Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Dobberen op Dolfijnenrivier

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kratie - Koh Trong
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 160,- p.p. bij 2 personen
Écht wild spotten in Cambodja is lastig, maar de dierenliefhebber kan de zeldzame zoetwaterdolfijn spotten in de buurt van Kratie. Deze dolfijnen zien er met hun platte gezicht erg grappig uit. Dolfijnen spotten doe je natuurlijk niet uit een safari-jeep, maar vanaf een bootje op de Mekong Rivier. Omdat er nog maar enkele tientallen van dit soort leven moet je wel het juiste tijdstip treffen, daar helpen wij je mee. Je gids weet precies wanneer je de meeste kans hebt om ze te spotten en zal je op het juiste tijdstip meenemen.Kratie vonden wij niet zo'n sfeervolle plek. Voor je overnachtingen neem je dan ook de ferry naar het zen-eiland Koh Trong. Het eiland is een oase van rust zonder auto's, toerende brommers en toeristen. Dit lokale eiland is maar vijf minuten met de ferry vanaf Kratie. Wij vonden het kleinschalige, groene resort een aangenaam verblijf.
Decorative torn edge

Dag 1 reis naar Kratie

Omdat je vanuit verschillende plekken naar Kratie kunt reizen hebben we nog geen groot transport opgenomen in de bouwsteen. Afhankelijk van je vorige bestemming kom je ’s ochtends of ’s middags aan in Kratie. Wij regelen voor je dat de boot al op je staat te wachten om het sfeerloze Kratie om te ruilen voor een groene, rustige oase op het lokale eiland Koh Trong. Bij aankomst word je opgewacht door een brommer welke jou én je koffers in vijf minuten naar je accommodatie brengt. Op het eiland waan je je tussen de locals en dat is wat het voor ons juist zo leuk maakte. Je accommodatie is een sfeervol resort in Cambodjaanse stijl. Vandaag staat er verder niks op de planning en heb je tijd om bij te komen van de reis bij het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Koh Trong en Kampi dolfijnenpool

Vandaag maak je een tripje naar de Mekong rivier. Het doel van vandaag is om één of natuurlijk meerdere zoetwaterdolfijnen te spotten. Afhankelijk van je reisseizoen maak je deze tocht ’s ochtends of ’s middags. Je lokale gids weet namelijke precies wanneer deze zeldzame dieren zich graag laten zien. Met een bootje varen jullie de Mekong Rivier op en kijk je samen uit naar een sprong uit het water. Wij hadden het geluk dolfijnen te zien en vonden deze dolfijnen met hun platte gezicht erg grappig om te zien.

 

Tip: Zin in iets actiefs? Wij kunnen ook een kajaktocht voor je boeken, waarbij je tussen de dolfijnen peddelt. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

Wanneer je nog iets wilt doen vandaag is het leuk om een van de fietsen van je accommodatie te pakken voor een rondje Koh Trong. In ongeveer een uur rijd je een rondje om het hele eiland. Onderweg kom je van alles tegen; zwaaiende kinderen, strandjes, fruitbomen, rijstvelden, kippen en honden. Wij vonden het leuk om op deze manier het ongerepte Cambodja mee te maken. Je kunt ook de ferry nemen naar Kratie om hier een middag langs de boulevard te struinen, de lokale markt te bezoeken of een drankje bij een van de restaurants te drinken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Einde van de bouwsteen

Het is tijd om je spullen te pakken en verder te reizen. Wanneer je hier nog even wilt blijven hangen is dat natuurlijk geen probleem. Wij plannen graag een extra nacht voor je in. Deze bouwsteen is goed te combineren met; Indrukwekkend Phnom Penh. Ben je deze kant al op geweest dan kun je verder reizen naar Siem Reap of wanneer je Cambodja avontuur er op zit reis je vanuit hier makkelijk verder naar Laos. Dit kun je het makkelijkste doen met de bouwsteen ‘Via dolfijnenrivier naar Laos‘.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dobberen op Dolfijnenrivier

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Cambodja Kratie dolfijnen
Variant
1

Kajakken op dolfijnenrivier

 • Reissom:
  € 195,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen op Koh Trong, 2x ontbijt, kajaktour over de Mekong met gids

Voor de actieveling hebben we een interessante variant op de bouwsteen; tijdens je verblijf in de omgeving van Kratie maak je een kajaktocht over de Mekong Rivier. Je peddelt samen met je gids per kajak over de Mekong rivier door ondergelopen bos, langs kleine zandeilanden en over een uitgestrekt meer. Op deze plek in de Mekong Rivier leven nog een paar van de zeldzame Irrawaddydolfijnen. Wij hadden het geluk er meerdere te spotten vlakbij onze kano’s. Bereid je voor op een sportieve tocht van ongeveer 11 kilometer.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Indrukwekkend Phnom Penh

 • Phnom Penh
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Trappen langs de tempels van Angkor Wat

 • Siem Reap
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Homestay in Sambor Prei Kuk
bouwsteen

Thuis op het Cambodjaanse platteland

 • Kampong Thom
 • 2 dagen / 1 nachten
 • € 310,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mondulkiri in Cambodja
bouwsteen

Puur en natuur

 • Mondulkiri
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 245,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern