ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Waarom je in de zomer naar Florida moet

Waarom je deze zomer écht nog naar Florida moet

blog

Witte stranden, blauwe luchten, pretparken, eilanden, Miami, Everglades en Caribische sferen op de Keys … We kunnen nog wel even doorgaan, maar eigenlijk moet je Florida gewoon zelf beleven. Je kunt er het hele jaar naartoe, maar een reis naar Florida in de zomer heeft een aantal grote voordelen.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 4 juli
Geschreven door
Lianne Boerma

1. Het is er lekker warm

Als je naar de tropen gaat, doe het dan meteen goed! In de zomer is het in Florida tussen de 30 en de 35 graden, tropisch dus. Gevoelsmatig voelt het zelfs nog iets warmer door de hoge luchtvochtigheid, maar des te fijner is je duik in je zwembad of in de o zo mooie azuurblauwe zee. Mogelijkheden te over! Ga jij voor Miami’s South Beach om je beach body te showen, of ben je meer van de relaxte vibe van Key West?

Surfen in de zomer in Florida
Groene natuur in Florida in de zomer

2. Groen, groener, groenst: de natuur is op z’n mooist

Natuurparken met dichtbegroeide bossen, mangroven vol watervogels en moerassen waarin alligators naar je loeren: Florida barst van tropische natuur. In de zomer, wanneer regenbuien hebben gezorgd voor volle bomen en struiken, is deze toch wel het indrukwekkendst. In een kajak peddel je langs boomwortels die in het water hangen en spot je kreeftjes tussen de takken, terwijl de pelikanen je nauwlettend in de gaten houden. Kajak door de wateren bij Napels of bezoek de alligators van de Everglades om de groene natuur te leren kennen.

3. Spring Break – no, thank you!

Hoewel de pretparken in de zomermaanden vanwege de schoolvakanties druk kunnen zijn, valt dat in de rest van de Sunshine State best mee. De droogste en daardoor populairste tijd om Florida te bezoeken is namelijk het voorjaar. Dit is echter ook het seizoen dat blikken aan losgeslagen scholieren uit hun dak gaan tijdens Spring Break. Ga je in de zomer, dan hebben de laveloze studenten de stranden allang verlaten en kun je op een relaxte manier in Florida rondreizen.

Rustige stranden in Florida tijdens de zomer
Disneyland in orlando, Florida in de zomer

4. Florida’s pretparken op hun best

Relaxed? Tja, dat zijn die pretparken als Disney World en Universal Studio’s dus niet in de zomer. Veel Amerikaanse gezinnen trekken tijdens de vakantie massaal naar The Magic Kingdom. Maar die parken zijn ook niet gek, dus die spelen daar aan alle kanten op in. Dat betekent dus fantastische parades, extra zomershows en minder attracties in onderhoud. Oké, misschien wel lange wachttijden, maar als je voor de single rider-rij kiest of bereid bent extra te betalen voor een Fastpass, heb je dat ook weer opgelost. Wil je de attractieparken van Florida to the max meemaken, dan is de zomer wel het moment om te gaan.

Ga op Riksja-zomeravontuur

Ook overtuigd dat het Florida moet worden en wel nú? Komt dat even mooi uit, want wij hebben een geweldige Florida-rondreis samengesteld (ja, echt), waarbij je al over 48 uur in het vliegtuig kunt zitten – iets later mag natuurlijk ook, geen zorgen. In een kleine twee weken zie je alles (nou ja, oké, bijna alles) wat Florida te bieden heeft. Denk: Miami, Key West, aligators in the Everglades, surfen bij St. Pete en thrill seeken in de attractieparken van Orlando.

De fijnste slaapplekken en bijzondere activiteiten hebben we eigenhandig geselecteerd en natuurlijk regelen we ook een huurauto voor je, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt. Onze collega’s ter plaatse staan 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig, maar met een ingebouwd vangnet. Ideaal!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern