Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Dit zijn de aller-mooiste stranden van Cambodja

blog

In Cambodja heb je een divers aanbod aan stranden. Van kleine lokale strandjes tot uitgestrekte witte kustlijnen waar je het echte bounty-gevoel beleeft. Ben je er nog niet uit op welk strand jij lekker gaat bijkleuren aan het einde van je Cambodja reis? Lees hier onze favoriete Cambodja stranden:
Decorative torn edge

Mooiste Cambodja stranden #1 Lazy Beach

Voor wie even wilt ontsnappen aan alle prikkels van het dagelijkse leven is Lazy Beach op het eiland Koh Rong Samloem the-place-to-go. Dit spierwitte privéstrand heb je op een aantal mede gasten van je accommodatie na, lekker voor jezelf. Vanuit je bungalow stap je met je blote voeten zo het poederzachte witte zand in.

Mooiste Cambodja stranden #2 Saracen Bay Beach

Iets meer luxe, iets meer levendigheid, op hetzelfde eiland Koh Rong Samloem. Overdag luieren in een hangmat met een boek en ’s avonds kun je terecht bij een van de beach bars voor een cocktail tijdens de zonsondergang. Op Saracen Bay heb je een ruimere keuze uit accommodaties; van eenvoudig tot een luxe resort aan het zelfde witte zandstrand.

Mooiste Cambodja stranden #3 Koh Tonsay

Of ook wel bekend als Rabbit Island. Dit eiland ligt op 20 minuten met de ferry-afstand vanaf Kep. Op dit eiland kom je niet voor een strandvakantie, maar voor een middagje offline relaxen. Er zijn geen faciliteiten als elektriciteit of accommodaties, maar wél hangmatten tussen de palmbomen op het strand. Volgens ons alle ingrediënten voor een middagje relaxen.

Mooiste Cambodja stranden #4 Kep Beach

Geen échte strandganger, maar wel lekker uitwaaien aan de kust? Dan is Kep waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Het strand is niet zo mooi als op de eilanden maar dit brengt ook weer voordelen met zich mee. Hier word je niet overspoelt met toeristen. Tijdens een middagje aan het strand van Kep bevind je je tussen de oranje gewaden van badende monniken en spelende kinderen.
Deze stranden toevoegen aan je reis? De stranden van Koh Rong Samloem bezoek je met onze bouwsteen ‘Even zen aan Zee‘ en Koh Tonsay en het strand van Kep bezoek je met onze bouwsteen ‘Holy Crab in Kep‘.

background-pattern