Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Eilanden in de Mekong

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pakse – Khong Island - Pakse
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 166,- p.p. op basis van 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
Als je van Zuid-Laos zuidwaarts langs de machtige Mekong rivier naar Cambodja reist passeer je het eilanden gebied Sipandone. In het droge seizoen, als het waterpeil langzaam is gezakt, worden veel eilanden drooggelegd en ontstaan er zo'n 4000 eilandjes. Je verblijft op een van de grotere eilanden van de Mekong in Laos waar het leven zich op een langzaam tempo voltrekt. Fietsend kun je langs rijstvelden rijden of een poging wagen met een bootje de zoetwater dolfijnen te spotten.
natuur mekong laos
Decorative torn edge

Dag 1 – Pakse – Khong Island (Siphandon)

Kom je van het Bolovenland, dan word je daar opgehaald bij je accommodatie. Anders is er een pick up bij de luchthaven van Pakse of je hotel in Pakse. Je wordt afgezet bij het busstation, waar je chauffeur een kaartje voor je koopt. Per comfortabele bus reis je zuidwaarts. Net voor de Cambodjaanse grens steek je zelf met een veerboot de machtige rivier de Mekong over naar Khong eiland. Dit eilanden gebied wordt ook wel Sipandone (4000 eilanden) genoemd. In het droge seizoen worden namelijk een groot aantal kleine eilanden en zandplaten drooggelegd.

Je overnachting is in één van de luxere hotels op Khong Island, een fleurig en knus guesthouse. Tijdens je eerste avond bij de Mekong in Laos kun je in het restaurant van het hotel typisch Laotiaanse gerechten proeven.

Decorative torn edge

Dag 2 – Khong Island

Vandaag kun je op eigen houtje het eiland verkennen. Khong Island bestaat voornamelijk uit rijstvelden, heuvels, groentetuinen en kleine dorpjes. Per fiets kun je op een relaxte manier het eiland verkennen. De receptie van je hotel kan ook een bootje regelen om de verschillende omliggende eilanden in de Laos Mekong te bezoeken, zoals Don Det en Don Khon.

Het gebied van de Siphandone, met watervallen en stroomversnellingen, is het grootste vloeibare obstakel voor vrachtvervoer over de Mekong van Laos naar Cambodja. In de vorige eeuw hebben Franse kolonisten een spoorweg gebouwd op Don Khone in een poging dit probleem op te lossen. Die spoorweg is al lang niet meer in gebruik, maar een oud Frans locomotiefje en een spoorbrug herinneren nog aan die voorbije dagen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Khong Island – Pakse, einde bouwsteen

Vanochtend brengt het personeel van je guesthouse op Khong eiland je naar de pier. Nadat je zelf weer de veerpont hebt genomen, word je opgehaald en met een privé transfer weer teruggebracht naar Pakse. Na je Laos reis kun je vanuit Pakse naar de Thaise stad Ubon Ratchatani reizen om vervolgens de nachttrein naar Bangkok te nemen. We kunnen de transfer en de trein voor je organiseren.

Je kunt ook je reis zuidwaarts vervolgen en de grens met Cambodja oversteken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Eilanden in de Mekong

Deze bouwsteen is goed te combineren met

watervallen laos
bouwsteen

Watervallen in Bolovenland

 • Pakse – Tad Fane – Tad E Tu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 108,- p.p. op basis van 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern