New York - Amerika

New York door de ogen van een Yankee

bouwsteen

 • Reisschema:
  New York City
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Gedeelde aankomsttransfer van het vliegveld naar je hotel
 • Reissom:
  Vanaf € 459,- p.p. bij 2 personen
✓ Standaard verblijf in een hotel in Manhattan

✓ Optioneel verblijf in een hotel in Queens of Long Island

✓ Gedeelde aankomsttransfer

✓ Optioneel
- Fietsen in Central Park
- Ground Zero tour
- Harlem on Sunday tour
- Food tour door East Village
- Sex and the City tour
- Kaarten voor een Broadway musical
Decorative torn edge

Dag 1 – New York, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven meld je je bij het kantoor die je transfer regelt. Je krijgt hier een code en wacht tot je opgeroepen wordt door je chauffeur. Het is een gedeelde transfer dus het kan zijn dat je nog wat stops maakt om andere reizigers af te zetten. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je nog de kans om je vast een beetje te oriënteren in de grote stad. Wij vonden wereldsymbolen als het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en Ground Zero de highlights van onze New York reis. Wij kochten meteen een meerdaagse pas voor de metro zodat je op de meest efficiënte manier de hightlights van de stad bezoekt.

Je slaapt in een hotel op Manhattan zodat je lopend al highlights kunt bezoeken maar ook een metrostation is nooit ver weg. De kamers zijn klein maar schoon en voor een goede nachtrust zijn oordoppen fijn. New York is nou eenmaal ‘the city that never sleeps’ en door je raam komt straatlawaai altijd naar binnen.

Wil je liever een iets budgetvriendelijker verblijf buiten Manhattan kies dan voor een verblijf op Long Island of Queens die onder aan deze bouwsteen worden beschreven.

Decorative torn edge

Dag 2 en 3 – New York, verblijf

De komende dagen heb je de tijd om de highlights te zien die je wilt bezoeken. Loop tussen de krijtstreeppakken door op Wall Street of dwars door Little Italy. In Chinatown vind je Chinese tekens op de muur en een oud vrouwtje die een zak rijst op haar schouder draagt. Een blok verder zochten wij een terrasje op in Sex and the City-wijk Greenwich om uit te blussen van al die wereldse indrukken. We kunnen vooraf allerlei tours voor je regelen, voor een overzichtje kijk onderaan de pagina.

Als het lekker weer is ga dan zeker fietsen in Central Park. Een hele dag fietshuur kunnen we voor 20 euro p.p. voor je regelen. Kijk hoe de New Yorkers zich ontspannen en doe zelf lekker mee. Ook leuk is om New York van boven te zien en een toren in te gaan. De bekendste zijn het Empire State Building en Top of the Rock. De nieuwste toren, de Freedom Tower, geeft je een indrukwekkend beeld over Ground Zero en het vrijheidsbeeld.

Decorative torn edge

Dag 4 – New York vertrek

Na een koffie en een donut is je New York stopover voorbij en vervolg je je rondreis door Amerika of vlieg je terug naar huis. Vlieg in ongeveer 6 uur naar de Westkust om de sterren te ontmoeten in Hollywood of het multi-culti San Francisco te verkennen. Of reis per trein langs de oostkust van Amerika naar Washington DC om te wuiven naar het witte huis. Voor een roadtrip door ‘Sunshine State’ Florida vlieg je naar het Zuiden van Amerika om je rondreis te vervolgen.

Kun je geen genoeg krijgen van deze wereldstad, dan kunnen we het verblijf in New York ook voor je verlengen. Verdiep je in het nachtleven, de moderne kunst in het MoMA museum of ga een dagje shoppen. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dit kunnen we ook voor je regelen:

 • 9/11 Memorial en Ground Zero tour, een rondleiding met gids die je meer verteld over onder andere het World Trade Center en de gevolgen van 9/11. De tour duurt 1.5 uur en kunnen we voor je inplannen voor € 32,- p.p.
 • Harlem on Sunday tour. Bezoek verschillende delen van Harlem gevolgd door het bijwonen van een kerkdienst met gospelkoor. De tour duurt ongeveer 4 uur en vindt plaats op zondag en woensdag. De kosten zijn € 75,- p.p.
 • Een food tour door het historische East Village waarbij je multicultureel New York echt gaat proeven, duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 42,- p.p. (eten inbegrepen). We kunnen de tour dagelijks voor je inplannen behalve op woensdag.
 • Sex and the City tour, voel je net als Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte. Bezoek in ongeveer 3 uur tijd de highlights uit de serie voor € 58,- p.p.
 • Kaarten voor een Broadway Musical; dé plek waar de bekendste musicals ter wereld worden opgevoerd. De prijzen en mogelijkheden zijn op aanvraag.

Ben je benieuwd naar onze tips in New York. Lees dan onze New York blog.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Budget verblijf op Long Island

 • Reissom:
  € 316,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in grootschaliger New York hotel op Long Island

Long Island (Queens)ligt direct aan de andere kant van de East River en met de metro ben je in een paar minuten aan de overkant in Manhattan.

Je hotel is onderdeel van een grote keten waardoor het vrij standaard is. De kwaliteit is echter prima en vooral de prijs is voor New Yorkse begrippen erg goed. Dit hotel heeft ook meerdere 4 persoonskamers waardoor het perfect is voor gezinnen. Vanuit je hotel is het ongeveer een kwartier lopen naar het dichtstbijzijnde metrostation.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Wuiven naar het Witte Huis in Washington

 • Washington DC
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Geschiedenisles in Boston

 • Boston
 • 3 dagen / 2nachten
 • € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Miami vibes

 • Miami
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 237,- p.p. bij 2 personen in mei - november
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Los Angeles: the movie begins

 • Los Angeles
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 246,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge