Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Hoe reis je door Cambodja?

Vervoer & verblijf

kajak cambodja
Cambodja Battambang

Vervoer in Cambodja

Reizen door Cambodja is een belevenis op zich. Enige jaren geleden was reizen door Cambodja nog een groot avontuur, maar de infrastructuur verbetert snel. Op de belangrijke verbindingsroutes tussen de grotere steden, vind je steeds meer geasfalteerde wegen. Je kunt in Cambodja kiezen uit verschillende, typisch Aziatische, vervoersmogelijkheden. De tuk-tuk (ook wel een Remorque-Kang genoemd) ken je misschien al, want deze rijdt tegenwoordig ook in sommige Nederlandse steden. Ook vind je in de stad de Cyclo, dit is een fiets met een bakje voorop waar jij in kan zitten. Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Cambodja. Reizen met het lokale vervoer is volgens ons een leuke manier om veel van het wisselende landschap te zien en kennis te maken met de locals en andere reizigers. Je zult merken dat elke vorm van vervoer in Cambodja zijn charme heeft. Wanneer je je reis samenstelt met onze diverse bouwstenen, kom je zeker met de uiteenlopende Cambodjaanse vervoersmogelijkheden in aanraking tijdens je reis.

Tijdens je rondreis door Cambodja regelen wij de grote transfers per vliegtuig, trein of bus. Ook rijd je soms per chauffeur en auto/minibus. De overige (kleine) transfers kun je zelf gemakkelijk ter plaatse regelen, zoals een taxirit of een tuk-tuk.

Stadsvervoer

Brommers, fietsen, tuk-tuks en taxi’s

In de steden van Cambodja wemelt het van lokale vervoersmiddelen, die op bijna elke hoek van de straat voor je klaar staan. Met een brommer (moto) maak je snel en voordelig korte ritten door de stad. De tuk-tuk is geschikt voor het verkennen van de omgeving en hiermee kan je bijvoorbeeld ook de tempels van Angkor Wat bekijken of een rondrit door de stad maken. Voor grotere afstanden, hou je een taxi-chauffeur aan, te vinden op de taxistandplaatsen in de grotere steden. Ook kan je accommodatie helpen bij het regelen van deze kleine stadstransfers.

Cambodja Battambang
Cambodja siem ream bus

Lokale bus

Cambodja krijgt een steeds beter georganiseerd busnetwerk. De grote steden, Phnom Penh en Siem Reap, zijn met elkaar verbonden, net als kleinere plaatsen zoals Sihanoukville en Battambang. Een goedkope en leuke manier om je te verplaatsen is per lokale bus. Deze bussen stoppen op veel plekken onderweg, waardoor je tussen de Cambodjaanse bevolking zit. Houdt er wel rekening mee dat de bussen vaak vol zitten en dat er weinig ruimte is voor grote bagage. De lokale bussen hebben een ventilator, ook staan de ramen en deuren open ter verkoeling. Tijdens onze reizen, reis je bijvoorbeeld per lokale bus tussen Siem Reap en Phnom Penh. Ook aan het einde van de bouwsteen Chillen in Cambodja boeken wij een lokale bus voor je, vanuit Sihanoukville terug naar Phnom Penh.

In Cambodja rijden er geen passagierstreinen, voor de toekomst wordt dit wel verwacht. In de provincieplaats Battambang kan je een rit maken met de traditionele bamboetrein. Je zult je er misschien iets anders bij voorstellen, maar deze trein is niets meer dan een vlot, onderstel en kleine motor. Aan de rails gaan staan en opstappen, zo simpel is het.

Cambodja vervoer over water

In Cambodja vind je veel rivieren, waardoor de boot een populair en vaak gebruikt vervoersmiddel is in Cambodja. Afhankelijk van de waterstand in het Tonle Sap meer kan je vanuit Siem Reap naar Phnom Penh reizen per boot. Van maart tot en met augustus is een boottocht niet mogelijk / niet aan te raden, daarom regelen wij in die maanden graag een lokale bus voor je. Tijdens beide reizen raast het lokale leven aan je voorbij en krijg je een beeld van het Cambodjaanse landschap.

Tijdens de bouwsteen Via dolfijnrivier naar Laos reis je op de 3e dag over het water van Stung Treng naar het zuiden van Laos. Onderweg kom je lokale bevolking tegen, die leeft van en aan het water. Lokale vissers halen met man en macht de netten naar binnen en kleine kinderen aan boord proberen een glimp van je op te vangen. Ook vanuit het buurland Vietnam is een tocht over de Mekong mogelijk, tijdens de bouwsteen Varen naar Cambodja.

Boot over Tonlesap in Cambodja
Vliegtuig in Cambodja

Binnenlandse vluchten

De steden Siem Reap en Phnom Penh hebben een luchthaven. De afstand tussen deze steden kan je per binnenlandse vlucht afleggen. Ook kan je vanuit Cambodja vliegen naar de buurlanden Laos, Thailand en Vietnam. Je reis door Cambodja combineer je bij ons gemakkelijk met bijvoorbeeld een reis naar Vietnam. Kijk op onze pagina Cambodja combineren met… voor onze Indochina rondreizen en Indochina bouwstenen.

Riksja Cambodja kan de binnenlandse vlucht in Cambodja voor je regelen, net als de vluchten naar de buurlanden toe. Deze vluchten zijn bijvoorbeeld met Thai Airways, Bangkok Airways, Lao Airlines en Vietnam Airlines. Het is toegestaan om 20 kilo bagage per persoon in te checken.

background-pattern