Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Watervallen in Bolovenland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pakse – Tad Fane – Tad E Tu
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 108,- p.p. op basis van 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
Op het Boloven plateau, in het zuiden van Laos, bevindt zich een oase van watervallen die zich tussen de frisgroene bomen en aromatische koffieplantages een weg naar beneden werken. Tijdens deze bouwsteen verblijf je 3 dagen in het Bolovenland. Bij aankomst in Pakse word je per privé-transfer opgehaald en reis je naar de bekendste watervallen in de omgeving: de Tad Fane watervallen. De komende dagen kun je vervolgens zelf invullen; wandel op eigen gelegenheid of samen met een gids door de groene omgeving of bezoek een van de koffieplantages in de buurt.

Je verblijft twee nachten in een comfortabel en sfeervol resort bij de Tad E Tu watervallen. Gelegen tussen de watervallen en koffieplantages is het een uitstekende uitvalsbasis om flinke wandelingen te gaan maken. Op de derde dag van deze bouwsteen word je weer bij het resort opgehaald en terug naar Pakse gebracht.
watervallen laos
Decorative torn edge

Dag 1 – Pakse – Tad Fane – Tad E Tu

Na aankomst in Pakse, per lokale bus vanuit Cambodja of per vliegtuig of nachtbus vanuit Vientiane of Luang Prabang, reis je met een privé transfer naar je accommodatie. Je rijdt dwars door het Laotiaanse platteland, langs dorpen, tempels en akkers. De goed geasfalteerde weg gaat het laatste stuk over in een zanderige weg naar het groene Boloven plateau.

Onderweg maak je eerst een korte stop bij de eerste waterval in de regio; de tweelingwaterval Tad Fane welke goed verscholen ligt in het dichte regenwoud. Het water dendert een 200 meter diepe kloof in en dat zorgt voor een spectaculair uitzicht. Vervolgens reis je verder naar je accommodatie, vanwaar je een bezoek kunt brengen aan de Tad E Tu waterval.

Decorative torn edge

Dag 2 – Boloven plateau

Het Boloven plateau ligt op zo’n 1200 meter hoogte. Hierdoor is het klimaat aangenaam koel; wat ideaal is voor het telen van koffie. Houdt er rekening mee dat je hier in onze zomermaanden wel wat regenbuien kunt verwachten, maar dit zorgt ervoor dat de natuur in deze periode wel op z’n groenst is. (Tip: het is verstandig om in deze periode een regenjas en een warmere trui voor de avonduren mee te nemen). De dorpen op het plateau zijn alleen bereikbaar via zandpaden en worden niet overspoeld door massa’s toeristen. Hier wonen verschillende bevolkingsgroepen, die bekend staan om hun handgeweven stoffen en tatoeages op het gezicht.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Boloven plateau

Geniet opnieuw van een goed ontbijt met heerlijk Laotiaanse koffie, voordat je afscheid neemt van deze groene oase van rust en start met een van onze andere bouwstenen.

Kom je uit het noorden van Laos en wil je over land naar Cambodja reizen, kies dan voor Eilanden in de Mekong naar de grens met Cambodja. Na deze bouwsteen vervolg je je reis via dolfijnrivier naar Cambodja. Het vervoer naar iedere bestemming, als aansluiting met je volgende bouwsteen, regelen we graag voor je.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Watervallen in Bolovenland

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Hotel in Bolovenland
Hotel in Bolovenland
Variant
1

Special stay: boutique riverside hotel

 • Reissom:
  € {12209},- p.p. op basis van 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten met ontbijt in een rustig comfortabel resort met een tropische tuin inclusief vervoer Pakse - Tad E Tu via Tad Fane

Als je op zoek bent naar wat meer comfort tijdens je verblijf, dan kunnen we ook een rustig gelegen, comfortabel resort voor je boeken op het Bolovenplateau. Houd je daarnaast ook van een goede kop koffie, dan zit je hier helemaal goed. Onze special stay wordt namelijk omringd door koffieplantages van de Arabica en Robusta Typica koffiebonen. Het comfortabele resort heeft een tropische tuin waarin je ’s ochtends geniet van een lekker ontbijtje en natuurlijk een goede kop koffie. In de buurt vind je ook enkele watervallen die je zelf kan bezoeken.

Decorative torn edge
laos cambodja waterval
Variant
2

Trekking op het Bolovenplateau

 • Reissom:
  € 108,- p.p.
 • Inbegrepen:
  trekking met gids over het Bolovenplateau

Als je het leuk vindt om samen met een gids het Bolovenplateau te verkennen, dan kunnen wij een trekking voor je boeken. Rond 8 uur in te ochtend begint deze trekking welke, afhankelijk van de weersomstandigheden, zo’n 5 uur duurt. Onderweg kom je rare rotsformaties tegen en wanneer je even wil afkoelen, plons je in één van de vele poeltjes. Aangezien het pad op sommige plaatsen behoorlijk glad kan zijn, adviseren wij om stevige schoenen met een goed profiel aan te trekken. Rond een uur of één kom je terug in je accommodatie waar je direct kunt aanschuiven voor een lekkere lunch. De middag kun je zelf op pad gaan. Genoeg gewandeld? Pak een goed boek erbij en kom tot rust op je veranda van je kamer.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Mekong rivier in Laos
bouwsteen

Eilanden in de Mekong

 • Pakse – Khong Island - Pakse
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 166,- p.p. op basis van 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern