Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Hilltribes en totempalen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Banlung
 • Reisduur:
  4 dagen/ 3 nachten
 • Reissom:
  € {9134},- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  aansluitend op bouwsteen
Het noordoosten van Cambodja is een vrij onontdekt, afgelegen gebied waar de bevolking leeft in bergstammen. Elke bergstam in Cambodja heeft een aparte taal, cultuur en gewoontes. Hoewel de kleding niet zo kleurrijk is als de bergstammen in Thailand of Vietnam, is de cultuur zeker net zo interessant en wat ons betreft nog wat authentieker. Tijdens je doorreis van Phnom Penh naar het zuiden van Laos kun je deze bouwsteen als tussenstop inplannen, voor reizigers met iets meer tijd en op zoek naar het onbekende Cambodja. Deze bouwsteen kan je alleen inplannen in combinatie met de bouwsteen Via dolfijnrivier naar Laos.Vanuit Stung Treng in Noord-Cambodja reis je per auto naar Banlung, waarvandaan verfrissende watervallen en Tampuan bergstammen worden bezocht. Naast de graven van het Tampuan bergvolk staan houten totempalen, met alledaagse voorwerpen. De begraafplaats ligt op de rivierbank en een beetje overgroeid met planten wat het geheel een mysterieus tintje geeft.
cambodja reizen - op het land werken
Decorative torn edge

Dag 1 – Stung Treng – Banlung Cambodja

Vandaag word je in de ochtend na het ontbijt opgehaald bij je hotel in Stung Treng en volgt er een rit per auto/minibus met chauffeur naar het stadje Banlung. Je rijdt over rode zandwegen door een gebied dat nog niet zo lang door toeristen is ontdekt. De provincie Rattanakiri ligt namelijk in het drielandenpunt van Laos, Cambodja en Vietnam en is vrij ver van de bewoonde wereld gelegen.

Aan het begin van de middag neem je je intrek in je gezellige, schone lodge in Banlung Cambodja. De houten huisjes op palen zijn gebouwd in de traditionele stijl. Midden in de jungle, tussen twee heuvels is het hier goed toeven. Het vulkanische Yaklom meer ligt op ongeveer 5 minuten rijden. In de middag is er tijd voor een verfrissende duik in dit meer en de Cha Ung waterval. Tussen de lianen door dendert het koele water naar beneden.

Decorative torn edge

Dag 2 – Banlung Cambodja, omgeving

Te voet vertrek je vanuit je lodge op weg naar etnische minderheden in kleine bergdorpen. Je wordt begeleid door een gids die oorspronkelijk uit een van deze dorpjes afkomstig is, waardoor hij veel gevoel kan leggen in de interessante verhalen rond de Tampuan cultuur. Deze stam staat bekend om hun speciale begraafplaatsen met totempalen en longhouses. Je kunt een kijkje nemen in de traditionele huizen en een balletje trappen met de lokale kinderen. Probeer wat Cambodjaanse woordjes te leren, zodat je contact kan maken met de locals. Dit kan hilarische taferelen opleveren.

In de middag keer je terug naar Banlung en is de rest van de dag vrij voor eigen invulling. In het restaurant van je lodge kun je ’s avonds van Thaise en Laotiaanse gerechten proeven. Door de geluiden uit de natuur krijg je nog meer het gevoel midden in de jungle te zitten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Banlung Cambodja, eigen invulling

Er staat vandaag in principe niets op de planning, maar er is genoeg te doen en te beleven in de omgeving. Je kunt op eigen gelegenheid het stadje Banlung bezoeken, met een boek aan het grote Yaklom meer gaan zitten of een Banlung trekking boeken.

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek Banlung Cambodja

Na het wakker worden van de krekels en andere tropische geluiden uit de Banlung jungle, word je opgehaald door een chauffeur die de reis terug naar Stung Treng gaat verzorgen. Rond de middag verlaat je Banlung Cambodja en kun je de reis naar de grens met Laos vervolgen, tijdens de bouwsteen Via dolfijnrivier naar Laos.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Hilltribes en totempalen

Deze bouwsteen is goed te combineren met

cambodja laos meisje op roeiboot
bouwsteen

Via Dolfijnrivier naar Laos

 • Phnom Penh – Kratie – Stung Treng – Laos grens
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € {9135},- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern