ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Everglade-Florida-Amerika-reis

Zweven door de Everglades

bouwsteen

 • Reisschema:
  Everglades
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Airboottour door de Everglades
 • Reissom:
  vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
✓ Standaard verblijf in een lodge in Everglades City

✓ Optioneel verblijf in een hotel in Naples

✓ Airboottour door de Everglades

✓ Optioneel kajaktocht door de Everglades
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Everglades City

Rijd je van Captiva Island naar Everglades City? Pak dan de US 41, dit is de boeiendste route langs de kust. Na ongeveer 2,5 uur rijden ben je in Everglades City. Tip: ga voor een break naar Bonita Beach. Eén van de mooiste en rustigste stranden aan de westkust in het Lovers Key NP (entree $ 3,-). Voor wat meer levendigheid ga je naar Napels, een sfeervolle badplaats vol winkels, restaurants en een strandboulevard. Reis je vanuit Miami naar de Everglades, dan is het ongeveer twee uur rijden. Vergeet niet om onderweg net voor je in Everglades City aankomt een stop te maken bij het kleinste postkantoor van Amerika.

In de middag kom je aan in Everglades City, een typische Hillbilly town in de positieve zin van het woord, dat volgens de locals sinds de jaren ’50 weinig veranderd is. Ruim opgezette huizen, gebouwd langs de rivier en omringd door mangrovebos.

Decorative torn edge

In het dorp draait alles om de vangst van stone crabs en toeristische trips de Everglades in. De locals zijn veelal van het type hangsnor en truckerspet. Wij vonden ze heel vriendelijk, belangstellend en gastvrij.

Je verblijft in de oudste lodge van Everglades City in een comfortabele kamer met airco. De lodge heeft een binnenzwembad, waar je een lekkere duik kunt nemen zonder dat je de muskieten van je af hoeft te slaan.

De rest van de middag ben je vrij om door Everglades City te struinen, of je rijdt naar de oude grocery store aan het water vol curiosa uit grootmoeder’s tijd, toen alles nog per boot werd vervoerd. De echte Everglades sfeer, vind je bij Camelia’s crabshack: een restaurant aan de rivier met verse gerechten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf Everglades

’s Ochtends vroeg op, want dan is de temperatuur laag en heb je de meeste kans om beesten te spotten.  Lijkt je het ook leuk om een kajaktocht te maken in de Everglades en de natuur en dieren in hun natuurlijke habitat te zien, dan horen wij dat graag.

’s Middags kun je met je auto de Everglades inrijden. Eigenlijk bestaat het gebied uit twee delen: het bosrijke Big Cypress Reserve en vlakke moerassen van de Everglades. Er zijn verschillende stops met observatietorens en bij Shark Valley kun je fietsen door het moeras (in de zomer is het hier te heet voor). Je kan via een hobbelige, onverharde weg dieper de moerassen inrijden. Vaak liggen er alligators te zonnen langs de weg. Vraag bij je lodge of de weg begaanbaar is, dit is namelijk weersafhankelijk. Dinertip voor ’s avonds is City Seafoods voor de beste vis in de Everglades of het Island Cafe voor een enorme pizza.

Decorative torn edge

Dag 3 – Airboottrip en vertrek Everglades

Aan de oostkant van de Everglades is het vertrekpunt van de airboottour. Vanaf je lodge is het ongeveer een uur rijden naar de steigers waar de boten klaarliggen. Omdat je aan de westkant van de Everglades verblijft en deze trip aan de oostkant plaatsvindt, plannen we deze daarom op de eerste of de laatste dag voor je in, afhankelijk van je route. Je kunt op elk willekeurig tijdstip tussen 08.00 en 17.00 uur de airboot tour maken. De propeller slingert aan en maakt flinke herrie. Je krijgt oordoppen om het kabaal enigszins te dempen, maar een fatsoenlijk gesprek kun je de komende 45 minuten niet voeren. Met de gids duik je per airboot het moeras in. Op de bredere rivieren ga je volle kracht vooruit. In de verte zie je grasland dat steeds dichterbij komt.

Voor je het weet zweef je over land. Voor ons was het elke keer even schrikken, maar dit is toch deels waarvoor je naar de Everglades komt: over land te varen! Naast de fun ride, vertelt de gids je over het ecosysteem en de dieren en je stapt uit voor een korte wandeling. Je ziet alligator holes, kleurige vogels, schildpadden en de alligators zelf.

Decorative torn edge

Houdt er rekening mee dat het in de drukke periodes (rond kerst en in de zomervakantie) druk kan zijn bij de airboten.

Na de tocht heb je tijd voor een lunchbreak. In het restaurant kun je bizarre gerechten als gator tails eten, of gewoon kip met patat. Als je buik vol is, stap je in de auto en vervolg je je rondreis, bijvoorbeeld op weg naar Caribische sferen op de Florida Keys. Je reist in ongeveer vier uur zuidwaarts over de Overseas Highway, die de tientallen eilanden met bruggen verbindt, naar Key West om te Zeilen langs Keys. Of je reist in twee uur naar Reef & relax, een rustiger plekje op de Keys om te snorkelen, in een hangmat te hangen en buiten een visje te grillen. Als je de reis andersom maakt, vervolg je nu je weg de westkust voor Een verscholen Isla.

Decorative torn edge

Tips voor tijdens je Everglades reis

De Everglades muskiet

Vooral tijdens de zomermaanden zijn er veel muskieten in de Everglades. Je lodge heeft horren en een binnenzwembad met glazen dak, zodat je in de lodge geen last hebt. DEET, lange mouwen, pijpen en de autoramen dichthouden, helpen de beesten verder van je af te houden. Toch zul je wel een paar muskietenbulten als souvenir meenemen uit de zompige binnenlanden van Florida. Als het je erg vervelend lijkt, zou je in de zomer je verblijf in de Everglades in kunnen korten naar 1 nacht.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Zweven door de Everglades

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Key West Florida
bouwsteen

Zeilen langs Key West

 • Key West
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Reef & relax

 • Upper Keys
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 575,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
st-pete-beach-strandvlakte
bouwsteen

Take a break on St Pete’s Beach!

 • St. Pete Beach
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 175,- p.p. bij 2 personen in mei - november
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern