Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Kep gardens project in Cambodja

Een bezoek aan Kep Garden

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kep
 • Reisduur:
  1 dag (uit te breiden naar langer verblijf)
 • Reissom:
  € 18,- per persoon bij 2 personen
 • Activiteit:
  bezoek aan Kep Garden en helpen met het project
Tijdens deze bouwsteen breng je een bezoek aan een vrijwilligersproject in Kep. Je kan een dag meedraaien en helpen met de dagelijkse bezigheden binnen dit project. Dit kan varieren van Engelse les, spelen of bouwactiviteiten.De opbrengsten van deze bouwsteen gaan volledig naar Kep Garden.
Kep gardens project in Cambodja
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Kep Gardens

Wanneer je arriveert op ‘Kep Gardens’ voel je direct dat dit een prachtige plek tussen de heuvels is om zelf tot rust te komen en daarnaast te genieten van de spelende kinderen die dagelijks dit mooie project bezoeken.

Het Australisch echtpaar, Andrew en Janine hebben in 2007 de eerste stappen gezet om op deze plek een ontwikkelingsproject te starten voor de community’s in de omgeving. Enerzijds Engelse les (Janine), naast het reguliere onderwijs wat Cambodja biedt. Anderzijds bouwactiviteiten, Andrew leidt een team op en geeft er leiding aan bij opdrachten. Naast hun eigen huisje hebben ze een klaslokaal voor Engelse les gebouwd, landbouwprojecten gestart, werkgelegenheid gecreëerd voor bouwprojecten en geven ze medische hulp waar mogelijk. Andrew en Janine zijn van mening dat onderwijs en werkgelegenheid de twee belangrijkste ingrediënten zijn om mensen te helpen hun levensstandaard te verbeteren. Op dit moment bezoeken 260 kinderen Kep Gardens.

Decorative torn edge

Een dag meedraaien op Kep Gardens

De Tuk-tuk brengt je van Kampot of Kep naar Kep Gardens zodat je daar na het ontbijt aankomt. Janine verwelkomt je en zal je aansluitend rondleiden en van alles over het project vertellen.
Op het terrein is de laatste jaren meer bij gebouwd en hebben de kinderen inmiddels een prachtige speelweide. Voor de vrijwilligers zijn eenvoudige overnachtingsmogelijkheden gebouwd, soms deel je een kamer met een andere vrijwilliger. De maaltijden worden gezamenlijk genuttigd in een daarvoor bestemde (overdekte) open ruimte.

Om twee uur komt de eerste klas voor het Engels onderwijs. De vrijwilligers worden ingezet om samen met de kinderen te lezen. Tussen twee uur en acht uur komen er zes klassen. De laatste twee klassen wordt het lezen vervangen door het in gesprek gaan over verschillende onderwerpen.
Om acht uur is het diner, eenvoudig maar heel lekker klaargemaakt door een Cambodjaanse kok. Hierna zal je worden terug gebracht naar je hotel in Kampot of Kep.

 

Wil je hier graag langer dan een dag zijn, vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Je kan namelijk ook overnachten op Kep Garden.

Decorative torn edge
torn-edge

Een bezoek aan Kep Garden

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Blijf een nacht slapen in Kep Garden

 • Reissom:
  € 65,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  overnachting inclusief ontbijt, lunch, diner en helpen met dagelijkse programma

Vind je het leuk om langer bij het project aanwezig te zijn? Dan kan je er ook gemakkelijk een aantal nachten doorbrengen. Op deze manier kan je je langer bezig houden met de activiteiten van Kep Garden. Zo zal je er de volledige ochtend zijn, waardoor je ook de hele jonge kinderen kan helpen, welke nog niet naar school gaan.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Krabben vangen in Kep - Cambodja
bouwsteen

Holy crab in Kep

 • Kep
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 220,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kampt in cambodja
bouwsteen

Zwoele zonsondergang in Kampot

 • Kampot
 • 3 Dagen/2 nachten
 • € 235,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern