ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

seward-meer-vakantie-amerika

Seward: de toegangspoort tot de Kenai Fjords

bouwsteen

 • Reisschema:
  Seward
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 545,- per persoon (vanaf 2 personen)
✓ Kenai Fjords: het meest spectaculaire Nationale Park van Alaska

✓ Reis met de veerboot van Valdez naar Whittier over de Prince William Sound

✓ Maak een boottocht door de Kenai Fjords naar Bear Glacier

✓ Onaangestaste natuur met gletsjervelden en wildlife

✓ Spot orca's, walvissen en beren

✓ Optioneel: slapen aan Resurrection Bay in een houten lodge
bear-glacier-seward-kenai-riksja-amerika
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Seward

Kom je uit Valdez? Dan reis je met de veerboot door de Prince William sound naar Whittier. Onderweg vaar je langs diepe fjorden en ongerepte oeverbossen; je bent ongeveer zes uur onderweg. Reis je vanuit Anchorage, dan duurt het ongeveer 2,5 uur voordat je in Seward bent. Seward ligt aan het einde van de Alaska Railroad en is dé toegangspoort tot de Kenai Fjords, met Resurrection Bay. De Kenai Fjords staan bekend om de walvissen, de beren en de grootste ijsvelden van Amerika: de Harding Icefields. Seward zelf is vrij klein, met ongeveer 300 inwoners. Het plaatsje oogt gezellig met houten huisjes en leuke restaurantjes en winkels. Je overnacht in een traditionele herberg, op loopafstand van de levendige haven.

Decorative torn edge

Dag 2 – Naar de Kenai Fjords

Vandaag stap je op een boot en vaar je over het water en langs de ruige kustlijn van Resurrection Bay. De natuur om je heen is immens en je voelt je nietig. Besneeuwde bergtoppen, ijskoud en helder water en uitgestrekte ijsvlaktes, met Bear Glacier als één van de meest bekende gletsjers. Het blauwe ijs kraakt en de brokken drijven op het water.De ranger van het National Park vertelt tijdens de tocht alles over de omgeving en dieren.

De boot stopt op Fox Island, één van de vele eilanden in de baai. Tijd voor een lunch met lokale specialiteiten. En tijd om de benen te strekken en dit eiland te verkennen. Wandel over het rotsige strand van Halibut Cove en doe een wedstrijdje ‘steen ketsen’ voordat je weer de boot opstapt en verder vaart.

Decorative torn edge

Het wildlife van de Kenai Fjords

Kenai Fjords staan bekend om de vele verschillende soorten dieren. Zo zijn er ruim 190 verschillende vogelsoorten die op of bij het water wonen. En kijk niet gek op wanneer je tussen de bomen zwarte of bruine beren ziet scharrelen, of een incidentele coyote. En wat dacht je van dolfijnen die met de boot mee zwemmen, orka’s en walvissen die een show weggeven of zeehonden die op rotsen in de zon liggen te soezen. Tip: neem je verrekijker mee en vandaag en een goede fotocamera, zodat je dit alles vast kunt leggen. En trek warme kleding aan, zodat je ook buiten op het dek kunt staan en het niet koud krijgt.

 

 

Decorative torn edge

Harding Icefield Trail

Harding Icefield is één van de grootste ijsvelden van Alaska en ligt in het Kenai Fjords National Park. Je vindt hier zo’n 40 grote en minder grote gletsjers, waaronder de Exit Glacier, die uitkomt in de fjord. Houd je van hiken? Loop dan de Harding Icefield Trail, naar het ijsveld. Vanuit Seward is het zo’n 10 minuten rijden naar de ingang van het nationale park, waar een duidelijke routebeschrijving staat. In het bezoekerscentrum kun je de wandelcondities checken en of er op de trail onlangs nog wild is gespot. Zo worden beren gesignaleerd, maar kunnen ook bv. wespen voor overlast zorgen. De eerste kilometer is verhard, waarna geklommen en geklauterd moet worden. Bij Marmot Meadows wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over de indrukwekkende gletsjer.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek vanuit de Kenai Fjords National Park Region

Na het ontbijt in een van de cafés aan de haven is het tijd om afscheid te nemen van Seward. Rijd vandaag over de Sterling Highway naar de andere kant van het schiereiland Kenai of sluit je Alaska-reis af in Anchorage. We houden rekening met je vlucht en zorgen dat je de huurauto tot het laatste moment kunt gebruiken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Seward: de toegangspoort tot de Kenai Fjords

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Achorage natuur
bouwsteen

Anchorage: Het gouden hart van Alaska

 • Anchorage
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf €€ 370,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Prince William Sound | Riksja Amerika | Alaska
bouwsteen

Varen tussen ijsschotsen

 • Valdez
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 460,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wrangell St. Elias National Park
bouwsteen

Off the beaten track in Wrangell

 • Chitina & Wrangell St.Elias Nationaal Park
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 995,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern