Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Rijstvelden in Battambang - Cambodja

Rijstvelden en verborgen tempels in Battambang

bouwsteen

 • Reisschema:
  Battambang
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 230,- p.p. bij 2 personen
✓ Beleef het platteland optimaal in Battambang
✓ Rijstvelden, kleine dorpen en verborgen tempels
✓ Ga van het gebaande pad, struin over lokale markten en geniet van de gastvrijheid
✓ Je overnacht in een fijn resort, met uitzicht op de rijstvelden
Battambang - Cambodja
Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Battambang

Je reist vanuit Siem Reap of Phnom Penh naar Battambang. Dit kan met een privé-transfer, maar ook het openbaar vervoer is prima geregeld. Reis je met de bus, dan geniet je onderweg van het groene landschap. Halverwege stop je bij een lokaal restaurant met heerlijke gerechten (exclusief) zodat de lange rit mooi in tweeën wordt opgesplitst. Wanneer je met de boot vanaf Siem Reap bent aangekomen heb je een leuke, maar ook lange dag erop zitten. Hoe dan ook, bij je comfortabele accommodatie kun je lekker bijkomen van je reis. Je resort ligt net buiten het centrum, in het groen. De kamers zijn ruim, het restaurant heeft heerlijke gerechten en je kijkt uit over de groene velden. Met een tuk tuk (met de grab-app is deze zo geregeld) rijd je in ongeveer vijf minuten naar het centrum. Ook al is Battambang de tweede stad van Cambodja, toch lijkt het meer op een klein (arm) dorp: minder verkeer, ongeasfalteerde straten en veel lokale markten.

Decorative torn edge

Dag 2 – De highlights van Battambang

Vandaag verken je Battambang én de omgeving. Dit gebeurt traditioneel, in een tuk tuk. Via het Frans beïnvloede centrum van Battambang rijd je naar de kleine dorpjes in de omgeving. Links en rechts zie je rijstvelden, kleine nederzettingen, boeren die met hun koeien van het ene veld naar het andere lopen, terwijl scholieren in uniform samen op de scooter van en naar school rijden. In de omgeving liggen onontdekte tempels waar je geen andere toeristen, maar monniken zult aantreffen. Je gids vertelt je onderweg alles over het leven op het platteland. Tijdens de lunch (inclusief) eet je met name lokale gerechten. De middag staat in het teken van een stukje indrukwekkende geschiedenis. Je gids neemt je mee naar de Killing Caves en vertelt verhalen die je bij zullen blijven. Met zonsondergang kijk je met een drankje in je hand uit op de vleermuisgrotten en zie je een indrukwekkende stroom van vleermuizen de grotten verlaten voor voedsel. Na een lange dag word je weer fijn afgezet bij je hotel voor een rustige avond.

 

Decorative torn edge

De iconische Bamboo Train

De populairste activiteit in Battambang is een ritje maken met de bamboo train. In 2009 besloot de overheid van Cambodja te stoppen met het investeren in het spoorwegnetwerk. Cambodja bleef achter met veel kilometers aan spoor; ongebruikt. De lokale bevolking ging daarom zelf maar treinen maken om zo toch van het spoor gebruik te kunnen maken. Deze treinen bestaan uit twee wiel-assen met daartussen een zitgedeelte, gemaakt van bamboe. En daar komt ook de naam vandaan. De bamboe trein wordt gebruikt voor personen en goederenvervoer. Het leuke is dat de treintjes voor je neus in elkaar gezet worden. De driver legt vervolgens een paar matten en kussentjes neer je kunt dan gaan zitten en genieten maar! Onderweg zie je het platteland, veel groen en de lokale bevolking aan het werk. Je kunt deze bamboo train makkelijk zelf ter plaatse regelen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Battambang

Deze ochtend geniet je van het laatste ontbijt in Battambang en na een frisse duik ben je vast klaar om verder te reizen. Je kunt vanaf Battambang verschillende kanten uit. Reis je naar Phnom Penh, dan kun je reizen met een luxe airco bus of privéchauffeur. Kom je hier al vandaan, dan kun je reizen naar Siem Reap. Voor een lokaal, maar lang avontuur kun je hierheen reizen met de boot, heb je liever wat meer comfort dan plannen wij graag een airco bus of privéchauffeur voor je in. Wanneer je reis door Cambodja erop zit reis je vanaf Battambang Cambodja eenvoudig naar de Thaise grens.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rijstvelden en verborgen tempels in Battambang

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Trappen langs de tempels van Angkor Wat

 • Siem Reap
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Indrukwekkend Phnom Penh

 • Phnom Penh
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern