Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Hoogtepunten van Cambodja

rondreis

 • Reisschema:
  Siem Reap - Tonlé Sap meer - Battambang - Phnom Penh - Cardamom Gebergte - Kampot - Koh Rong
 • Reisduur:
  18 dagen / 17 nachten
 • Reissom:
  € 1.895,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
✓ Verken de bekende én onbekende hoogtepunten van Cambodja, in 18 dagen
✓ Ultiem hoogtepunt Angkor Wat is het startpunt van je reis
✓ Reis via het platteland naar Phnom Penh
✓ Je maakt kennis met de heftige geschiedenis van het land, bij de Killing Fields
✓ Ongerepte jungle? Check. Witte zandstranden? Check
reis hoogtepunten cambodja phnom penh
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 – Vertrek Amsterdam, aankomst in Siem Reap

De meeste reizigers vertrekken voor hun Cambodja vakantie in de namiddag van Amsterdam of Düsseldorf richting Azië. Je vliegt dan ‘s nachts en komt de volgende dag aan in Siem Reap. In de aankomsthal van de luchthaven ontmoet je de chauffeur die je rechtstreeks naar je hotel brengt. Je verblijft in een sfeervol hotel met zwembad.

Op de eerste dag in Siem Reap vonden wij het fijn om het wat rustig aan te doen. Probeer eens een Khmer maaltijd in het hotel of ga de stad in. Het centrum van de stad is niet groot en komt charmant over met z’n smalle straten en kleine café’s. Met hoogtepunt Angkor Wat in de buurt zul je niet de enige toerist zijn, maar zo’n mengeling van locals en toeristen heeft juist wel wat. ‘s Avonds kun je lekker eten op de night market waar je een mix van restaurants vindt. Hier is voor elk wat wils te vinden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bezoek Angkor Wat met privé-gids

Je begint je Cambodja rondreis met hét hoogtepunt Angkor Wat. Na het ontbijt bekijk je Angkor met onze gids. Hij brengt je naar het beroemde Angkor Wat, maar laat je ook de minder bekende tempels zien. Als je het hele complex zou willen zien, dan ben je dagen zoet. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. Blijf wel op de gebaande paden, want er liggen veel mijnen in het gebied van de vroegere Khmer-oorlog. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd, iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter. Bij de bekendste tempel Angkor Wat zie je een hindoeïstische invloed, terwijl bij de tempel Angkor Thom een boeddhistische invloed overheerst. Na een dag vol cultuur en nieuwe ervaringen slaap je weer in het hotel in Siem Reap.

Decorative torn edge

Met de fiets door de jungle – optioneel

Je kunt de tempels ook op een actieve manier bekijken, namelijk op een MTB. Samen met een gids fiets je van Siem Reap naar de tempels. Onderweg fiets je door de groene jungle, trap je door rijstvelden en passeer je kleine dorpen. Houd er rekening mee dat het in Zuidoost-Azië altijd warm is en dat de afstand die je vandaag aflegt behoorlijk is. Wij vonden het echter meer dan de moeite waard. Onze gids komt zelf uit dit gebied en kent alle bospaden op zijn duimpje. Je fietst van de ene indrukkwekkende tempel naar de andere en geniet onderweg ook nog van een lokale lunch. Aan het einde van de dag waren we compleet bezweet maar ook onder de indruk van al het moois wat we gezien hadden. Een warme douche en duik in het zwembad waren een fijn einde van de dag.

Decorative torn edge

Dag 4 – Siem Reap – Tonle Sap meer

Reistijd circa 1,5 uur

Vanmiddag word je opgehaald bij je hotel in Siem Reap en naar het vissersdorpje Kompong Khleang aan het Tonlé Sap meer gebracht, een van de ongerepte Cambodja hoogtepunten. Dit dorp ligt zo’n 45 km buiten Siem Reap. Om je gastgezin voor de komende dagen te bereiken, vaar je een stukje over de Khleang rivier, langs de authentieke paalwoningen aan het water.

Bij aankomst in het dorp maak je kennis met je gastgezin. Je zult een van de weinige reizigers zijn in dit dorp, waardoor je zelf net zo’n bezienswaardigheid bent als andersom. Duik samen met de vrouw van je gastgezin de keuken in, om een typisch Cambodjaanse maaltijd te bereiden. De paalwoningen in het vissersdorp zijn primitief dus verwacht geen warme douche. Ga vanavond niet te laat naar bed, de wekker gaat morgenochtend erg vroeg.

Decorative torn edge

Dag 5 – Terug naar Siem Reap

Reistijd circa 1,5 uur

Al vroeg in de ochtend, rond 04.30 uur, is het tijd om het meer op te gaan. Om veiligheidsredenen heeft de Cambodjaanse regering bepaald dat het voor reizigers verboden is om op dezelfde boot te varen als de vissers. Daarom word je bij je homestay opgehaald door een privé-boot en volg je de boten van de lokale vissers.

Deze tocht is een ideaal moment om prachtige foto’s te maken van de zonsopkomst en de hardwerkende vissers. Na de visvangst ga je verder naar de lokale vismarkt, waar de vangst van vandaag direct wordt verkocht. Bij terugkomst bij je gastgezin word je opgewacht voor een laat ontbijt. Daarna reis je weer terug naar Siem Reap. Na deze ervaring verblijf je nog een nachtje in Siem Reap, voordat je verder reist naar Battambang.

Decorative torn edge

Phare Circus

Vind je het leuk om vanavond wat te doen? Ga dan naar het Phare Circus, net buiten de stad. De acrobaten zijn allemaal studenten of afgestudeerden van de Phare Centre in Battambang. Deze stichting is opgericht in 1994 door negen jonge mannen, die na het Rode Khmer-regime jarenlang in een vluchtelingenkamp hebben gezeten. Door middel van muziek, dans en acrobatiek vertellen ze de geschiedenis van Cambodja. Je kunt van tevoren een hapje eten bij één van de food trucks waarna je in de circustent vermaakt wordt door de jonge artiesten. Wij regelen met veel plezier kaartjes voor je.

Decorative torn edge

Dag 6 – Siem Reap – Battambang

Reistijd circa 3 uur

In de ochtend reis je op eigen gelegenheid naar het busstation waar je per minibus de reis naar Battambang vervolgt. Aan het einde van de middag kom je aan in Battambang. Je resort ligt net buiten het centrum, in het groen. De kamers zijn ruim, het restaurant heeft heerlijke gerechten en je kijkt uit over de groene velden. Met een tuk tuk (met de grab-app is deze zo geregeld) rijd je in ongeveer vijf minuten naar het centrum. Ook al is Battambang de tweede stad van Cambodja, toch lijkt het meer op een klein (arm) dorp: minder verkeer, ongeasfalteerde straten en veel lokale markten.

Decorative torn edge

Dag 7 – Battambang

Vandaag verken je Battambang én de omgeving. Dit gebeurt traditioneel, in een tuk tuk. Via het Frans beïnvloede centrum van Battambang rijd je naar de kleine dorpjes in de omgeving. Links en rechts zie je rijstvelden, kleine nederzettingen, boeren die met hun koeien van het ene veld naar het andere lopen, terwijl scholieren in uniform samen op de scooter van en naar school rijden. In de omgeving liggen onontdekte tempels waar je geen andere toeristen, maar monniken zult aantreffen. Je gids vertelt je onderweg alles over het leven op het platteland. Tijdens de lunch (inclusief) eet je met name lokale gerechten. De middag staat in het teken van een stukje indrukwekkende geschiedenis. Je gids neemt je mee naar de Killing Caves en vertelt verhalen die je bij zullen blijven. Met zonsondergang kijk je met een drankje in je hand uit op de vleermuisgrotten en zie je een indrukwekkende stroom van vleermuizen de grotten verlaten voor voedsel. Na een lange dag word je weer fijn afgezet bij je hotel voor een rustige avond.

Decorative torn edge

Dag 8 – Je reist van Battambang naar Phnom Penh

Reistijd circa 7 uur

Je vertrekt al vroeg vanuit Battambang om je reis naar de hoofdstad van Cambodja te vervolgen. Per minibus reis je in zo’n 7 uur naar Phnom Penh. Bij aankomst in Phnom Penh ga je op eigen gelegenheid naar het hotel waar je verblijft. Wil je op een echte Aziatische manier vervoerd worden, dan kun je voor ongeveer 5 dollar een tuk tuk huren die je naar het hotel brengt. Je verblijft in sfeervolle boutique accommodatie met zwembad in de tuin, net buiten het centrum.

Decorative torn edge

Dag 9 – Phnom Penh, dagexcursie met privé-gids

Vandaag ga je met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken en leer je meer over de geschiedenis van Cambodja. Meestal begin je de dag met een bezoek aan het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagode. Je ziet fleurige binnenpleinen, elegant gebeeldhouwde gevels en lange galerijen. In de Zilveren Pagode (ofwel de tempel van de Boeddha van Emerald) vind je de beroemde zilveren vloer. Deze is opgebouwd uit 5000 zilveren tegels van een kilo per stuk.

Vervolgens neemt de gids je mee naar het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng museum was tijdens het regime van Pol Pot een oude basisschool die gebruikt werd als martelgevangenis voor politieke vijanden. Voor velen was dit de laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, net buiten Phnom Penh gelegen. Een bezoek aan het museum en de Killing Fields zijn erg indrukwekkend en je wordt hier direct geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden.

Decorative torn edge

Dag 10 – Phnom Penh – Cardamom gebergte

Reistijd circa 4 uur

Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel in Phnom Penh en reis je met een lokale bus naar het Cardamom gebergte. Na een busrit van ongeveer vier uur kom je aan bij het dorpje Andong Teuk, vanaf waar je je reis vervolgt per boot. Tijdens de boottocht kun je even heerlijk ontspannen en genieten van de groene natuur om je heen. Rond het middaguur kom je aan in Chi Phat en word je door de dorpsbewoners hartelijk ontvangen met een zelfbereide lunch.

Decorative torn edge

Dag 11 – Cardamom gebergte

Vandaag sta je vroeg op en start je je dag met een boottocht waar je onder het genot van je ontbijt de zonsopgang bekijkt. Je dobbert rustig over de rivier waar je met enig geluk apen en neushoornvogels voorbij ziet komen. Neem wel je verrekijker mee, de meeste aapjes verschuilen zich hoog in de bomen. De gids neemt je vervolgens in een rustig tempo mee naar een open plek tussen alle hoge bomen. Middenin de flora en fauna van het Cardomom gebergte geniet je hier van een smaakvolle lunch.

Aan het begin van de middag reis je langs lokale dorpjes terug naar Chi Pat. In de vroege namiddag kom je terug bij je bungalow, waardoor je de rest van de dag nog vrij bent om zelf te omgeving te verkennen. Neem een verfrissende duik bij een nabijgelegen waterval of speel samen met de kinderen van het dorp.

Decorative torn edge

Dag 12 – Cardamom gebergte – Kampot

Reistijd circa 7 uur

Vandaag neem je na het ontbijt afscheid van de dorpsbewoners en vaar je met de boot terug naar Andong Teuk. Hier staat je chauffeur al op je te wachten welke je naar het slaperige stadje Kampot brengt. Hier verblijf je in een lodge met zwembad net buiten het centrum. Wij vonden het hotel zo’n fijne plek dat wij hier na aankomst zijn blijven hangen. Plof neer in een van de lounge stoelen met een boek en drink een koud drankje aan het water. Heb je zin om vandaag nog iets te ondernemen? Neem dan een tuk tuk naar het centrum en boek hier een boottocht tijdens zonsondergang over de Kampot rivier.

Decorative torn edge

Dag 13 – Kampot

Kampot wordt omgeven door pepervelden waar de wereldberoemde Kampot peper verbouwd wordt. Vandaag ga je op pad met een privégids welke je meeneemt naar de plantages voor een rondleiding, uitleg en proeverij van de pepers.

Decorative torn edge

Dag 14 – Kampot – Koh Rong

Reistijd circa 2,5 uur (excl. boottocht)

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Kampot en afgezet bij de pier in Sihanoukville. Hier stap je halverwege de ochtend op de boot naar het ongerepte eiland Koh Rong voor een relaxte afsluiting van je Cambodja vakantie. Na een tocht van ongeveer een uur kom je aan op het eiland Koh Rong. Je slaapt op Koh Rong in een comfortabel bungalow resort gelegen op een rustig gedeelte van het eiland. Zelfs vanuit de boot waren wij al onder de indruk van het uitzicht op de baai. Spierwitte zandstranden, kristalhelder water en groene palmbomen verwelkomen je hartelijk op het eiland. Dit is precies zoals wij ons een aantal ontspannen dagen hadden voorgesteld!

Decorative torn edge

Dag 15  & 16 – Koh Rong

De komende dagen staan in het teken van ontspanning. Daarom hebben we bewust niets voor je ingepland en bepaal je zelf wat je wilt gaan ondernemen. Ga je liever snorkelen, duiken of ben je meer in voor een beachvolleybalwedstrijd?

Koh Rong staat bekend als het ‘drukkere eiland’, maar wij hebben ook hier een rustig strand gevonden voor je accommodatie.

Decorative torn edge

Dag 17 en 18 – Koh Rong – Phnom Penh – Amsterdam

Reistijd circa 5,5 uur (excl. boottocht)

Vandaag is alweer de laatste dag van je Cambodja rondreis aangebroken. Volgens ons heb je de meeste hoogtepunten van het land inmiddels ontdekt, maar mocht je meer tijd te besteden hebben, dan kan je deze Cambodja rondreis natuurlijk uitbreiden. Als je bij onze bouwstenen kijkt, dan zie je uit welke Cambodja hoogtepunten je nog meer kunt kiezen. Wij kunnen dit vervolgens in je Cambodja vakantie opnemen.

Decorative torn edge
torn-edge

Hoogtepunten van Cambodja

Onze slaapplekken

background-pattern