ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

hero new york

8x Uitzichtpunten in New York

blog

Ben je op zoek naar de mooiste uitzichtpunten in New York? Natuurlijk wil je de skyline van alle kanten kunnen bewonderen tijdens je stedentrip. Gelukkig kan dat door één van de vele hippe rooftops of één van de vijf klassieke wolkenkrabbers te bezoeken. Wat je ook kiest, je zult gegarandeerd een onvergetelijke kijk op de stad hebben. Ingrid Schram van het Instagram account New York Local kent de beste plekken in New York om van het uitzicht te genieten en schreef ze voor ons op.
Decorative torn edge

De klassieke uitzichtpunten van New York

Top of the Rock

Natuurlijk kun je er niet omheen: Er zijn in New York vijf klassieke wolkenkrabbers met ieder hun eigen uitzichtpunt, ook wel “observatiedek” genoemd.
Het oudste is Empire State Building, opgevolgd door Top of the Rock. Beide zijn in de jaren ‘30 gebouwd en worden gezien als de meest iconische torens van de stad. De wat modernere torens zijn ook zeker het bezoeken waard. Bijvoorbeeld One World Trade Center biedt uitzicht vanaf het zuidelijke deel van Manhattan. Bij Edge sta je op een driehoekig balkon met vrij uitzicht over de stad. Bij Summit zul je verrast worden met honderden spiegels en glazen gevels. Lastig kiezen natuurlijk, maar ze zijn allemaal zeer de moeite waard.

Rooftopje pakken

Brooklyn

Uitzicht combineren met een lekker drankje of een etentje is natuurlijk fantastisch! Genieten van het mooie uitzicht, dansend op een rooftop met het Empire State Building op steenworp afstand. Vooral tijdens de warme zomeravonden is dit heerlijk, maar er zijn ook genoeg overdekte opties, lekker voor de wat koudere dagen. Wat dacht je van een cocktail in Brooklyn aan de andere kant van het water waar je de twinkelende stadslichten kunt bewonderen? Let op; voor veel rooftops moet je minimaal 21 jaar zijn om binnen te komen. Vaak maken locaties een uitzondering voor vroegere tijdstippen. Check dus altijd even de informatie op de website van de betreffende rooftop.

Food Market met uitzicht

Empire stores

Bij de rooftop van Empire stores in Brooklyn ben je welkom met het gehele gezin. Het dakterras is namelijk openbaar, dus je kunt er gratis van het uitzicht genieten. Loop hiervoor even naar binnen bij Time Out Market (zowel op de begane grond als op de rooftop toegankelijk) waar je een hapje en een drankje kunt kopen bij een van de vele kleine barretjes. Zoek een plek op het terras of op één van de loungebanken en je hebt een topdag! Geniet van het prachtige uitzicht op Manhattan, de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge.

Combineer een cocktail met streetart

Bowery

Cloud M is een prachtige rooftop in de wijk Bowery. Hier heb je wijds uitzicht vanaf het zuidelijke deel van Manhattan, echt een aanrader om daar een drankje te doen tijdens zonsondergang. De bar bevindt zich in hotel Citizen M, maar is toegankelijk voor iedereen. Extra leuk is het om op de weg terug via de trap naar beneden te lopen. In de traphal bevindt zich namelijk een gratis street art museum Mosa (Museum of Street Art) Beroemde graffiti artiesten hebben hier hun kunstwerk geplaatst.

Midtown Rooftop bar

midtown

Bij Refinery Rooftop heb je uitzicht vanuit het bruisende Midtown Manhattan.
Op steenworp afstand van de Empire State Building kun je je voorstellen dat je hier ’s avonds spectaculair uitzicht hebt tussen de hoge verlichte torens. Naast overheerlijke drankjes kun je hier ook lekker eten. Wel even op tijd reserveren.

Uitzicht vanaf een kasteel

Belvedere Castle

Belvedere Castle (“Belvedere” betekent “mooi uitzicht”) is het hoogste uitzichtpunt in Central Park. Dit miniatuur kasteel is gebouwd in 1872 en biedt een mooi uitzicht over het park. In het kasteeltje bevinden zich het bezoekerscentrum en een kleine kadowinkel. Je kunt er binnen de trappen beklimmen voor een nog beter uitzicht.

In Brooklyn moet je zijn

Domino Park

Wil je mooi uitzicht op Manhattan dan moet je aan de overkant zijn, Brooklyn dus.
Een van de mooie uitzichtpunten in Brooklyn is Domino Park. Het park is vernoemd naar Domino Sugar Factory, bekend van de suikerzakjes in New York. De fabriek is inmiddels verbouwd tot luxe lofts, maar je kunt er heerlijk wandelen en relaxen in het omliggende park.

Bezoek Governors Island

Governors Island

Nog niet veel toeristen weten het bestaan van Governors Island, het stukje grond dat 200 jaar geleden door de Nederlanders nog Noten Eiland werd genoemd. Het eiland diende als legerbasis en er bevinden zich nog steeds onbewoonde Gouverneurswoningen. Er is de afgelopen jaren flink gewerkt om het eiland aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Met name in het voorjaar en de zomer is het hier heerlijk toeven. Je kunt er een fiets huren en het eiland rondfietsen, eten bij diverse foodtrucks en zelfs een heerlijke wellness bezoeken.
Vanaf het eiland heb je een mooi uitzicht op Manhattan en het vrijheidsbeeld.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

rondreis

I Love… East Coast Cities

 • Boston - New York - Philadelphia - Washington
 • 12 dagen / 11 nachten
 • Vanaf € 2.125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
San Francisco
rondreis

Roadtrip USA

 • Los Angeles - Route 66 - Grand Canyon - Monument Valley - Zion en Bryce - Las Vegas - Mammoth Lakes - Yosemite - San Francisco – Highway 1 - Santa Barbara
 • 21 dagen / 20 nachten
 • Vanaf € 2.975,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Philadelphia: Liberty Bell & cheesesteak

 • Philadelphia
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 450,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Los Angeles: the movie begins

 • Los Angeles
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern