en kom je in een deel van de waterwegen waar bijna geen toeristen komen. Je vaart door smalle en brede kanalen en langs dorpjes en eilanden. Per roeiboot vaar je tussen de handelaars door op de drijvende markten en bezoek je een traditioneel dorpje. De lange afstanden in Vietnam leg je af met een (mini) bus. Je slaapt een nacht in een comfortabel hotel in Can Tho en een nacht in een drijvend hotel aan de grens met Cambodja in Chau Doc. Tenslotte vaar je per snelboot naar Phnom Penh.
cambodja vietnam drijvende markt mekong
Decorative torn edge

Dag 1 – Vertrek Phnom Penh, met de snelboot naar Chau Doc

Vandaag laat je Cambodja achter je en begint je reis door Vietnam. Je wordt opgehaald bij je hotel in Phnom Penh en naar de pier gebracht. Daar stap je op de snelboot die je naar Chau Doc in Vietnam brengt. Dit betekent dat je de grens van Cambodja naar Vietnam overgaat. Houdt er rekening mee dat je je visum al in je paspoort moet hebben staan, om Vietnam in te mogen. Je arriveert halverwege de middag in Chau Doc. Zelf vinden we dit niet de meest bijzondere plek om te verblijven, maar qua locatie wel het meest praktisch. Je overnacht in een eenvoudige accommodatie.

Decorative torn edge

Dag 2 – Chau Doc – Can Tho

In de ochtend maak je een boottocht en bezoek je een drijvend dorpje aan de rivier in Chau Doc. Veel mensen leven hier van de visserij en hebben een viskwekerij onder hun drijvende huis. Ook bezoek je een Cham dorp wat ligt op de grens met Cambodja. Hier wonen nazaten van de inwoners van het oude koninkrijk Champa dat in centraal Vietnam lag. In het dorpje zijn de inwoners islamitisch en vind je een moskee en een Arabisch schooltje.

Na de boottocht stap je in de auto en word je naar Can Tho gebracht. Dit is een stadje aan de Mekong in Vietnam. Hier overnacht je vanavond in een eenvoudig, maar comfortabel hotel. Wij vonden het leuk om ’s avonds een restaurantje langs de rivier om te zoeken om zo onze dag te eindigen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Reis Can Tho – Ho Chi Minh City

Vroeg in de ochtend vertrek je vandaag per boot naar de grootste drijvende markt van de Mekong Delta; Cai Rang. Bootjes en handelaren komen hier bij elkaar en er worden veel verschillende soorten vruchten verkocht. De grotere boten hebben een stok omhoog staan met daaraan de producten die ze verkopen. Zo kan iedereen op zoek gaan naar de producten die ze nodig hebben.

Je hebt nog even tijd in Can Tho voordat je doorreist naar Ho Chi Minh City, de grootste stad van Vietnam. Je wordt hier afgezet bij het hotel waar je verblijft. Hier start je reis door Vietnam. Wil je meer leren over de oorlogsgeschiedenis? Breng dan een bezoek aan de Cu Chi Tunnels. Voor ontspanning bezoek je het strand in het zuiden of reis door naar de knusse stad Hoi An in centraal Vietnam.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Varen naar Vietnam

background-pattern