ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

New-York-Amerika-reis-boot

I Love… East Coast Cities

rondreis

 • Reisschema:
  Boston - New York - Philadelphia - Washington
 • Reisduur:
  12 dagen / 11 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.125,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Boston Freedom Trail en foodtour in Philadelphia
 • Vervoer:
  Treinreizen tussen de steden
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 750,- p.p.
✔ Reis per trein

✔ Loop de Freedom Trail in Boston

✔ Bezoek 'The Big Apple' New York

✔ Proef de Philly Cheesesteak tijdens de foodtour in Philadelphia

✔ Eindig je reis in de hoofdstad Washington D.C.
Washington-DC-Witte-huis
Decorative torn edge

Dag 1 – Internationale vlucht naar Boston

Vandaag start je reis naar de oostkust van Amerika. Bij aankomst op de luchthaven ga je eerst door de douane en daarna haal je je bagage van de band. Met een taxi ben je in ongeveer twintig minuten naar je hotel brengt. Je rijdt door het centrum, langs het North End Park en de beroemde plaats waar overdag de Hay Market plaatsvindt.

Nadat je bent ingecheckt in het hotel heb je nog even de tijd voor een korte verkenning van de wijk Beacon Hill. Duik vervolgens vroeg je bed in, zodat je morgen uitgerust aan de reis kunt beginnen. 

Decorative torn edge

Dag 2 – Boston, verblijf

Vandaag word je waarschijnlijk, als gevolg van het tijdsverschil, vroeg wakker. Gelukkig maar, zo heb je meer tijd om Boston te ontdekken, want de stad heeft genoeg te bieden. Na het ontbijt ga je op gemak naar het startpunt van de Freedom Trail-wandeling.

De gids lijkt wel uit de achttiende eeuw gekomen te zijn en kan bijzonder levendig vertellen over zijn moedige voorouders. Laat je anderhalf uur lang meeslepen naar de tijd van heldendom, terwijl je langs de bezienswaardigheden van de Freedom Trail loopt. Leer hoe de ‘vaders van de vrijheid’ gevochten hebben om uiteindelijk de Verklaring van Onafhankelijkheid in Philadelphia te kunnen ondertekenen. We waren blij met ons drankje in een van de tavernes waar de wandeling eindigt, om alle verhalen rustig op ons in te laten werken. 

Decorative torn edge

Dag 3 – Boston, verblijf

Je hebt vandaag alle tijd om zelf de stad in te duiken. Bezoek Faneuil Hall en wandel langs de kleurrijke winkels en kraampjes. In de Quincy Market is een foodcourt waar de locals ook graag komen. Voor een picknick of relaxmomentje ga je naar de Public Garden, een van de mooiste parken in de stad. Ook de haven is een fijne plek om te genieten van een terras. Hier kun je ook boottrips boeken. Van een grote rondvaartboot tot een supersnelle speedboot of een ‘duckboat’ die eerst door de stad rijdt en vervolgens het water inplonst (en blijft drijven).

Wanneer je het leuk vindt om een bezoek aan Harvard University te brengen, dan kan dat vandaag ook. Je kunt een gratis rondleiding van een student krijgen (excl. fooi) over het universiteitscomplex.

Decorative torn edge

Dag 4 – Trein Boston – New York

Reistijd: circa 3,5 uur

Het is tijd om verder te reizen naar de volgende bestemming; New York. We proberen de trein vanuit Boston vroeg in de ochtend voor je te boeken, zodat je al op tijd in New York aankomt. De treinen zijn comfortabel en mocht je nog niet ontbeten hebben, dan kan dat ook in de gezellige Café Car. De treinreis naar New York duurt ongeveer drieënhalf uur.

Neem de rest van de dag de tijd voor een ontdekkingstocht door Manhattan. Lunch in het kleurrijke Café Colonial, breng een bezoek aan Union Square en de Sint Paul’s Chapel of loop dwars door de wijken Little Italy en Chinatown.

Je slaapt in een hotel op Manhattan zodat je lopend alle highlights kunt bezoeken, maar ook een metrostation is nooit ver weg. De kamers zijn klein, maar schoon en voor een goede nachtrust zijn oordoppen fijn. New York is nou eenmaal ‘the city that never sleeps’ en door je raam komt straatlawaai altijd naar binnen.

Decorative torn edge

Dag 5 en 6 – New York, verblijf

Je hebt twee volle dagen om New York te verkennen en alleen op Manhattan is al genoeg te doen en te zien. Loop tussen de krijtstreeppakken door op Wall Street of dwars door Little Italy. In Chinatown zie je Chinese tekens op de muur en een oud vrouwtje die een zak rijst op haar schouder draagt. Een blok verder zochten wij een terrasje op in Sex and the City-wijk Greenwich om uit te blussen van al die wereldse indrukken. We kunnen vooraf allerlei tours voor je regelen, kijk voor een overzichtje onderaan de bouwsteenpagina.

Voor wat ontspanning in de hectiek van New York ga je naar Central Park waar je ziet hoe de inwoners zich ontspannen. Het park is heel groot, dus wil je veel zien, huur dan een fiets en cruise op je gemak het park door.

Decorative torn edge

Dag 7 – Trein New York – Philadelphia

Reistijd: circa 1,5 uur

Na een koffie en een donut neem je afscheid van New York en stap je op de trein naar Philadelphia, de treintickets regelen wij alvast voor je. Philly, zoals de stad ook wel liefkozend genoemd wordt, is drastisch veranderd de afgelopen jaren waardoor de stad nu optimaal te voet te verkennen is. Daarom verblijf je in een modern hotel midden in het winkelgebied, zodat je in ongeveer twintig minuten naar de Independence Historic Area loopt.

Maak de eerste avond een wandeling door de buurt en zoek een café, restaurant of club om de avond te eindigen of te beginnen… Zie je een BYO(Bring Your Own)-bord in het restaurant hangen, dan mag je eigen wijn of bier meenemen. Je betaalt soms “corkage fee”, een kleine vergoeding voor het ontkurken van je eigen wijnfles en de glazen die je gebruikt.

Decorative torn edge

Dag 8 – Philadelphia, verblijf

Start de dag met een rustig ontbijt, de tour die we vandaag voor je hebben geregeld start pas om 10.30 uur. Samen met een Engelssprekende gids krijg je in een klein groepje een rondleiding door een van de minder toeristische wijken van Philadelphia. Deze wijk staat bekend om mozaïeken en muurschilderingen en eindigt op de geboortegrond van een andere bekendheid uit Philly: de Cheesesteak. Of het nu uitgevonden is bij Pat’s of bij Geno’s en waar het nu beter smaakt: de beslissing in aan jou. Eet smakelijk!

In de middag kun je verder op zoek naar de bezienswaardigheden in de historische wijk. Bezoek de plek waar de grondwet werd opgesteld en de Verklaring van Onafhankelijkheid werd ondertekend of de Indepence Hall waar de Liberty Bell vroeger in de toren hing. Om de Indepence Hall te bezoeken, haal je in het Visitor Center een gratis ticket waarop een tijd aangegeven wordt waarop je de hal mag bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 9 – Trein Philadelphia – Washington DC

Reistijd: circa 2 uur

Dan is het tijd om Philadelphia weer te verlaten en stap je op de trein naar Washington. Washington D.C. is een groene, ruim opgezette stad met veel laagbouw en elegante witte gebouwen. Wij regelen een hotel in de sfeervolle, jazzy wijk Dupont, vol bars, restaurants en boekwinkels. Bij aankomst op het station kun je voor een paar dollar een taxi nemen naar je hotel.

De rest van de dag ben je vrij om Washington te verkennen. Op een kwartier lopen staat het Witte Huis. Voor een kijkje in het leven van een Amerikaanse president kun je een bezoek brengen aan het White House Visiting Centre (7:30 – 16:00 uur). Hier hebben ze informatie over de presidenten, het interieur en het leven in het Witte Huis.

Decorative torn edge

Dag 10 – Washington DC, verblijf

Na het ontbijt wandel je naar de bijna drie kilometer lange Mall. Hier hield Martin Luther King zijn ‘I have a dream’-speech. Aan de andere kant, op de treden van het Capitool, sprak President Obama voor het eerst zijn volk toe. Rondom de Mall liggen vijvers, fonteinen en grasveldjes. Hier komen activist, patriot, toerist en een hondenuitlater bij elkaar.

Het Capitool, waar de Amerikaanse regering zit, is ook te bezichtigen. Sta dan vroeg op, zodat je om 8:00 uur in de rij staat. De entree is gratis, net als de meeste musea in Washington. In het populaire Air and Space museum is het eerste vliegtuig van de Wright Brothers geland en te bezichtigen. Aan de overkant van de rivier ligt Arlington Cemetery, een indrukwekkende, oneindige hoeveelheid witte grafstenen op een groen veld.

Decorative torn edge

Dag 11/12– Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Vandaag is alweer de laatste dag van je reis langs de steden van Oost-Amerika. Haal onderweg naar de luchthaven nog een inmiddels vertrouwde koffie van Starbucks.

Wil je de reis ergens nog een nacht verlengen of extra bouwstenen aan de reis toevoegen, laat het ons dan weten. Wij kunnen je advies geven over waar je dat het beste kunt doen.

Decorative torn edge
torn-edge

I Love… East Coast Cities

Onze slaapplekken

background-pattern