ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Tips voor New York

Onze New York Tips

blog

Een rondreis door het Zuid Westen of Florida is vaak prima te combineren met een bezoek aan New York. Je moet toch vaak een overstap maken naar je eindbestemming en waarom zou je dat niet in deze wereldstad doen? Je ticket wordt er vaak niet duurder van en het is een extra ervaring op een toch al hele bijzondere reis. Je kunt de stad het hele jaar door bezoeken en elke seizoen heeft zo zijn charmes. Ik vertel je graag over mijn ervaringen in New York. Ik verbleef hier eind april vier nachten onderweg naar Yellowstone. Ik ga je niet vertellen wat de highlights van New York zijn maar vooral mijn tips.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 31 maart
Geschreven door
Lianne Boerma

#1 Je hotel in New York

Ik wilde op Manhattan verblijven. Je betaalt hier wel wat meer voor maar ik vond het een bijzondere ervaring. Later bezocht ik ook een aantal hotels in Queens en op Long Island. En wat blijkt, ik had hier net zo goed kunnen zitten voor een aanzienlijk lagere prijs. Bij het uitzoeken van hotels voor onze reizigers heb ik er op gelet dat er een metrostation in de buurt is. De metro is zo efficient dat het eigenlijk niet zo veel uit maakt waar je verblijft.

#2 Neem een goede reisgids mee

Ik had zelf de 100% New York gids mee. Fijn in het Nederlands en 6 wandelingen verdeeld over de verschillende wijken. Zo zie je de highlights maar ontdek je ook leuke restaurants en hippe winkels. Wij kwamen zo terecht bij een leuke biergarten onder de High Line (een park op een oud tramspoor).

New York tips, hotel
New York metro

#3 Stap in de metro

De metro is het vervoermiddel in New York. Ze rijden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, je staat nooit in de file (in tegenstelling tot een hop on hop off bus) en het systeem werkt heel makkelijk. Je kunt met contant geld of met een credit card een kaartje kopen in de machines op elk station. Een enkele rit kost ongeveer US3 maar ben je er, net zoals ik, meerdere dagen dan kan het de moeite zijn om een 7-day pass te kopen. Deze is US 31 p.p. en je kunt dan tijdens je gehele verblijf onbeperkt gebruik maken van de metro. Wij namen daardoor ook voor kleine ritjes de metro (je loopt tenslotte wel genoeg) en pakten ook voor een kleine bezienswaardigheid of een leuk eettentje even de metro.

#4 Bekijk New York vanaf boven

De bekendste torens zijn Empire State Building en Rockefeller Centre (Top of the Rock) en sinds kort is daar ook de Freedom Tower bijgekomen. Bij zowel het Empire State Building als Top of the Rock heb je mooi uitzicht over Manhattan maar vanaf Top of the Rock heb je een beter uitzicht over Central Park. Wil je ze allebei zien, doe er dan 1 overdag en 1 ’s avonds.

The Freedom Tower is een herbouwde toren bij Ground Zero. Heel modern met een fantastische lift beleving en show. Je ziet het indrukwekkende 9/11 memorial onder je en kijkt uit over het vrijheidsbeeld. Ik vond het een must-do experience.

Boek kaartjes kort voordat je vertrekt als je al een beetje een idee hebt van het weer. Zonde om een toren in te gaan op een regenachtige dag of met veel mist.

New York vanaf boven
New York tips, Broadway

#5 Bezoek een musical op Broadway

Bestel je kaartje voor vertrek. Het is echt zonde om hiervoor ter plaatse uren in de rij te moeten staan om er daar achter te komen dat er geen kaarten meer zijn of alleen nog voor de hoofdprijs. Op Times Square is een TKTS discount kantoor. De rijen zijn enorm (uren soms) en er zijn vaak alleen kaartjes voor de kleinere producties. Voor de grote musicals (Lion King, Les Miserables etc.) betaal je gewoon Nederlandse prijzen. Wij betaalden US 77 p.p. voor kaartjes voor Les Miserables.

#6 Begin je dag in New York goed

Ontbijt zit meestal niet inbegrepen bij je New York hotel. Natuurlijk kun je even snel een koffie en een bagel of donut scoren bij Starbucks maar wij wilden liever een wat meer vullend ontbijt voor een redelijke prijs. Wij kwamen op onze eerste dag toevallig terecht bij Le Pain Quotidien. Een Belgische bakkerij keten die je over heel Manhattan vindt. Wij zochten ’s morgens op waar er een in de buurt van onze eerste bezienswaardigheid zat en aten zo elke dag in een andere vestiging. Wij kozen elke ochtend voor de big bakers basket, een mand gevuld met heerlijk versgebakken brood. Zo hadden we genoeg energie om heel wat kilometers te lopen.

Tips in New York, lekker ontbijten

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern