ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

New-York-Amerika-skyline-brooklyn-bridge

New York door de ogen van een Yankee

bouwsteen

 • Reisschema:
  New York City
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 775,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 395,- p.p. bij 4 personen
✓ Standaard verblijf in een hotel in Manhattan

✓ Optioneel

- Fietsen in Central Park

- Ground Zero tour

- Harlem on Sunday tour

- Food tour door East Village
Centralpark-New-York-helicopterview
Decorative torn edge

Dag 1 – New York, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven regel je eenvoudig en snel zelf een iconische gele taxi naar je hotel in het centrum van de stad. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je nog de kans om je vast een beetje te oriënteren in de grote stad. Wij vonden wereldsymbolen als het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en Ground Zero de highlights van onze New York reis. Wij kochten meteen een meerdaagse pas voor de metro zodat je op de meest efficiënte manier de hightlights van de stad bezoekt.

Je slaapt in een hotel op Manhattan zodat je lopend al highlights kunt bezoeken maar ook een metrostation is nooit ver weg. De kamers zijn klein maar schoon en voor een goede nachtrust zijn oordoppen fijn. New York is nou eenmaal ’the city that never sleeps’ en door je raam komt straatlawaai altijd naar binnen.

Decorative torn edge

Dag 2 en 3 – New York, verblijf

De komende dagen heb je de tijd om de highlights te zien die je wilt bezoeken. Loop tussen de krijtstreeppakken door op Wall Street of dwars door Little Italy. In Chinatown vind je Chinese tekens op de muur en een oud vrouwtje die een zak rijst op haar schouder draagt. Een blok verder zochten wij een terrasje op in Sex and the City-wijk Greenwich om uit te blussen van al die wereldse indrukken. We kunnen vooraf allerlei tours voor je regelen, voor een overzichtje kijk onderaan de pagina.

Als het lekker weer is ga dan zeker fietsen in Central Park. Een hele dag fietshuur kunnen we voor 20 euro p.p. voor je regelen. Kijk hoe de New Yorkers zich ontspannen en doe zelf lekker mee. Ook leuk is om New York van boven te zien en een toren in te gaan. De bekendste zijn het Empire State Building en Top of the Rock. De nieuwste toren, de Freedom Tower, geeft je een indrukwekkend beeld over Ground Zero en het vrijheidsbeeld.

Decorative torn edge

Dag 4 – New York vertrek

Na een koffie en een donut is je New York stopover voorbij en vervolg je je rondreis door Amerika of vlieg je terug naar huis. Vlieg in ongeveer 6 uur naar de Westkust om de sterren te ontmoeten in Hollywood of het multi-culti San Francisco te verkennen. Of reis per trein langs de oostkust van Amerika naar Washington DC om te wuiven naar het witte huis. Voor een roadtrip door ‘Sunshine State’ Florida vlieg je naar het Zuiden van Amerika om je rondreis te vervolgen.

Kun je geen genoeg krijgen van deze wereldstad, dan kunnen we het verblijf in New York ook voor je verlengen. Verdiep je in het nachtleven, de moderne kunst in het MoMA museum of ga een dagje shoppen. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dit kunnen we ook voor je regelen:

 • 9/11 Memorial en Ground Zero tour, een rondleiding met gids die je meer verteld over onder andere het World Trade Center en de gevolgen van 9/11. De tour duurt 1.5 uur en kunnen we voor je inplannen voor circa € 40,- p.p.
 • Harlem on Sunday tour. Bezoek verschillende delen van Harlem gevolgd door het bijwonen van een kerkdienst met gospelkoor. De tour duurt ongeveer 4 uur en vindt plaats op zondag en woensdag. De kosten zijn circa € 75,- p.p.

Ben je benieuwd naar onze tips in New York. Lees dan onze New York blog.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

New York door de ogen van een Yankee

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Wuiven naar het Witte Huis in Washington DC

 • Washington DC
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
boston-skyline-Amerika-vakantie
bouwsteen

Geschiedenisles in Boston

 • Boston
 • 3 dagen / 2nachten
 • vanaf € 440,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Genieten van Miami in Florida
bouwsteen

Miami vibes

 • Miami
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 290,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Los Angeles: the movie begins

 • Los Angeles
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern