ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Museaum Anchorage

Anchorage: Het gouden hart van Alaska

bouwsteen

 • Reisschema:
  Anchorage
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf €€ 370,- per persoon (vanaf 2 personen)
✓ De levendige hoofdstad van Alaska

✓ Anchorage is het culturele centrum van de regio

✓ Ideaal startpunt voor je rondreis
Achorage natuur
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Anchorage, Alaska

Welkom in Alaska! De vluchten naar Ted Stevens Anchorage International Airport, in de meest noordelijke staat van de VS, landen meestal in de middag. Voor een rustige aankomst kunnen wij de transfer van de luchthaven naar je hotel in het centrum alvast vooraf regelen.

Anchorage is misschien niet de hoofdstad van Alaska, maar het is wel de grootste stad. We vonden het meteen leuk met zijn kleurrijke bloemperken, restaurants en een breed scala aan musea en galerieën. Oorspronkelijk was de stad alleen een kamp voor de werknemers van de spoorwegen, maar nu is het het belangrijkste toeristencentrum.

’s Avonds na de lange vlucht je benen strekken is geen enkel probleem, vooral omdat het pas laat donker wordt. Door de noordelijke ligging heeft Alaska in de zomer lange dagen, maar in de winter juist weinig of nauwelijks daglicht. Tip dus voor in de zomer: neem een slaapmasker mee, niet alle slaapplekken hebben even goede verduistering.

Decorative torn edge

Dag 2 – Onze tip: Verken Anchorage op de fiets

Vandaag word je waarschijnlijk vroeg wakker vanwege de jetlag of de zonnestralen die de kamer al verlichten. Anchorage is een fietsstad. Niet alleen hebben veel straten in Anchorage fietspaden, het goed ontwikkelde netwerk van fietspaden maakt het ook gemakkelijk om de stad en de omgeving per fiets te verkennen. We huurden fietsen in het centrum en kozen voor de Tony Knowles Coastal Trail. Vanuit het centrum leidt dit fietspad langs Cook Inlet naar Kincard Park, net buiten de stad. Het komt wel eens voor dat er een eland en zeer zelden een beer over het pad komt. Het idee dat dit zou kunnen gebeuren, maakt het al avontuurlijk.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek vanuit Anchorage

Na het uitchecken ga je naar de luchthaven om je huurauto op te halen en kan je rondreis door Alaska echt beginnen.

De meeste wegen waarop je rijdt zijn verhard en goed geasfalteerd. Houd er rekening mee dat je niet zo snel rijdt als thuis. Niet alleen omdat een eland plots de weg kan oversteken, maar je vooral regelmatig zal stoppen voor een foto van het landschap of een beer langs de kant van de weg. Geniet van de rit!

Decorative torn edge

Tip en optionele excursie: Alaska Native Heritage Centre

Als je aan het begin van je reis meer te weten wilt komen over het leven en de geschiedenis van de verschillende inheemse volkeren van Alaska, dan kunnen we een bezoek aan het Alaska Heritage Center aanraden. Hier kun je luisteren naar de verhalen van de inheemse bevolking, en het culturele erfgoed, dat nog steeds leeft ontdekken. Het Alaska Heritage Centre is meer dan een museum en stelt bezoekers in staat om echt in contact te komen met de inheemse bewoners die er werken. Hoe zijn culturen in de loop van de tijd veranderd? Ontmoet elkaar tijdens een wandeling door de aangelegde tuinen en verken de levensgrote woningen. Gedurende de dag vinden er verschillende activiteiten plaats, van rondleidingen tot dans tot theatervoorstellingen. Indien gewenst kunnen wij de toegangskaartjes alvast voor je regelen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Anchorage: Het gouden hart van Alaska

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Denali Alaska | Riksja Amerika
bouwsteen

Denali National Park – Into the wild

 • Healy, Denali National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 630,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Helikopter tocht Alaska
bouwsteen

Vliegen naar de gletsjer van Knik

 • Healy in Denali National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 720,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bear-glacier-seward-kenai-riksja-amerika
bouwsteen

Seward: de toegangspoort tot de Kenai Fjords

 • Seward
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 545,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern