Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Via Dolfijnrivier naar Laos

bouwsteen

 • Reisschema:
  Phnom Penh – Kratie – Stung Treng – Laos grens
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € {9135},- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dinsdag, woensdag en zaterdag
Deze bouwsteen leid je langs de machtige Mekong rivier stroomopwaarts van Cambodja naar het zuiden van Laos. De ongerepte gebieden trekken aan je voorbij terwijl je kennis maakt met het leven op en rond één van de beroemdste rivieren van de wereld. Als je gelukt hebt spot je dolfijnen en in Laos bezoek je de grootste waterval in Azië. Vanuit de hotels waar je verblijft zie je kleine vissersboten voorbij varen en ervaar je het leven op een boot tijdens de vaartocht die je maakt over de Mekong.Deze reis van Cambodja naar Laos begint in Phnom Penh in Cambodja. Via de ongerepte plaatsen Kratie en Stung Treng reis je de grens over naar het zuiden van Laos. De grote afstanden leg je af met een minibus en met de boot verken je een gedeelte van de Mekong rivier. Je overnacht in kleinschalige en eenvoudige accommodaties.
cambodja laos meisje op roeiboot
Decorative torn edge

Dag 1 – Phnom Penh – Kratie

Op je eerste dag van de reis van Cambodja naar Laos word je opgehaald bij je hotel in Phnom Penh. Deze rit naar Kratie duurt ongeveer 6 uur. Wij hebben ervoor gekozen om je niet met een lokale bus, maar met een minibus van onze partner te laten reizen, omdat de wegen in dit gebied niet even begaanbaar zijn en je op deze manier wat comfortabeler reist. Je weet nu zeker dat je op tijd aankomt in Kratie. Deze rustige stad is gelegen op een oever in de Mekong en bij aankomst word je naar je hotel gebracht wat direct aan de boulevard is gelegen. Kleine bootjes varen langs het hotel en dit levert vaak leuke taferelen op.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kratie en omgeving

Vandaag staat er niets op het programma en kan je zelf Kratie verkennen. Kratie staat bekend om haar zeldzame Irrawaddy zoetwaterdolfijnen en je kunt op pad om deze dolfijnen te spotten. Tegen het einde van de middag heb je de meeste kans om ze te zien. Wij hebben ter plaatse een boot geregeld waarmee we de dolfijnen van dichtbij zijn gaan bekijken. Wil je Kratie zelf verkennen, wandel dan door het stadje langs de oude Khmer huizen aan de rand van de Mekong. Voor ongeveer één euro kun je een fiets huren en het eilandje Koh Trong verkennen. Ter plekke kun je meer informatie krijgen over excursie-mogelijkheden in Kratie. Vanavond overnacht je nogmaals in hetzelfde hotel aan de Mekong rivier.

Decorative torn edge

Dag 3 – Van Kratie naar Stung Treng

De reis langs de dolfijnrivier zet zich vandaag voort richting Stung Treng. Je wordt bij het hotel opgehaald en je reist weer met een minibus in ongeveer 2,5 uur naar dit kleine, slaperige en ongerepte stadje. Ten noorden van deze kleine stad ligt het Stung Treng Women’s Development Center. Het SWDC verwelkomt je graag om het talent voor weven te laten zien. Wanneer je hier een souvenir koopt ben je niet alleen eigenaar van Cambodja’s fijnste zijde, maar help je ook de lokale bevolking een handje. Vanavond slaap je in een eenvoudig, maar comfortabel hotel. Vanuit het hotel kijk je uit op de markt en de Mekong.

Heb je voldoende tijd en wil je van de gebaande paden afwijken, dan kun je vanuit Stung Treng ook een bezoek brengen aan de hilltribes rond de plaats Banlung. Deze traditionele bergstammen wonen midden in de jungle waar je ook verfrissende watervallen vindt. Meer informatie vind je bij de bouwsteen Hilltribes en Totempalen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Van Stung Treng (Cambodja) naar Laos

Vandaag ga je daadwerkelijk de grens over van Cambodja naar Laos. Je begint de dag met een boottocht van ongeveer twee uur over één van de meest verlaten stukken van de Mekong. Lokale vissers halen met man en macht de netten naar binnen en kleine kinderen aan boord proberen een glimp van je op te vangen. Vervolgens kom je aan bij de grens voor de afhandeling van het nodige visum. Je kan het visum ter plaatse regelen voor circa 30 USD per persoon.

Langs de Mekong in Laos vind je 13 kilometer aan flinke stroomversnellingen en watervallen. De Khonephapeng waterval is hiervan ver uit de mooiste en grootste waterval en je brengt een bezoek aan deze waterval. Houdt je fototoestel bij de hand, want het wilde water dat met flinke snelheid over de rotsen stroomt zorgt voor mooie plaatjes.

Decorative torn edge

Je bent nu in het zuiden van Laos en je kunt je reis op verschillende manieren voorzetten. Wil je meteen doorreizen naar Luang Prabang of Vientiane dan vlieg je vanaf Pakse naar één van deze steden. Wil je het zuiden van Laos verkennen, dan kun je kiezen voor de bouwsteen Eilanden in de Mekong of de bouwsteen Watervallen in Bolovenland.

Heb je niet voldoende tijd om over land van Cambodja naar Laos te reizen, maar wil je wel graag aan beide landen een bezoek brengen? Dan is het ook mogelijk om te vliegen vanaf Siem Reap in Cambodja naar Pakse in het zuiden Laos. Op deze manier bespaar je wat tijd die je elders kunt besteden. Mocht je willen vliegen, dan kun je dit aangeven in Mijn reisplan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Via Dolfijnrivier naar Laos

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Mekong rivier in Laos
bouwsteen

Eilanden in de Mekong

 • Pakse – Khong Island - Pakse
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 166,- p.p. op basis van 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
watervallen laos
bouwsteen

Watervallen in Bolovenland

 • Pakse – Tad Fane – Tad E Tu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 108,- p.p. op basis van 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
cambodja reizen - op het land werken
bouwsteen

Hilltribes en totempalen

 • Banlung
 • 4 dagen/ 3 nachten
 • € {9134},- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern